Moja przygoda z bieganiem już trochę trwa. Zaczynałem od starych, rozwalonych adidasów, poprzez różne buty, które jednak nie były przeznaczone do biegania - chodziłem w nich również na co dzień.
Obecnie amatorsko uprawiam kolarstwo szosowe (ok. 1500km miesięcznie w obecnych miesiącach), chciałbym dodać również do tego bieganie.
Zdecydowałem się na zakup butów biegowych, gdyż wcześniej po dłuższych biegach (w okolicach 2h) odczuwałem ból w prawym kolanie. Dodatkowo po każdym bieganiu pojawiały się odciski (drugi i trzeci palec lewej stopy).
Mój budżet nie jest duży. Obecnie dysponuję kwotą ok. 150zł, no powiedzmy max 200zł.
W okolicach mojej miejscowości nie ma sklepów oferujących takie buty, planuję dlatego wybrać się do Decathlona (Gdańsk, ul. Kartuska), no chyba, że w Gdańsku znajduje się jakiś lepszy sklep, który możecie polecić (generalnie im bliżej wlotu od strony Przejazdowa, tym lepiej

Myślałem o butach Kalenji Ekiden 75, 100 lub Eliofeet. Zerkałem również na buty lidlowe, ale sam nie wiem co o tym sądzić. Poza tym, przegapiłem lipcową serię.. Nie wiecie czy pojawią się one jeszcze w lidlu w tym roku? Jakie inne modele polecicie?
Mam 17lat, waga w okolicach 70kg.
Zdjęcia podeszwy butów, w których biegałem oraz w których chodzę na co dzień wskazują chyba na potrzebę kupienia butów neturalnych?

I do tego zdjęcia kartki po wykonaniu "testu wodnego".

Pozdrawiam,
Bartek
EDIT:
Biegam głównie po asfalcie.