Komentarz do artykułu Przetestowaliśmy Timex Run Trainer 2.0
- smopi
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
@mike1982
A na fix'a czekasz w miejscu czy się przemieszczasz? W przypadku mojego egzemplarza wystarczy, że idę i czas łapania sygnału GPS znacznie się wydłuża ale chyba wszystkie zegarki tak mają (poza hot fix'em ale to oczywiste). Warto odstać te kilkadziesiąt sekund w miejscu albo robić tak jak ja teraz: przed treningiem kładę zegarek na parapecie i włączam wyszukiwanie satelitów. W czasie gdy się przebieram zegarek zawsze ma już fix'a złapanego.
Ja jestem z zegarka mega zadowolony. To już chyba mój piaty zegarek i jest super. Ma wszystko czego mi do szczęścia w zegarku biegowym potrzeba. Bez zbędnych bajerów czy ekranu dotykowego (ja akurat mam do tego typu "patentów" awersję ale to oczywiście kwestia gustu).
A na fix'a czekasz w miejscu czy się przemieszczasz? W przypadku mojego egzemplarza wystarczy, że idę i czas łapania sygnału GPS znacznie się wydłuża ale chyba wszystkie zegarki tak mają (poza hot fix'em ale to oczywiste). Warto odstać te kilkadziesiąt sekund w miejscu albo robić tak jak ja teraz: przed treningiem kładę zegarek na parapecie i włączam wyszukiwanie satelitów. W czasie gdy się przebieram zegarek zawsze ma już fix'a złapanego.
Ja jestem z zegarka mega zadowolony. To już chyba mój piaty zegarek i jest super. Ma wszystko czego mi do szczęścia w zegarku biegowym potrzeba. Bez zbędnych bajerów czy ekranu dotykowego (ja akurat mam do tego typu "patentów" awersję ale to oczywiście kwestia gustu).
-
- Wyga
Smopi przeważnie stoję w miejscu przez pierwsze 5 min robiąc rozgrzewkę statyczną, kolejne 5 min to już bardziej dynamiczna w ruchu...smopi pisze:@mike1982
Dzisiaj przy zachmurzonym całkowicie niebie (w Wawie mżawka cały dzień) fixa złapał praktycznie natychmiast. Albo mam takiego farta ostatnio, albo faktycznie ta aktualizacja w jakiś sposób wpłynęła na wyłapywanie sygnału. Jeśli tak jest faktycznie to moja ocena zegarka będzie 9/10

To co mi brakuje w tym zegarku to np. możliwość wgrywania już ustalonych treningów np. na cały tydzień z góry (nie pamiętam, który zegarek to ma, ale wiem że są takie modele). Oczywiście jest możliwość ustawienia sobie interwałów w dowolny sposób, a po aktualizacji jest też dodatkowo opcja rozgrzewki i schłodzenia, ale fajna by była opcja w grania całego już ustalonego treningu na tydzień do przodu.
- smopi
- Stary Wyga
Obawiam się, że na takie zmiany w oprogramowaniu zegarka nie ma co liczyć. O ile dodanie funkcji rozgrzewki/schłodzenia w treningu interwałowym było dosyć proste, to planowanie treningów z wyprzedzeniem wymagałoby chyba znacznie większych modyfikacji firmware'u.mike1982 pisze:To co mi brakuje w tym zegarku to np. możliwość wgrywania już ustalonych treningów np. na cały tydzień z góry (nie pamiętam, który zegarek to ma, ale wiem że są takie modele). Oczywiście jest możliwość ustawienia sobie interwałów w dowolny sposób, a po aktualizacji jest też dodatkowo opcja rozgrzewki i schłodzenia, ale fajna by była opcja w grania całego już ustalonego treningu na tydzień do przodu.
-
- Wyga
Zgoda i w takie zmiany to już nie wierzęsmopi pisze:Obawiam się, że na takie zmiany w oprogramowaniu zegarka nie ma co liczyć. O ile dodanie funkcji rozgrzewki/schłodzenia w treningu interwałowym było dosyć proste, to planowanie treningów z wyprzedzeniem wymagałoby chyba znacznie większych modyfikacji firmware'u.mike1982 pisze:To co mi brakuje w tym zegarku to np. możliwość wgrywania już ustalonych treningów np. na cały tydzień z góry (nie pamiętam, który zegarek to ma, ale wiem że są takie modele). Oczywiście jest możliwość ustawienia sobie interwałów w dowolny sposób, a po aktualizacji jest też dodatkowo opcja rozgrzewki i schłodzenia, ale fajna by była opcja w grania całego już ustalonego treningu na tydzień do przodu.

- xrazowy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:20
- Życiówka w maratonie: 2:53
- Kontakt:
Jesli chodzi o szybkość łapania fix'a czy gubienie go w trakcie treningu to update firmware'u nic nie zmienił w stosunku do poprzedniej wersji. Nadal jest to samo.
- smopi
- Stary Wyga
Po aktualizacji firmware'u problemów nie stwierdziłem. Co do łapania fix'a i trzymania sygnału to żadnej zmiany nie zauważyłem, czyli sygnał łapie szybko i go nie gubi
W każdym razie tak jest u mnie...

- smopi
- Stary Wyga
Adam tego nie zrobił ale niestety ja musiałem: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 56#p717356smopi pisze:To proponuję skontaktować się z serwisem. [...]Adam Klein pisze:Dzisiaj było pochmurno i w moim lesie Timex w ogóle nie złapał sygnału.