Asics Gel-Kinsei 2 i pęknięty gel na pięcie

jacekm76
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No i po raz drugi reklamowałem buty, ale tym razem sklep lub asics (sam nie wiem kto) staneli na wysokości zadania i wymienili mi buty na Nimbusy, ale może od początku.
Zgodnie z moimi przypuszczeniami po kilku treningach buty (żel) pękneły na pięcie poraz kolejny w miejscu sklejenia. Początkowo miałem odpuścić, ale postanowiłem przedzwonić do siedziby Asicsa w Warszawie i zapytałem czy znowu będą sklejać buty cyjanopanem, butaprenem czy może mają jakiś innym pomysł, i tu niespodzinka asics nie reperuje butów takimi sprawamia podobno zajmuje się sprzedawca, a w zamian sklep dostaje jakiś tam rabat od Asicsa.
Po otrzymaniu takiej informacji zdecydowałem jeszcze raz zareklamować buty, i tu na starcie znów otrzymałem informację że buty będą wysłane do Asicsa, lecz gdy powiedziałem Pani jaką otrzymałem informację z Asicsa odnośnie procedury reklamacyjnej, poinfomowano mnie, że prawdopodobnie do końca tygodnia dostanę informację o wymianie butów i w ten sposób zostałem użytkownikiem Nimbusów 11.
Muszę jeszcze wspomnieć iż w Asicsie otrzymałem informację, iż Asics GEL-KINSEI 2 nie są butami typowo wyczynowymi lecz demonstrującymi możliwości technologiczne producenta.
PKO
Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jacekm76 pisze: Muszę jeszcze wspomnieć iż w Asicsie otrzymałem informację, iż Asics GEL-KINSEI 2 nie są butami typowo wyczynowymi lecz demonstrującymi możliwości technologiczne producenta.
Cenie ludzi, którzy potrafią nazwać rzeczy po imieniu. Ktokolwiek w Asics Polska udzielił takich informacji ma jaja po prostu. ;)
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak przy okazji... cofam to co napisałem o Mizuno Wave Creation pare postów wyżej. Robiliśmy niedawno dokładniejsze testy ostatniego wydania tego modelu i ku mojemu zaskoczeniu amortyzacja piety jest bardzo dobra. Ta konstrukcja naprawdę działa.

Niestety przód buta jest zbyt twardy w porównaniu z piętą aby być udanym butem biegowym.
Z całą pewnością jest jednak lepszy niż Kinsei czy SmartRide.
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ