nowy wearlink vs stary

Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pisze ten post nie aby pomstowac, ale ku przestrodze :)

W jednym z watkow juz sie uzalalem nad problemami z moim polarem rs200. Ostatecznie kupilem nowy orginalny pasek. To co zobaczylem na dzisiejszym treningu wprawilo mnie w oslupienie.

Ostatnio biegam dosc luzno - 75% HRmax, wracam po wyleczeniu kontuzji. Ze starym paskiem mialem tempo rzedu 6:40-6:47 (jeszcze 2 dni temu). Na dodatek mijaly "wieki" zanim zmienilo sie wskazanie pulsu!

Biegajac z nowym - przy 75% HRmax uzyskalem tempo 6:08, a puls pokazywany na zegarku zmienial sie duzo szybciej - prawie w czasie rzeczywistym :)

Dlatego polecam goraco: na nic żele, na nic kombinacje - jesli sa problemy z paskiem - lepiej kupic nowy, bo zepsuty moze zaprowadzic w slepy zaulek (u mnie roznica w tempie to 40sek - toz to kosmos!)

pozdrowka

PS. oczywiscie przeprowadze sekcje starego paska coby zaobaczyc co sie z nim dzialo ;)
PKO
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wymieniłeś pasek czy o pasek z nadajnikiem ?
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupilem sam pasek - w nadajniku za bardzo nie ma sie co popsuc. No chyba, ze ktos po nim czolgiem jezdzil :D
kamyczak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tak z ciekawości, jak długo go używałeś?
MaMa DzIęCiOłA
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupilem uzywany pulsometr (komplet) - nie wiem jak dlugo poprzedni wlasciciel go uzywal i jak o niego dbal.

Gdzies czytalem, ze paski wytrzymuja srednio 2-3 lata.
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Magus pisze:w nadajniku za bardzo nie ma sie co popsuc. No chyba, ze ktos po nim czolgiem jezdzil :D
Ja miałem problem z zasięgiem. Pulsometr działał jak był oddalony od nadajnika nie więcej niż 50 cm.Wymieniłem baterie (nadajnik+ pulsometr), pasek i nic. Wczoraj zrobiołem sekcję zwłok nadajnika i okazało się, że pękł rdzeń w cewce. Jak widać nie ma rzeczy niemożliwych.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ