S510

Awatar użytkownika
skrzynia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich :-)

W instrukcji czytamy:
"Dodatkowo, za pomocą komputera można ustawić:
-7 terminów z alarmem dźwiękowym
-osobiste logo, numer zawodnika lub nazwę użytkownika.

Jak to zrobić?
-----------------------------------------------------------------------
"Szybki przycisk : W trybie treningu zbliżenie odbiornika do logo polar na nadajniku wywoła funkcję specjalną. Ustawiane w PPP 3.0"

Skąd wziąć PPP? Można gdzieś kupić? Wersja testowa jest tak okrojona, że nawet nie można poznać potencjału tego programu, interesuje mnie pełna wersja.

Dzięki za odpowiedzi ;-)
Każda rzecz ma dwie strony.Fanatycy widzą tylko jedną.
PKO
michalk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pewnie to ten kupiony na allegro. Powinieneś z nim także dostać na płycie program PPP. Skąd jesteś? Jam mam na płycie PPP. Jak coś, moje gg.: 8847916
Figo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć
W Programie PPP do każdego treningu jest informacja o restytucji (czasami jet to wartość 12, -16, 24, -58 uderzeń) i odchyleniu standardowym (np. 12; 14). Mam pytanie jak to interpretujecie?
Pozdrawiam
Kenji
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wzbudzająca wątpliwości wartość restytucji to moim zdaniem różnica pomiędzy tętnem początkowym,a końcowym,z resztą-sprawdziłem.Jeśli przy rozpoczynaniu treningu mamy wartość tętna niższą niż na koniec treningu(sprawdź na wykresie HR)to restytucję pokazuje ujemną,np.-16,-58.
Najlepiej restytucję powysiłkową sprawdzać np.pod koniec interwału,lub po całym treningu.Polar daje możliwość sprawdzenia spadku HR w określonej przez nas jednostce czasu,lub do zaprogramowanej wcześniej wartości HR.
Odchylenie standardowe to nic innego jak informacja statystyczna.Program PPP stosuje wiele algorytmów,także statystycznych,do obliczania chociażby średniego tętna z całego treningu.
Pozdrawiam
T.
Figo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki za odpowiedź, ale nie do końca twoja teoria zgadza sie z moimi odczytami.  Może jeszcze ktoś odniesie sie do tego problemu?
Pozdrawiam!
Kenji
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Takie były obserwacje większości moich wykresów,stąd myślę ta ujemna,bądź dodatnia wartość restytucji :).W kilku przypadkach nie było dokładności "co do uderzenia",ale ja szczerze nie sugeruję się podczas analizy wykresu tą wartością podawaną przez PPP :nienie:.Bardziej miarodajną dla mnie jest restytucja powysiłkowa mierzona zawsze w tej samej jednostce czasu.Tu oceniam spadek HR i reakcję organizmu na obciążenie. Podejrzewam,że bardziej wiarygodnych i wyczerpujących odpowiedzi na tematy związane z Polarem mógłby udzielić Ci Ryszard. :)
Pozdrawiam.
T.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ