Dwa lata temu kupiłem buty ascics gel-pulse 4. Mam stope supinujaca i z tego modelu jestem bardzo zadowolony. Szukam godnego nastepcy.
Chcialbym buty tej samej marki w cenie do ok 300 zł. Biegam średnio 3-4 półmaratony rocznie, trenuje na drogach lesnych i asfaltowych (srednio na treningu biegam 10 km). Nauczony doswiadczeniem wezme 0.5 rozmiaru wieksze buty, bo kiedy mialem mocno zawiazane sznurowadla, po ok 10 km zaczynala mi dretwiec stopa. Co polecacie?
Czy Asics GEL-Pulse 6 i 7 to dobry wybor?
Jakie buty po asics gel-pulse 4?
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
To mocno zawiązane buty powodują drętwienie a nie but sam w sobie.Nauczony doswiadczeniem wezme 0.5 rozmiaru wieksze buty, bo kiedy mialem mocno zawiazane sznurowadla, po ok 10 km zaczynala mi dretwiec stopa.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nawet przy normalnie zawiazanych butach mialem ten problem, dlatego potem na kazdy polmaraton czy wings for life wiazalem buty bardzo delikatnie (na poczatku biegu buty byly prawie luzne, a pozniej bylo wszystko ok). Zakladam, ze w pol rozmiaru wiekszych butach byloby lepiej.b@rto pisze:To mocno zawiązane buty powodują drętwienie a nie but sam w sobie.Nauczony doswiadczeniem wezme 0.5 rozmiaru wieksze buty, bo kiedy mialem mocno zawiazane sznurowadla, po ok 10 km zaczynala mi dretwiec stopa.