wkładki do normalnych butów dla dużego pronatora
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie spotkałem się z takim tematem więc zapytam. Teoretycznie takie wkładki dobrane indywidualnie powinny dawać lepszy efekt niż "uniwersalne" buty dla osób pronujących. Dlaczego ich się nie stosuje lub są tak mało popularne ?
blog 2w1 - proszę o komentarze 
viewtopic.php?f=27&t=59275

viewtopic.php?f=27&t=59275
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Łatwiej jest kupić buty niż pójść do ortopedy, który się tym zajmuje. W Warszawie może to nie problem, ale w miastach typu Lublin, Rzeszów...stev72 pisze:Nie spotkałem się z takim tematem więc zapytam. Teoretycznie takie wkładki dobrane indywidualnie powinny dawać lepszy efekt niż "uniwersalne" buty dla osób pronujących. Dlaczego ich się nie stosuje lub są tak mało popularne ?

Koszt wizyty, koszt zrobienia wkładki + buty
Dlatego tak wiele osób decyduje się na to ostatnie.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dokładnie, moje wkładki ortopedyczne (akurat nie do korekcji pronacji, tylko po kontuzji) kosztowały zdecydowanie więcej niż którekolwiek z moich butów do biegania.
Również sposób korekcji przez wkładki i buty nie jest taki sam - but może kontrolować więcej struktur stopy niż wkładka (to odpowiedź jaką usłyszałam na spotkaniu z chiropraktykiem i jednocześnie triatlonistą, gdy padło pytanie podobne do Twojego).
Również sposób korekcji przez wkładki i buty nie jest taki sam - but może kontrolować więcej struktur stopy niż wkładka (to odpowiedź jaką usłyszałam na spotkaniu z chiropraktykiem i jednocześnie triatlonistą, gdy padło pytanie podobne do Twojego).