Trzecie biegówki w życiu, dystans 10-15km, co wybrać?

MateUsh91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jest to mój pierwszy post na forum...tak więc przywitam się tutaj... Witajcie! ;)
Przymierzam się właśnie do kupna kolejnych butów. Mam 23 lata, biegać zacząłem 1,5 roku temu, schudłem z ponad 100kg do 65kg... ;) biegam głównie 10km 3-4 razy w tygodniu. Po asfalcie, czasem zdarzy się przebiec ścieżką w lesie ale to dość rzadko. Czas - 10km/50 minut (nigdy nie biegałem na wyścigi, głównie chodziło o to żeby schudnąć, teraz zaczyna zależeć mi na pobijaniu kolejnych swoich rekordów, chudnąć nie ma już z czego (o tak!). ;) Planuje zwiększyć dystans do 15km by stopniowo przechodzić w rejony półmaratonu... :ble:
A więc, wcześniej biegałem w butach firmy Joma ( Joma Flash IV). Jednak troszkę się już zużyły i mam dziwne uczucie że...mnie spowalniają. Nie wiem, może mi się wydaje, ale czas na zmiane. Jeśli chodzi o cene...żeby nie była kosmiczna, maksymalnie do 250zł :)
Wiem że takich tematów pewnie było tutaj dziesiątki, ale baaaardzo proszę o pomoc...z góry dziękuje i pozdrawiam! ;)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Temat szeroki. Najlepiej pójść do sklepu i pomacać rozne modele. Naprawdę takie radzenie to jest jak rzucanie lotkami przez niewidomego.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ