garmin 305
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam problem z moim garminem:od kilku treningów podczas biegu pokazuje mi takie tętno że zastanawiam się czy by nie odwiedzić lekarza ale po kolei przed biegiem pokazuje mi 60-80 (tak było od zawsze) a już w trakcie biegu dochodzi nawet do 215
(w testach i w późniejszych treningach,zawodach max miałem 177) a po treningu stopniowo wraca do do ok 100 co zawsze było u mnie prawidłowe. Z tego wynika że w czasie biegu tętno zaczyna mi wariować a może to coś z garminem jest coś nie tak.Nie mam innego pulsometru żeby sprawdzić,jeżeli spotkaliście się z czymś podobnym napiszcie kilka słów,pozdrawiam.

-
- Zaprawiony W Bojach
czy te dziwne duze tętna są przez pierwsze 10-15 minut treningu i np. zawiesza sie wartość przez kilka sekund na 217 by za chwile prze zkilka sekung pokazywac np. 147 ??? bo jesli tak to mas zpewnien rodzaj zmęczenia nie szkodliwego dla zdrowia. I trzeba trochę odpocząc i tyle.
Tompoz
Tompoz
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
Czasem jest tak ze pasek pulsometru jak nie jest dostatecznie nawilzony pokazuje tetna z kosmosu ale gdy Juz człowiek sie rozruszać wartości wracają do normy
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
http://imageshack.us/photo/my-images/710/anomalia.jpg/
u góry link do obrazka z wydrukami z treningów:pierwszy to trening z 20 maja a drugi z 16 maja,trasa ta sama tempo biegu zbliżone.Uruchamiam zawsze garmina przed treningiem tak że widzę jakie mam tętno zanim zacznę trening (ok 300 metrów marszu zanim dojdę do mojego miejsca startu) po treningu też staram się zwracać uwagę co pokazuje (zazwyczaj po 3 minutach po zakończeniu biegu mam tętno w granicach 100). Właśnie tu jest problem że przed i po nic się nie zmienia a w trakcie biegu nagle taki skok.
Mam go już prawie dwa lata i w tym czasie nigdy nic takiego nie miało miejsca i teraz nie wiem czy problem jest z nim czy ze mną.
u góry link do obrazka z wydrukami z treningów:pierwszy to trening z 20 maja a drugi z 16 maja,trasa ta sama tempo biegu zbliżone.Uruchamiam zawsze garmina przed treningiem tak że widzę jakie mam tętno zanim zacznę trening (ok 300 metrów marszu zanim dojdę do mojego miejsca startu) po treningu też staram się zwracać uwagę co pokazuje (zazwyczaj po 3 minutach po zakończeniu biegu mam tętno w granicach 100). Właśnie tu jest problem że przed i po nic się nie zmienia a w trakcie biegu nagle taki skok.
Mam go już prawie dwa lata i w tym czasie nigdy nic takiego nie miało miejsca i teraz nie wiem czy problem jest z nim czy ze mną.
- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
A może po prostu wymień baterię w pasku? 2 lata to całkiem sporo, mogła już dożyc swoich dni, a takie wariowanie zdarza się też własnie przy słabej baterii.
pozdrawiam
pozdrawiam
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
-
- Rozgrzewający Się
Hej. mi bateria padla po 1 roku , miesieczna przerwa w bieganiu, 2 biegi i koniec... wlozylem nowa i wszystko gra
nawet puls jakis zaskakujaca niski na treningu :D po takiej przerwie, hehe
jestem lepiej wyttrenowany niz mi sie wydaje, hehe
nawet puls jakis zaskakujaca niski na treningu :D po takiej przerwie, hehe
jestem lepiej wyttrenowany niz mi sie wydaje, hehe