Polar RCX5
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam jestem na etapie kupna pulsometru zainteresowal mnie wyzej wymieniony model prosze o opinie.jak ktos juz posiada to prosze o rade pozdr
Ps:ten mi przypadł do gustu i ma spoko funkcje ale jesli jest tanszy model i nie wiele odbiega od tego to prosze o opinie pzdr.

-
- Rozgrzewający Się
olol przeczytalem i sam juz nie wiem?wywnioskowalem ze strasznie trudny w obsludze i sie wystraszylem moze taka reakcja bo to bedzie moj pierwszy pulsometr a co bys ty doradzil?ja sie jeszcze zastanowie ale mysle ze zostane przy rcx5 nie taki diabeł straszny dam rade z obsluga ale jakbys mial jakis inny godny polecenia to daj znac dzieki z gory pozdrawiam 

- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Zawsze można kupić Garmina 310 XT, praktycznie to samo, ale
1) nie mierzy tętna pod wodą ( jak komuś to potrzebne )
2) jest all in one, nie trzeba przed wyjściem na trening ubierać opaski z GPS, czujnika na but etc
3) Przyjemny w obsłudze ( jak to Garmin , ale to już wrażenie subiektywne )
4) Ceny ostatnio spadły
5) Trzeba go ładować bo ma akumulator a nie zwykła baterie jak RCX 5 ,z tym, że jeśli biegałbyś z GPS to i tak ten moduł G5 trzeba ładować
6) 310 xt średnio pasuje jako zegarek na co dzień, ale mnie to nie przeszkadzało bo nie mam takich oczekiwań wobec sprzętu treningowego
7) Garmin ma alarm wibracyjny co jest świetną sprawą wtedy kiedy sygnały dźwiękowe nie wystarczą.
Sam używałem prawie rok i bardzo lubiłem ten zegarek, jedyne czego mi brakowało to wysokościomierza barometrycznego, ale RCX 5 też go nie ma więc w twoim przypadku to nie będzie wada.
Po prostu RCX 5 jest konkurencja do Garmina 310 XT .
A jedyne co mnie kusiło w Polarze to HeartTouch - ta opcja jest naprawdę fajna, no ale nie można mieć wszystkiego
1) nie mierzy tętna pod wodą ( jak komuś to potrzebne )
2) jest all in one, nie trzeba przed wyjściem na trening ubierać opaski z GPS, czujnika na but etc
3) Przyjemny w obsłudze ( jak to Garmin , ale to już wrażenie subiektywne )
4) Ceny ostatnio spadły
5) Trzeba go ładować bo ma akumulator a nie zwykła baterie jak RCX 5 ,z tym, że jeśli biegałbyś z GPS to i tak ten moduł G5 trzeba ładować
6) 310 xt średnio pasuje jako zegarek na co dzień, ale mnie to nie przeszkadzało bo nie mam takich oczekiwań wobec sprzętu treningowego
7) Garmin ma alarm wibracyjny co jest świetną sprawą wtedy kiedy sygnały dźwiękowe nie wystarczą.
Sam używałem prawie rok i bardzo lubiłem ten zegarek, jedyne czego mi brakowało to wysokościomierza barometrycznego, ale RCX 5 też go nie ma więc w twoim przypadku to nie będzie wada.
Po prostu RCX 5 jest konkurencja do Garmina 310 XT .
A jedyne co mnie kusiło w Polarze to HeartTouch - ta opcja jest naprawdę fajna, no ale nie można mieć wszystkiego

Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 11:26 przez rockduck, łącznie zmieniany 1 raz.
- robin_ldz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47.11
- Życiówka w maratonie: 3.50.19
Jeśli przebrnąłeś przez 7 stron tamtego tematu to pewnie natrafiłeś na moją opinię. Dla mnie Polar zatrzymał się w rozwoju kilka lat temu. Te zmiany, które wprowadzają są pozorne. Jeśli bym szukał zegarka, który ma mi tylko służyć jako pulsometr w czasie treningu to nawet chwili bym się nie zastanawiał i wybrał Polara, bo imho ma najlepszy (najdokładniejszy) pomiar pulsu. Garmina bym wybrał szukając czegoś co oprócz pomiaru pulsu oblicza przebyty dystans.
Generalnie chyba brać biegowych gadżeciarzy można podzielić na fanów Polara i Garmina. To trochę jak wśród fotografów są miłośnicy Canona i Nikona i każdy broni swojego zdania.
Ja zaczynałem od zegarków Polara, ale teraz nie ma dla mnie lepszego urządzenia pomiarowego od Garmina.
Wyboru musisz dokonać sam.
Generalnie chyba brać biegowych gadżeciarzy można podzielić na fanów Polara i Garmina. To trochę jak wśród fotografów są miłośnicy Canona i Nikona i każdy broni swojego zdania.

Ja zaczynałem od zegarków Polara, ale teraz nie ma dla mnie lepszego urządzenia pomiarowego od Garmina.

In this Religion, there are no holidays
-
- Zaprawiony W Bojach
Mogę okazyjnie sprzedać RCX 5. Straszna paszcza ale jak ktoś lubi ? Zastrzegam, że patrząc na niego mam ochotę wsadzić dwa palce w usta,...swoje, głęboko.
Zapraszam na zakupy,...
Zapraszam na zakupy,...

- robin_ldz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47.11
- Życiówka w maratonie: 3.50.19
Może masz podobne odczucia w stosunku do 910ki? heheRyszard N. pisze:Mogę okazyjnie sprzedać RCX 5. Straszna paszcza ale jak ktoś lubi ? Zastrzegam, że patrząc na niego mam ochotę wsadzić dwa palce w usta,...swoje, głęboko.
Zapraszam na zakupy,...

In this Religion, there are no holidays
-
- Zaprawiony W Bojach
Absolutnie nie, jest to najlepsze urządzenie na rynku.
Nie przepadam za permanentnym kalibrowaniem Polara.
-
- Rozgrzewający Się
na początku dziekuje za rade no i pewnie zostane przy garminie 310xt nie przeszkadza ze jest duzy bo to przeciesz ma mi słurzyc do treningu a nie do lukania ktura jest godz
a obsługa spoko nie odstrasza tak jak pisałes sa zdania podzielone na temat garmina i polara ale warto bylo poczytac ja sie troszke napalilem na rcx5 ale juz odpuscilem bo nie ma sensu kupowac z podniety ze ładny i ze nowiutki polar garmin daje rady i spełnia moje oczekiwania ale jedynym mankamentem jego jest CENA troszke przegieli no ale cóż poradzic jeszcze raz dziekuje Pozdrawiam 

-
- Zaprawiony W Bojach
Pisząc "najlepszy" oczywiście Ciebie,...Santiago pisze:są ludzie którzy lubią kalibrować,Ryszard N. pisze:Absolutnie nie, jest to najlepsze urządzenie na rynku.
i są ludzie, którzy nie lubią jak im nagle w lesie nie pokazuje tempa chwilowego![]()
a po za tym po co się denerwować, jaki jest tego cel, czy coś to zmieni ? nie sądze :uuusmiech:
pisząc 'najlepsze' co masz na myśli ?