Zegarek nike + czy cos innego?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 45:10
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Zaczalem biegac i chcialbym zakupic zegarek, aby wiedziec ile dokladnie przebieglem itp. Mam na to ok200pln.
I mam pytanie, czy sportband+ 2 bedzie odpowiedni ? Czy moze lepiej cos innego.?
Zaczalem biegac i chcialbym zakupic zegarek, aby wiedziec ile dokladnie przebieglem itp. Mam na to ok200pln.
I mam pytanie, czy sportband+ 2 bedzie odpowiedni ? Czy moze lepiej cos innego.?
-
- Zaprawiony W Bojach
jak za dwie stówy i nowe to chyba tylko nike albo adidas pacer (?).
nie lepiej używanego forerunnera 205?
nie lepiej używanego forerunnera 205?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja biegam z nike+ ipod, nie jest to to samo co sportband ale pokazuje te same parametry treninigu. Na poczatku byl to fajny gadzet bo sie dowiedzialem ile i jak szybko biegam, kalorie mnie nie interesuja
Jesli mial bym drugi raz kupowac zabawki nike+ to poczeklabym, odlozyl kase i kupil cos innego, gramin czy polar. Sys. nike+ jest bardzo niedokladny, ostatnie wskazanie tempa mnie zabilo 17min/km hehe. Naszczescie mam juz uzbierana kase i chyba nowy garmin 305 zastapi nike+. Podsumowujac jako gadzet nike+ moze byc nie jest dokladny ale cos pokazuje, ja drugi raz bym nie wydal kasy na niego 

-
- Dyskutant
No mówicie ze garmin 305 ale on kosztuje +600 PLN, a ja jako poczatkujacy biegacz nie wiem czy warto, bo narazie mam wakacje duzo wolnego czasu wiec bez problemu biegam, a nie wiem jak to bedzie w czasie roku szkolnego i czy 600 zlo to nie zaduzo jak narazie.
-
- Dyskutant
Jak chcesz precyzyjny pomiar przebytych kilometrow to jedynie GPS. Jak masz porzadny telefon, to on moze Ci w jakims stopniu zastapic pulsometr, jedynie co bedziesz musial kupic to urzadzenie na klatke piersiowa. A jesli zalezy Ci tylko na orientacyjnie przebytych kilometrach, to mzoesz kupic sobie krokomierz, cena ponizej 20zl na allegro.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
Krokomierz sobie odpuść. Już bardziej dokładna będzie jakaś mapa na internecie do mierzenia przebiegniętego dystansu.
Poza tym: Możesz znaleźć jakąś bieżnię i tam biegać oraz nie biegać na dystans, ale na czas, a dopiero na jakichś oficjalnych zawodach się sprawdzisz. Ja tak często robię, ale już mam wyczucie szybkości i wiem kiedy biegnę po 4:20/km, a kiedy 5:00/km(no 5/km to może trochę za wolno, przesadziłem)
Poza tym: Możesz znaleźć jakąś bieżnię i tam biegać oraz nie biegać na dystans, ale na czas, a dopiero na jakichś oficjalnych zawodach się sprawdzisz. Ja tak często robię, ale już mam wyczucie szybkości i wiem kiedy biegnę po 4:20/km, a kiedy 5:00/km(no 5/km to może trochę za wolno, przesadziłem)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
-
- Dyskutant
Nie chce biegać po bierzni...to strasznie nudzące...
Biegam zgodnie z planem z tej strony i tam czasem jest na czas a czasem na dystans..mi nie zalezy na pulsometrze itp. tylko na tym żebym wiedzial ile przebieglem, jak szybko itp.
Biegam zgodnie z planem z tej strony i tam czasem jest na czas a czasem na dystans..mi nie zalezy na pulsometrze itp. tylko na tym żebym wiedzial ile przebieglem, jak szybko itp.
-
- Zaprawiony W Bojach
no masz problem, serio. nike jest niedokładne i ma mało funkcji, może jednak adidas pacer? to tylko pytanie, bo nie pamiętam jak się ma cenowo i funkcjonalnie do nike.
a może fr60 używka? nie wiem czy coś jest na allegro? byle z footpodem (nie wiem czy jest w każdym zestawie).
a może fr60 używka? nie wiem czy coś jest na allegro? byle z footpodem (nie wiem czy jest w każdym zestawie).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
To idź na bieżnię, bo to najlepsze wyjście, nic dokładniej Ci nie powie ile przebiegłeś. Jak Ci się nudzi to weź mp3.
Jedynie FR 305 albo program do smartfona(to dla mnie najlepsze opcje)
Jedynie FR 305 albo program do smartfona(to dla mnie najlepsze opcje)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Ja od siebie polece Garmina Fr 110 , wg mnie model bardzo udany , pokazuje te parametry ktore DLA MNIE są najważniejsze. W zestawie tańszym nie ma paska na klate ( puls ) ale mozna dokupić. Ja nowke kupiłem za 429 PLN.