Jaki zegarek zakupić ?

Ryumari
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.

Jeżeli źle usytuowałem temat to prosiłbym o przeniesienie. Użyłem opcji szukaj, niestety nie pomogła mi.

Mam pytanie odnośnie zegarka do biegania.

Wracam do formy po 2 miesiącach przerwy. Do mierzenia dystansów zawsze używałem smartphona, jednak ostatnio mi dokucza jego wielkość ( w lato niewygodnie się z nim biega - mam opaskę na ramię), ponieważ mały nie jest - 4,7'

Zastanawiam się nad zakupem zegarka. Coś przystępnego cenowo. Nie jestem zawodowcem, biegam jedynie 2/3 dni w tygodniu, jako uzupełnienie treningu do siłowni. Jednak chciałbym kontrolować międzyczasy, dystans, ew. mieć trasę. Tętno to sprawa drugorzędna, jeżeli znacząco ma to wpływać na cenę.

Niestety nie jestem w stanie podać przedziału cenowego, ponieważ z tego co widziałem zaczyna się od ok 450zł, ale nie wiem czy te zegarki są w porządku.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Popatrz w Decathlonach, może jeszcze trafisz "leżaka" OnMove 500 - za 400zł, lub mniej. Dobry zegarek na początek, ma wibracje, sporo opcji na konfigurowalnych ekranach. GPS starszego typu (SirfStar III), ale i tak chyba krótsze czekanie na fixa, niż z telefonem ;)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Ryumari
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki. Przejadę się w najbliższym czasie i zajrzę.

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to proszę pisać, bo też nie wiadomo, czy zegarek podany wyżej będzie dostępny :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli nie zależy Ci na tętnie to w tej cenie z nowości łapie się Garmin FR10 - prosty, lekki, zgrabny i dający minimum informacji w czasie i po biegu.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Przewrotnie powiem - dokup mniejszy smartfon, z dobrą baterią (xperia tipo <200), postawisz na tym endo, jak bedziesz chciał dokupisz pulsometr (na bluetooth) i zmieścisz się w 3/4 budżetu :)
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Ryumari
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@up

Również o tym myślałem, ale na siłowni też potrzebuje sobie ustawić międzyczasy (odpoczynek - ćwiczenie), a na telefonie jest mi to niewygodnie robić. Dlatego chciałbym zainwestować w zegarek.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W FR10 masz tryb bieg/chód, który możesz wykorzystywać do ustawienia międzyczasów, o których wspominasz
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Ryumari pisze:@up

Również o tym myślałem, ale na siłowni też potrzebuje sobie ustawić międzyczasy (odpoczynek - ćwiczenie), a na telefonie jest mi to niewygodnie robić. Dlatego chciałbym zainwestować w zegarek.
Proszę bardzo stoper z interwałami: https://play.google.com/store/apps/deta ... i.itimerad
Ryumari
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Używałem czegoś takiego, ale jak już wspomniałem, nie lubię obsługiwać smartfona jak ćwiczę. Chce mieć to na zegarku ładnie pokazane bez zbędnego odblokowywania, wyczerpywania baterii w telefonie, itp.

Ale dzięki za propozycje, chęci się liczą :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ