Komentarz do artykułu Nowy zegarek z wbudowanym monitorem pracy serca od firmy TomTom
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Nowy zegarek z wbudowanym monitorem pracy serca od firmy TomTom
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wszystko fajnie, ale klopot, przynajmniej z mojej perspektywy, pojawil sie przy cenie. Pojawiaja mi sie w glowie 2 opcje: opisywany zegarek lub prostszy Garmin z paskiem na serce plus zostaje na 2 pary zwyklych butow biegowych (lub 1 pod dluugie wybiegania).
W dalszym ciagu czekam na zegarek z GPS + pasek do pomiaru tetna za 500-600zl
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
.... Lub gdy chcemy przypiąć zegarek do kierownicy w rowerze....
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
A przypadkiem Garmin 110HR nie jest zegarkiem z paskim i GPS za 500-600zł?juancruz pisze:Wszystko fajnie, ale klopot, przynajmniej z mojej perspektywy, pojawil sie przy cenie. Pojawiaja mi sie w glowie 2 opcje: opisywany zegarek lub prostszy Garmin z paskiem na serce plus zostaje na 2 pary zwyklych butow biegowych (lub 1 pod dluugie wybiegania).
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
W sumie to by było nawet fajne rozwiązanie, gdyby jednak była opcja użycia paska. To by rozwiązało problem zimy/roweru.
Chociaż nie wiem, w czym właściwie pasek przeszkadza. Kiedyś robily mi się od niego obtarcia, ale od kiedy Garmin wymienił mi uszkodzony pasek na nowszą wersję, problem się rozwiązał.
Chociaż nie wiem, w czym właściwie pasek przeszkadza. Kiedyś robily mi się od niego obtarcia, ale od kiedy Garmin wymienił mi uszkodzony pasek na nowszą wersję, problem się rozwiązał.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Zdarzało mi się, że zjeżdżał i przestawał łapać puls, a jak zaciągnąłem mocniej to uwierał.Kolaj pisze:W sumie to by było nawet fajne rozwiązanie, gdyby jednak była opcja użycia paska. To by rozwiązało problem zimy/roweru.
No z tym, że ja mam lowbudgetowy sprzęt z sieci sklepów na D. i dość rozbudowaną klatkę - co "robi skos". Możliwe, że Garmin jest ponad takie przyziemne problemy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Zacytuję sam siebieKolaj pisze:W sumie to by było nawet fajne rozwiązanie, gdyby jednak była opcja użycia paska. To by rozwiązało problem zimy/roweru.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:37
tylko trzeba wywalić kolejne kilka stówek na pasekKolaj pisze:Zacytuję sam siebieKolaj pisze:W sumie to by było nawet fajne rozwiązanie, gdyby jednak była opcja użycia paska. To by rozwiązało problem zimy/roweru.ale właśnie doczytałem, że da się do tego podpiąć pasek HR po bluethooth smart. Czyli nie jest źle.

Z Garminem mam podobne problemy czasami niestetyjabbur pisze: Zdarzało mi się, że zjeżdżał i przestawał łapać puls, a jak zaciągnąłem mocniej to uwierał.
No z tym, że ja mam lowbudgetowy sprzęt z sieci sklepów na D. i dość rozbudowaną klatkę - co "robi skos". Możliwe, że Garmin jest ponad takie przyziemne problemy.
Generalnie cena jest normalna jak za rozbudowany zegarek z GPS. Tylko ja nie mam przekonania do tego pulsometru. W swoim teście Bartek Olszewski testował Adidas Smart Run, który podobnie mierzy puls i tam czasami zegarek wariował w trakcie treningu i pokazywał dziwne wartości.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 56:00
Ja też miałem ten zegarek (adidas) i jedyne co w nim dobrze działało to był właśnie pulsometr. Cała reszta do dupy... I właśnie dlatego kupię sobie TomToma bo strasznie mi się spodobał pomiar pulsu w nadgarstkutrucho pisze:
Generalnie cena jest normalna jak za rozbudowany zegarek z GPS. Tylko ja nie mam przekonania do tego pulsometru. W swoim teście Bartek Olszewski testował Adidas Smart Run, który podobnie mierzy puls i tam czasami zegarek wariował w trakcie treningu i pokazywał dziwne wartości.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 56:00
puls super, moim zdaniem bezbłędnie - założenie jest takie, że pasek musi być dosyć mocno zapięty,
gps do dupy - na 2km na półmaratonie 200m dodawał,
muzyka do dupy - przerywa non stop, jak ręka bliżej do słychać, jak ręka dalej to cisza,
bateria do dupy,
ogólnie jak się przebiegłem z powrotem z moją 610-ką to się przeżegnałem i adidasa czym prędzej sprzedałem
Ale tomtom może być bardzo ciekawy...
gps do dupy - na 2km na półmaratonie 200m dodawał,
muzyka do dupy - przerywa non stop, jak ręka bliżej do słychać, jak ręka dalej to cisza,
bateria do dupy,
ogólnie jak się przebiegłem z powrotem z moją 610-ką to się przeżegnałem i adidasa czym prędzej sprzedałem

Ale tomtom może być bardzo ciekawy...