gore-tex w butach do biegania

Awatar użytkownika
natny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:09:41

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,
chciałbym wiedzieć jaka jest wasza opinia na temat membrany gore-tex, ale tylko w butach do biegania. Jak to jest z nadążaniem odprowadzania potu na zewnątrz, prawdziwą "nieprzemakalnością" no i czy w ogóle warto w takie coś inwestować?

Pozdrawiam
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wg mnie zależy od tego jak bardzo pocącym się człowiekiem jesteś. Dla mnie gtx bardzo się dobrze sprawdza, ale znam także takich, którzy narzekają.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Faktycznie but jest mniej przemakalny, natomiast cudów nie oczekuj. Jak jest chlapa to zawsze się naleje coś górą. Fakt że dla mnie takie buty nadają się tylko jak jest duży mróz albo faktycznie roztopy, gdzie normalny but z siateczką brałby wodę jak Titanic ;). Na normalne warunki takie buty są sporo za ciepłe, u mnie dyskomfort zaczyna się już powyżej 5 stopni w plusie.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam Adiasy Snova Glide z Goretexem i te sa w miare oddychajace, stopa mi sie w nich raczej nie poci, ale nieprzemakalnymi bym ich nie nazwala, raczej o ograniczonej przepuszczalnosci :)
a moj najnowszy zakup to Nike Free Run Shield i te rzeczywiscie daja rade nawet w chalpie, za to stopa mi sie w nich potrafi spocic nawet przy ujemnych temperaturach :tonieja:
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegam w butach Puma Pyrgos XCR. Mają membranę Gore-Tex i sprawują się całkiem dobrze. Jednak na pewno nie są to buty całoroczne. Używam ich tylko w okresie jesienno-zimowo-wiosennym, kiedy jest mokro lub naprawdę zimno. Kiedy temperatura oscyluje wokół zera lub spada poniżej, zapewniają naprawdę przyzwoity komfort. Stopa nie poci się i jest sucho.
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Witam,
Ja również posiadam buty z gore-tex. Na mrozy bez śniegu ubieram zwykłe, jeżeli biegam po śniegu to zakładam Nike z gore. Jeżeli chodzi o chlape to zawsze można dokupić stuptuty z salomona za kostkę i problem z wlewającą się od góry wodą jest zminimalizowany :ble:
jakub-ko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mam z gore-texem, ale używam ich tylko w zimie, na ciepłą jesień tudzież wiosnę faktycznie za bardzo grzeją.
Awatar użytkownika
pawkaz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:13
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegam w Nike Lunarglide 4+ Shield. Cudów nie ma - jak porządnie pada i jest plucha - to i tak się wlewa do buta od góry. Z nadmierną potliwością raczej problemów nie zauważyłem chociaż z pewnością nie jest to but na lato.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ