Wymiana baterii w timexie

DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Próbował ktoś wymieniać samemu beterię w tego typu zegarku:

http://www.zegarek-timex.pl/timex-t5e231-p-945.html

Wygląda na to, że trzeba zdemontować również pasek. Konieczna trzecia ręka, albo sprytne narzędzie. Jest na to jakiś patent, czy pozostaje zegarmistrz?
PKO
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

Taki sam zegarek posiadam i niestety złapałem się na pasku podczas próby wymiany baterii . Szukałem w internecie, ale nie mogłem nic znaleźć na ten temat. Może ktoś wie z forumowiczów jak do tego się zabrać?

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
waldekolsztyn
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.
Miesiąc temu miałem ten sam problem. Jest to według mnie totalny niewypał. Po długiej walce udało się. Sposób: jak w każdym zegarku z tzw. teleskopem, od wewnątrz między paskiem a zegarkiem jest szczelina w którą władamy cienki twardy wkrętak, lepiej nożyk, zaczepiamy o teleskop i skracamy go w ten sposób że część cieńsza chowa się w grubszą.Niestety bez użycia odrobiny siły się nie da. Demontaż jest łatwiejszą częścią wymiany. Montaż w odwrotnej kolejności. Niestety zajęło mi to co najmniej godzinę, ilości prób nie zliczę. Pasek jest aż za dokładnie wpasowany w wierzchnią część koperty. Koperta oczywiście jest z tworzywa sztucznego i otwory na teleskop bardzo szybko wyrabiają przy wymianie. Jednym słowem masakra, gdybym to wiedział, to bym zegarka nie kupił. Biegaczom bez zdolności majsterkowicza nie polecam wymiany.
Pozdrawiam
M 50
42.2 km 3:45:28
21.1 km 1:37:28
15 km 1:09:02
Obrazek
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

I bez wizyty u zegarmistrza się nie obyło. Też się musiał pomęczyć, ale dał radę. Z moją baterią wymiana 8 zł.
Dobrze, że zegarek sygnalizuje słabnącą baterię (najpierw gorsze podświetlenie), bo jakby miał paść nagle np. przed zawodami, to :echech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ