@Legginsy z decathlonu

Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

BrutalnySzatan pisze:Dzisiaj byłem w poznaniu w Decathlionie i kupiłem sobie taki oto sprzęcik

http://www.kalenji-running.com/en-GB/ls ... 12-8216950
i
http://www.kalenji-running.com/en-GB/ti ... 12-8221604

mam nadzieje, że dobrze się sprawdzi w zimne dni :) zauważyłem, że kolega wyżej kupił tę samą bluzę co ja :hej:

A tak przy okazji chcę tylko zapytać o spodnie czy one muszą być takie ciasne w kroku czy to się jakoś potem wyrobi bo mi ptaszka trochę widać :spoko: i nie wiem czy to każdy facet tak ma i czy to tak powinno być :bum: ?
No to mamy identyczny komplet. U mnie spisuje się póki co rewelacyjnie.

A co do Twojego pytania to zawsze możesz założyć na wierzch spodenki
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

BrutalnySzatan pisze:czy one muszą być takie ciasne w kroku czy to się jakoś potem wyrobi bo mi ptaszka trochę widać :spoko: i nie wiem czy to każdy facet tak ma?
Każdy facet ptaszka ma i lepiej z tym nic nie robić :hej: ...Ja legginsy miałem na sobie w Dec'u tylko w przymierzalni - kiedy luknąłem na siebie, miałem polewkę :hej: Kupiłem te luźniejsze spodnie Kalenji, bardzo je chwalę sobie, bo mogę biegać o ptaszku nie myśląc :lalala:
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Apex
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tomasir, wiesz, tak też można, ale chce mieć treningi zapisane od razu a nie siadać w domu i je nanosić. Nie będę rezygnować z telefonu bo tak jak pisałem, chce mieć aparat przy sobie :-)

Szatan, nie kolega kupił takie spodnie jak Ty tylko Ty kupiłeś jak kolega :-)
A legginsy raczej się nie wyrobią w kroku więc musisz szukać innego rozwiązania.
Ja akurat pod spodnie noszę stringi (sic!) co by moje dobra były w jednym miejscu i trochę mniej widoczne gdy bluza podczas biegu trochę się podniesie. Poza tym też jestem ciekawy jak inni "go" układają. Oczywiście patrzeć na kogoś podczas biegu to lekka perwa dlatego już lepiej tu zapytać :-) Dodam jeszcze,, że nie wyobrażam sobie biegania bez bielizny, bo to chyba tak samo jak bieganie dla kobitki bez stanika.
PS wczoraj wieczorem szedłem biegać, i 8 letni sąsiad chichotał się z koleżanką że mam na sobie rajtuzy. Wyprowadziłem go z błędu żeby nie wyrósł na betonowego hejtera :-)
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Apex pisze:Poza tym też jestem ciekawy jak inni "go" układają. Oczywiście patrzeć na kogoś podczas biegu to lekka perwa dlatego już lepiej tu zapytać :-) Dodam jeszcze,, że nie wyobrażam sobie biegania bez bielizny, bo to chyba tak samo jak bieganie dla kobitki bez stanika.
Ja wkładam pod legginsy bieliznę z decathlonu (mam też jeszcze jedną parę inną z attiq):
http://www.decathlon.com.pl/PL/szorty-dwupak-191099107/
Ptaszor jest zadowolony bo na boki nie lata :-)

Odnośnie ścisku w kroku - to chyba ktoś źle legginsy dobrał.
No chyba że naprawdę ma potworka "w spoczynku" i to mu przeszkadza.
Awatar użytkownika
BrutalnySzatan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie wróciłem z biegania.. no powiem wam, że nie było tak źle z moim potworem, majty założyłem potem legginsy i nie był tak bardzo widoczny, podczas biegu ledwo co tam widać. Przymierzałem wszystkie rozmiary tak i tak było go widać więc niezależnie od rozmiaru legginsów i tak były ciasne w kroku no ale cóż jakoś sobie z nim poradzę :bum:
A DAY OF DEATH UPON THE CROSS OF DECEIT

Stab your religion and leave it for dead
Crush your insides with a touch of Satan
You will succumb as did Adam and Eve
Bible basher, I destroy your belief
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja pierdzielę - cała ta rozmowa o penisie to jakaś masakra. To tak jakby kobiety szukały stanika sportowego, ale takiego, spod którego nie byłoby widać ich piersi. Jeśli ktoś ma problem z leginsami to niech założy na nie spodenki albo biega w dresie. No chyba, że kolega próbuje się w ten sposób chwalić przyrodzeniem, ale to raczej nie miejsce na takie rzeczy.
Awatar użytkownika
Apex
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie sądzę żeby ktoś się tu czymś chwalił. Dyskusja ma na celu zwiększenie komfortu biegania więc nie widzę nic zdrożnego w poruszaniu takiego tematu.
Nie wiem czy pamiętasz jak swego czasu, Internet obiegło zdjęcie pięciu polskich kolarzy po jakimś zwycięstwie, gdzie każdemu było widać to i owo, i każdy miał beke z tego tytułu (choć nie jestem amatorem oglądania takich rzeczy, to jednak w moim odczuciu nie był to obrazek wywołujący jakiekolwiek negatywne emocje).
A kobiecie piersi? No nie bez powodu nazywane są płcią piękna, więc i eksponowanie piersi jest jak najbardziej pożądane i nie wydaje mi się aby jakaś pani chciała umniejszać swoje atrybuty, więc nie porównujmy tej boskiej części ciała ze zwykłym fajferem :-)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No nie, taki niepozorny wątek, a jak ciekawie może się rozwinąć :spoczko: , może trzeba będzie tytuł zmienić na "Penninsy z Decathlonu" ;) ;) ...A tak poważnie, nie mam leginsów, ale do długich spodni (jesień-zima-wiosna) używam gatek Kalenji, o których pisał moonfall84. Nie są one idealne, bo - przynajmniej u mnie- obcierający jest nieco szew, ale niby oddychają no i maskują "ptaszora", "potwora", czy jak inaczej pieszczotliwie nazwać ten skarb ;) (no i w tyłeczek cieplej)..Przy okazji - kobitki, zwłaszcza te w zacnych wdziękach, mają większy jednak problem, niż my - piersi i ważą, i maja swoja bezwładność ruchową, trudniej jest im je okiełznać, niż nam nasze skarby. No i raczej nie biegają w prześwitujących bluzkach (a szkoda...) :hej: :hej:
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

mike1982
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sam dopiero zaczynam przygodę z bieganiem (nieco ponad miesiąc intensywniejszych zajęć). Najpierw zakupiłem taki zestaw w decathlonie, aby zmotywować się wogóle do biegania :D W końcu wydana kasa nie może pójść w błoto :) Z mojej perspektywy udany komplet przy obecnych temperaturach. Średnio biegam 3 razy w tygodniu. Najchłodniejsza temp. przy jakiej biegałem to około 5 stopni. Przy minusowych temp. wydaje się, że niezbędna będzie bielizna termiczna pod spód.

Spodnie:
http://www.decathlon.com.pl/PL/legginsy ... 128994144/

Bluza:
http://www.kalenji-running.com/en-GB/ls ... 12-8221617

Rękawiczki:
http://www.kalenji-running.com/en-GB/ru ... es-8151254

P.S Nie mam problemów o których tak namiętnie piszecie :P Bluza zasłania wszystko ;)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawdź dwa pierwsze linki, bo pierwszy prowadzi do nikąd, drugi prowadzi tam, gdzie nic nie ma :hej:
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a na olimpiadzie kompleksów nie mieli jakoś. a wy się tu roztrząsacie nad zbyt ciasnymi gatkami:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Apex
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

O tym właśnie zdjęciu mówiłem. Obiegło nie jeden zagraniczny portal.
I jeżeli to nie jest fotomontaż to tylko jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że bieliznę powinno się zakładać pod spód.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Jaki fotomontaż, w jasnych gatkach tak widać wacka, dlatego kolarze mają najczęściej odpowiednią część gatek czarną :). Ale takie widoki objawiają się tylko na zdjęciach reklamowych, bo na rowerze nic nie widać, hehe.
Zaniepokojonych wizualnymi walorami legginsów zaniepokoję jeszcze bardziej - w nich cały tyłek widać! :hahaha:
The faster you are, the slower life goes by.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ