Buty do biegania do 200 złotych
-
- Rozgrzewający Się
witam, mam pytanie czy ktoś zetknął się z butami Reebok Running?
dziś widziałem je w Matres Sport za 125 zeta w promocji (przecenione z 180). Czy warto je kupować?
Wogóle czy marka Reebok robi dobre buty do biegania?
Ponieważ poszukuję butów do 200 złotych do biegania po asfalcie i trochę po lesie. Zależy mi przede wszystkim na amortyzacji.
Jeszcze 2 pytanka:
1. Czy polecacie jakieś konkretne buty do 200 złotych z dobrą amortyzacją?
2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach lub Katowicach są jakieś dobre sklepy gdzie fachowo doradzą jakie buty kupić? bo narazie to porady sprzedających ograniczają się do: "no tu mamy ładne butki z Adidasa, a tu z Nike", "ten model jest teraz modny wśród młodzieży"itp, itd...
Pozdrawiam
dziś widziałem je w Matres Sport za 125 zeta w promocji (przecenione z 180). Czy warto je kupować?
Ponieważ poszukuję butów do 200 złotych do biegania po asfalcie i trochę po lesie. Zależy mi przede wszystkim na amortyzacji.
Jeszcze 2 pytanka:
1. Czy polecacie jakieś konkretne buty do 200 złotych z dobrą amortyzacją?
2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach lub Katowicach są jakieś dobre sklepy gdzie fachowo doradzą jakie buty kupić? bo narazie to porady sprzedających ograniczają się do: "no tu mamy ładne butki z Adidasa, a tu z Nike", "ten model jest teraz modny wśród młodzieży"itp, itd...
Pozdrawiam
- marsowa
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nic na ten temat nie słyszałem. Raczej daruj sobie.
2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach lub Katowicach są jakieś dobre sklepy gdzie fachowo doradzą jakie buty kupić?
W BB nie ma takiego sklepu, przynajmniej ja nie spotkałem. Chociaż jedna babka w Sferze w Intersporcie zna się na butach do biegania. Z tym, że nie zawsze pracuje. Ale wybór mają mały i drogo raczej. Jedź do Katowic do sklepubiegacza.
2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach lub Katowicach są jakieś dobre sklepy gdzie fachowo doradzą jakie buty kupić?
W BB nie ma takiego sklepu, przynajmniej ja nie spotkałem. Chociaż jedna babka w Sferze w Intersporcie zna się na butach do biegania. Z tym, że nie zawsze pracuje. Ale wybór mają mały i drogo raczej. Jedź do Katowic do sklepubiegacza.
- ejchost
- Stary Wyga
- Kontakt:
witam
Jeśli masz 200 zł zobacz na allegro JOMA Carrera. Ja biegam w nich od lipca. Zrobiłem już 310 kilometrów i jestem zadowolony. Dobrze amoryzuje. Widać ślady użytkowania, ale jeszcze sporo wytrzymają
Mam 85kg, więc mają co nosić...
pozdrawiam
Jeśli masz 200 zł zobacz na allegro JOMA Carrera. Ja biegam w nich od lipca. Zrobiłem już 310 kilometrów i jestem zadowolony. Dobrze amoryzuje. Widać ślady użytkowania, ale jeszcze sporo wytrzymają

pozdrawiam
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To, że nie słyszałeś nie znaczy, że są złe. Pigmeja nie widziałeś (prawdopodobnie) to nie znaczy, że ich nie mamarsowa pisze:Wogóle czy marka Reebok robi dobre buty do biegania?

Reebok robi buty do biegania, jeden z forumowiczów w nich biega i bardzo sobie chwali. A jak ten konkretny model leży na nodze to już sam musisz poczuć. Cena swoją drogę ciekawa

EDIT: ejchost - Ja chcę kupić Jomy na wiosnę żeby mieć porównanie z drogim obuwiem. Gdzie je kupiłeś? Allegro?

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o dostępność JOMY to króluje ALLEGRO.
Buty Reeboka z sezonu na sezon są coraz lepsze! A i cenowo podczas promocji są atrakcyjne.
Jeżeli chodzi o doradzanie to wystarczy, że zrobisz wodny odcisk stopy i powiesz jak biegasz śródstopie czy z pięty. Jeżeli chodzi i dobrych fachowców to jest ich jak na lekarstwo. Najczęściej porady doradzających ograniczają się do wyznacznika cenowego "im droższy tym lepszy"
Buty Reeboka z sezonu na sezon są coraz lepsze! A i cenowo podczas promocji są atrakcyjne.
Jeżeli chodzi o doradzanie to wystarczy, że zrobisz wodny odcisk stopy i powiesz jak biegasz śródstopie czy z pięty. Jeżeli chodzi i dobrych fachowców to jest ich jak na lekarstwo. Najczęściej porady doradzających ograniczają się do wyznacznika cenowego "im droższy tym lepszy"
-
- Rozgrzewający Się
Witam. Potrzebuję rady odnośnie butów Kalenij Ekiden 100. Wiem, że są dość tanie (ok. 150 zł.) i to właśnie mnie interesuje. Mam 85 kg, i biegam od pół roku ok 35 km\tyg. Jeśli ktoś miał już te buty, to bardzo proszę o ich ocenę.
-
- Wyga
Ehh, ja wiem, sam nie jestem bogaczem, studiuję i kasy nie ma bo na książki idzie
, ale to już lepiej poczekać miesiąc i sobie kupić Asicsy na trochę dłużej, pewne dobre buty. A kombinowanie itd też ma zalety, ale to 1/10, że się zrobi transakcję życia. Czy miesiąc was zbawi?

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Masz jakiś cynk, że za miesiąc będą wyprzedaże?Born to run pisze:Ehh, ja wiem, sam nie jestem bogaczem, studiuję i kasy nie ma bo na książki idzie, ale to już lepiej poczekać miesiąc i sobie kupić Asicsy na trochę dłużej, pewne dobre buty. A kombinowanie itd też ma zalety, ale to 1/10, że się zrobi transakcję życia. Czy miesiąc was zbawi?

Swoją drogą zgodzę się z Tobą. Lepiej kupić Asics GEL Stratus 2 za 156zł czy Asics Gel GT-2140 lub Mizuno Cyclone poniżej 200zł. Te Kalenji to jeden z elementarnych modeli także cudów nie można wymagać.
- glootech
- Wyga
Ja w Kalenji 75 przebiegłem półmaraton w Pile (po bieganiu przez cały sezon właśnie w tych bucikach) i nie narzekam generalnie. Są nadal w bardzo dobrym stanie.
Niemniej, tak czy siak po sezonie zimowym będę starał się upolować coś lepszego na wyprzedaży - jeśli się nie uda, to pewnie skuszę się na Jomy.
Niemniej, tak czy siak po sezonie zimowym będę starał się upolować coś lepszego na wyprzedaży - jeśli się nie uda, to pewnie skuszę się na Jomy.
-
- Zaprawiony W Bojach
W Tychach jest bardzo dobrze zaopatrzony w buty New Balance sklepik naprzeciwko hotelu "Tychy".Solitudo pisze: 2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach
http://www.newbalance.pl/sklepy.aspx?st ... asto=Tychy
Ale jeśli chodzi o porady to nie polecam, skądinąd bardzo sympatyczni sprzedający straszne głupoty wmawiają. Trzeba po prostu wybrać model wcześniej, a tam go kupić - da się sporo utargować.
-
- Rozgrzewający Się
witam, wczoraj kupiłem sobie butki JOMA Carrera VI za 159 zeta.
Narazie biegałem w nich raz i biega się... zupełnie inaczej niż do tej pory w moich starych 10-cio letnich adidasach z CCC
Dziękuję wszystkim za odp i za rady. Temat można zamknąć.
Pozdrawiam
Narazie biegałem w nich raz i biega się... zupełnie inaczej niż do tej pory w moich starych 10-cio letnich adidasach z CCC

Dziękuję wszystkim za odp i za rady. Temat można zamknąć.
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Jeśli chodzi o sklepy, to polecam Intersport w Bytomiu CH Plejada i ewentualnie Intersport w Katowicach w CH Silesia, tam można wykonać test stopy i uzyskać porady, ale zawsze można poszukać podobnych butów w innych sklepach, może akurat będą jakies promocje. Jest jeszcze Decathlon w Gliwicach i Sosnowcu tma też ejst sporu sprzętu.
Jeśli chodzi o buty Reeboka to biegam teraz w Reebok Premier Road Plus V(zapłaciłem 189 zł na wyprzedazy) i jestem zadowolony, wprawdzie buty mam od niecałego miesiąca i zrobiłem narazie 150 km tylko, ale narazie wszystko jest ok i buty są bardzo wygodne. Wiec moge polecic ten model akurat.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o buty Reeboka to biegam teraz w Reebok Premier Road Plus V(zapłaciłem 189 zł na wyprzedazy) i jestem zadowolony, wprawdzie buty mam od niecałego miesiąca i zrobiłem narazie 150 km tylko, ale narazie wszystko jest ok i buty są bardzo wygodne. Wiec moge polecic ten model akurat.
Pozdrawiam
- artur511
- Wyga
Ja mam Asics gel-virage 2. kosztują 199zł w sklepiebiegacza. Jestem z nich bardzo zadowolony. Nie widzę przepłacania większej kwoty, za systemy, które nie pozwalają stopie pracować i ją ogłupiają.
NEVER back down!
-
- Rozgrzewający Się
mozesz napisac gdzie w takich cenach mozna znalezc stratusy? ja znalazlem najtaniej za 240zl....Swoją drogą zgodzę się z Tobą. Lepiej kupić Asics GEL Stratus 2 za 156zł czy Asics Gel GT-2140 lub Mizuno Cyclone poniżej 200zł. .
pozdrawiam
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tylko na wyprzedaży w Decathlonie.DuGi pisze:mozesz napisac gdzie w takich cenach mozna znalezc stratusy? ja znalazlem najtaniej za 240zl....Swoją drogą zgodzę się z Tobą. Lepiej kupić Asics GEL Stratus 2 za 156zł czy Asics Gel GT-2140 lub Mizuno Cyclone poniżej 200zł. .
pozdrawiam