Pegasus +27 po kilku miesiącach biegania przebita siatka
- Apau
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1h1min
- Życiówka w maratonie: marzenie
Ja w Pegasusach zrobilem ok 400 km i już wyraźnie widze w tym miejscu moje skarpetki, kwestia czasu i bede mial takie same dziury. Paznokcie obcinam, ale duży paluch przy kazdym kroku dotyka tego miejsca powodując wytarcie, dziwne że w butach z 25 letnią tradycją nie wzięli tego pod uwagę.

-
- Rozgrzewający Się
Przyglądając się dokładnie Pegasusom i starym ASICSom zauważyłem że oba modele mają nad dużym paluchem wzmocnienia. Tylko niestety Pegasusy są mniej "spiczaste" niż ASICS i te wzmocnienie ucieka za bardzo do wewnętrznej strony buta, nie spełniając, przynajmniej w moim i Apau przypadku, swojej roli. Według mnie powinno być po prostu trochę większe.Apau pisze:Ja w Pegasusach zrobilem ok 400 km i już wyraźnie widze w tym miejscu moje skarpetki, kwestia czasu i bede mial takie same dziury. Paznokcie obcinam, ale duży paluch przy kazdym kroku dotyka tego miejsca powodując wytarcie, dziwne że w butach z 25 letnią tradycją nie wzięli tego pod uwagę.
- Apau
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1h1min
- Życiówka w maratonie: marzenie
Dokładnie! O to chodzi, mam to samo, duży paluch wystaje poza tą osłonkę. Albo mamy dziwne stopy albo panowie z najki na to nie wpadli przez ćwierć wieku.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jednak nie zrozumiales sytuacji...idziesz do sklepu kupujesz SAM buty po czym ci się niszczą. Reklamujesz sklep odsyła do biegłego do producenta (asics) który proponuje badanie stopy. Jeśli wyjdzie że but źle dobrany to sugerują ze nie wina produktu i nie oddają kasy. To co Ty opisales jest tak trywialne że nie wiem jak mogłeś mnie posadzić o taki absurd...bansen pisze:Idziesz do sklepu X, dobierają ci buty, niszczysz je w pół roku, wracasz do sklepu X i tam ci mówią, że nie oddadzą kasy, bo buty są źle dobrane.
To NIE jest logiczne, dlatego napisałem, że brakuje informacji KTO dobierał buty (czego nawiasem mówić nie zrobiłeś do teraz).
Jeśli powołujesz się na logikę, to sprawdź założenia.
-
- Wyga
Sam bym lepiej nie napisał...zgadzam się w 100 procentach.wysek pisze:Bez wnikania w szczegóły. Jeżeli autor wątku posiadał by paragon (niestety to zgubił) spokojnie mógłby się starać o zwrot pieniążków. Jak sklep by się stawiał to należało by się udać do rzecznika konsumenta i swoje odczekać. Z pewnością by wygrał.
Dlaczego? Ponieważ buty były użytkowane zgodnie z przeznaczeniem.
-
- Zaprawiony W Bojach
kupując buty samemu wybierasz to co chcesz, sam podejmujesz decyzję z jej konsekwencjami, dlaczego obwiniać kogos innego i jakim prawem doić kasę za swoją niewiedzę?
-
- Wyga
Ją nie pisałem żeby doic kasę zauważ że to wątek o prujacej się siateczce. Nie wiem co musi wyjść ze skanera footid asicda żeby z tego wywnioskować że dziura w siatce to np efekt dobrania butów neutralnych dla pronatora czy coś poobnego. Skaner raczej nie wykryje że paznokcie nie obciete....Qba Krause pisze:kupując buty samemu wybierasz to co chcesz, sam podejmujesz decyzję z jej konsekwencjami, dlaczego obwiniać kogos innego i jakim prawem doić kasę za swoją niewiedzę?
Ostatnio zmieniony 10 sie 2011, 13:46 przez sawalas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
no coś Ty? wykryje nawet, że brudne!