Garmin FR 15 - pytanie do posiadaczy ?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pewnie FR15 podobnie jak FR10 nie zapisuje w pliku .fit danych dotyczących wysokości. Te dane są "dogrywane" poprzez algorytm dopiero w trakcie wrzucania treningu na GC. Endomondo w tym czasie prawdopodobnie korzysta także z gołego pliku .fit. Gdy natomiast eksportujesz trening z GC i później wrzucasz na endo to ów plik już ma zapisane dane dot. wysokości.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Gdy natomiast eksportujesz trening z GC i później wrzucasz na endo to ów plik już ma zapisane dane dot. wysokości.
Teraz.... nie wiem czy w tzw. "międzyczasie" Garmin coś pozmieniał ale eksportowany plik GPX nie zawiera danych o wysokości. Tym samym w ENDO, nawet po ręcznym wgraniu treningu nie pojawia się profil trasy.
Zamiast coś poprawić to, że tak powiem, spsują :(
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie do posiadaczy FR 15 i FR 10:
orientuje się ktoś, czy jest możliwość zapisywania / sprawdzania w garmin connect temp z odcinków?
NP. biegam kilometrówki w określonym tempie na określonej przerwie to w GC pokazuje mi podsumowanie treningu ogółem, czyli to co widać w historii biegów w zegarku na pierwszej stronie, : suma dystansu, średnie tempo, spalone kalorie.

jak wiadomo, po kliknięciu niżej w zegarku pokazuje poszczególne lapy które sam łapałem ( czas, dystans ) , ale w GC już tego nigdzie nie widzę.

z góry dzięki za odpowiedzi
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Teraz nie pamietam ale chyba mozna wlaczyc autolap co 1km (w samym FR15) i wtedy w GC będą kilometrowe podzialy. Mozesz tez polaczyc np z endomondo i po synchronizacji endomondo automatyczne dzieli sobie bieg na kilometrowe kawalki.

edit: sprawdzilem instrukcje i masz tam o tym napisane. Run options -> laps / auto lap > on
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziękuję za odpowiedź, od razu dodam - tak, to wiem :spoczko: - wprowadziłem pytanych trochę w błąd podanym przez siebie dystansem odcinka = 1km = autolap w zegarku :hahaha: sorry
bo akurat to wczoraj biegałem.

gdybym biegał 800 m na przerwie 400 m, to już autolap tematu nie załatwi, bo lapy będę łapał z palca na zegarku i GC znów mi podsumuje trening w stylu : suma km, średnie tempo/ km i suma kalorii :oczko:

pytanie więc, czy GC ma dodatkową funkcjonalność, która kopiuje zapis z tej głębszej części historii w zegarku, gdzie mam każde okrążenie z dokładnością do 10m, czas każdego okrążenia i czas każdej przerwy , etc.? Czy tylko tę pierwszą część, zsumowaną i uśrednioną?
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wyłącz autolap to GC pokaże te co klikniesz w zegarku.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

okazuje się, że autolap nie miał znaczenia :hej:
po prostu w samym GC nie doklikałem się do miąższu :bum: a jako osoba niecierpliwa i leniwa od razu wysmarowałem posta na forum

dzięki za wszelkie info
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

uebq pisze:po prostu w samym GC nie doklikałem się do miąższu :bum:
Podziały :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ