agatii pisze: W sizzer sprzedawczyni zapewniała mnie, że te buty są przeznaczone do biegania
A co miała powiedzieć?
agatii pisze:(biegam po leśnych ścieżkach). Coś mi nie grało, ale mąż w necie szybko sprawdził i niby faktycznie...Teraz czytam, że to są buty treningowe/fitness. Nie wiem czy je zostawić czy oddać jutro do sklepu

Nie powiem, są mega lekkie i wygodne...
Buty nadają się do biegania po lesie jeśli będzie sucho. Bieżnik (tu w formie szczątkowej, co może być też zaletą [lekkość]) jest przeznaczony na twarde nawierzchnie; po błocie będą się raczej ślizgać. Sama musisz więc zdecydować czy je zostawić.
Co do samego sklepu Sizeer, radzę omijać szerokim łukiem, podobnie jak i inne sklepy
tej firmy. W razie reklamacji, niezależnie jak bardzo nie mają racji, zaczynają rozmawiać z klientem wtedy, gdy dostają wezwanie do sądu. Ignorancja sprzedawców w temacie biegania też jest tam wielka ale im to się akurat nie dziwię po tym, czego się od nich dowiedziałem odnośnie warunków pracy.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas