timex ironman - problem z "zrzuceniem" treningu

maciekkk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

piszę w związku z problemem, napotkanym w trakcie użytkowania modelu Timex ironman run trainer 1.0.

Mianowicie, w trakcie treningu korzystam z 2 sensorów - tego odpowiedzialnego za GPS oraz HR. Wszystko przebiega bez najmniejszych problemów, wszystkie dane są podawane w czasie rzeczywistym itd. Po treningu, gdy przegląd swój trening (review) również wszelkie dane są dostępne (zakresy tlenowe, prędkości średnie, max, dystans itd itd.)
Sęk w tym, że gdy zrzucam ten trening na PC- z pomocą oprogramowania dostarczonego przez Timexa - device agent - mam wgląd jedynie do dystansu (bez mapki - nie wierze by taki sprzęt nie obsługiwał tej funkcji) max i min HR. I to zarówno korzystając z trainingpeaks.com jak i zapisując plik/trening na dysku - i tutaj ważna sprawa - waży on zaledwie 2kb. Trochę mało tych danych....

Jestem przekonany, że coś robię nie tak... i liczę na pomoc :) :ech:
butopodawacz
PKO
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

Faktycznie trochę mało ten plik waży.
Otwórz go za pomocą IE lub firefoxa dane o śladzie GPS zapisywane są co kilka sekund.
Poniżej masz przykład z Global Trainera z pliku pwx ale Run Trainer też chyba takie pliki generuje:
<timeoffset>0.000</timeoffset>
<hr>153</hr>
<spd>0.000</spd>
<dist>0.00</dist>
<lat>52.347664</lat> - szerokość geograficzna
<lon>16.864277</lon> - długość geograficzna
<alt>78.00</alt> - wysokość

Jeżeli w tym pliku masz takie dane to w serwsie TrainingPeaks powinno być to widoczne. Jak klikniesz na trening na kalendarzu to powinna być opcja Map&Graph.
Po co ja biegam?
Tumael
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak z HR bo nigdy nie biegałem z opaską ale mapka odczytu z GPS znajduje się po wybraniu danego treningu w zakładce Map&Graph.
Waga pliku stanowczo za mała.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 16:54 przez Tumael, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

Wgraj najnowszą wersje firmware.
To nie powinno zaszkodzić a może pomóc.
Po co ja biegam?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ