Brooks Ravenna 3 - opinie

Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przymierzam się do zakupu butów jak w temacie. Jestem neutralem ale potrzebuję lekkiego wsparcia z racji dość niskiego sklepienia stopy. Kolega polecił mi właśnie te buty i chciałbym poznać opinie użytkowników przed ewentualnym zakupem. Czy ktoś miał może styczność lub biega w Brooks Ravenna 3?
Obrazek
PKO
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Biegam w tych butach spokojne treningi. Na początku źle mi się w nich biegało bo trochę mułowate mi się wydawały ale w końcu zrozumiałem, że to są buty do spokojnych wybiegań i takie właśnie mają być. Oczywiście szybkie przebieżki po spokojnym treningu nie są jakimś wielkim problemem. Poza tym te buty są względnie lekkie i moim zdaniem bardzo wygodne. Wogóle mnie nie otarły. Jak dla mnie są ok, ale oczywiście musisz przymierzyć i przebiec się na bieżni w sklepie. Zakupów w necie nie polecam bo mogą wyjść jaja z rozmiarówką.
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

"Czysta dynamika - to najlepsze określenie modelu należącego do kategorii Guidance." to cytat z opisu butów. Trochę jestem zaskoczony Twoją opinią, czy to znaczy że są dość miękkie?
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Pewnie, że są miękkie. Jak kapcie. I bardzo wygodne. I zupełnie nie nadają się do szybkiego biegania. Ja w nich biegam spokojne treningi w tempie od około 4:30/km do 5:10/km. Ale jak pisałem wcześniej na przebieżkach też dają radę - tylko, że w moim wykonaniu są to odcinki po 100-150 m.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ