Buty do biegania do 200 złotych

Solitudo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam, mam pytanie czy ktoś zetknął się z butami Reebok Running?
dziś widziałem je w Matres Sport za 125 zeta w promocji (przecenione z 180). Czy warto je kupować?

Wogóle czy marka Reebok robi dobre buty do biegania?
Ponieważ poszukuję butów do 200 złotych do biegania po asfalcie i trochę po lesie. Zależy mi przede wszystkim na amortyzacji.

Jeszcze 2 pytanka:

1. Czy polecacie jakieś konkretne buty do 200 złotych z dobrą amortyzacją?
2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach lub Katowicach są jakieś dobre sklepy gdzie fachowo doradzą jakie buty kupić? bo narazie to porady sprzedających ograniczają się do: "no tu mamy ładne butki z Adidasa, a tu z Nike", "ten model jest teraz modny wśród młodzieży"itp, itd...

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wogóle czy marka Reebok robi dobre buty do biegania?

Nic na ten temat nie słyszałem. Raczej daruj sobie.

2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach lub Katowicach są jakieś dobre sklepy gdzie fachowo doradzą jakie buty kupić?

W BB nie ma takiego sklepu, przynajmniej ja nie spotkałem. Chociaż jedna babka w Sferze w Intersporcie zna się na butach do biegania. Z tym, że nie zawsze pracuje. Ale wybór mają mały i drogo raczej. Jedź do Katowic do sklepubiegacza.
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

witam
Jeśli masz 200 zł zobacz na allegro JOMA Carrera. Ja biegam w nich od lipca. Zrobiłem już 310 kilometrów i jestem zadowolony. Dobrze amoryzuje. Widać ślady użytkowania, ale jeszcze sporo wytrzymają :) Mam 85kg, więc mają co nosić...

pozdrawiam
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marsowa pisze:Wogóle czy marka Reebok robi dobre buty do biegania?

Nic na ten temat nie słyszałem. Raczej daruj sobie.
To, że nie słyszałeś nie znaczy, że są złe. Pigmeja nie widziałeś (prawdopodobnie) to nie znaczy, że ich nie ma ;)

Reebok robi buty do biegania, jeden z forumowiczów w nich biega i bardzo sobie chwali. A jak ten konkretny model leży na nodze to już sam musisz poczuć. Cena swoją drogę ciekawa :)

EDIT: ejchost - Ja chcę kupić Jomy na wiosnę żeby mieć porównanie z drogim obuwiem. Gdzie je kupiłeś? Allegro? ;)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o dostępność JOMY to króluje ALLEGRO.

Buty Reeboka z sezonu na sezon są coraz lepsze! A i cenowo podczas promocji są atrakcyjne.

Jeżeli chodzi o doradzanie to wystarczy, że zrobisz wodny odcisk stopy i powiesz jak biegasz śródstopie czy z pięty. Jeżeli chodzi i dobrych fachowców to jest ich jak na lekarstwo. Najczęściej porady doradzających ograniczają się do wyznacznika cenowego "im droższy tym lepszy"
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Wojnar24
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Potrzebuję rady odnośnie butów Kalenij Ekiden 100. Wiem, że są dość tanie (ok. 150 zł.) i to właśnie mnie interesuje. Mam 85 kg, i biegam od pół roku ok 35 km\tyg. Jeśli ktoś miał już te buty, to bardzo proszę o ich ocenę.
Born to run
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ehh, ja wiem, sam nie jestem bogaczem, studiuję i kasy nie ma bo na książki idzie :bum: , ale to już lepiej poczekać miesiąc i sobie kupić Asicsy na trochę dłużej, pewne dobre buty. A kombinowanie itd też ma zalety, ale to 1/10, że się zrobi transakcję życia. Czy miesiąc was zbawi?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Born to run pisze:Ehh, ja wiem, sam nie jestem bogaczem, studiuję i kasy nie ma bo na książki idzie :bum: , ale to już lepiej poczekać miesiąc i sobie kupić Asicsy na trochę dłużej, pewne dobre buty. A kombinowanie itd też ma zalety, ale to 1/10, że się zrobi transakcję życia. Czy miesiąc was zbawi?
Masz jakiś cynk, że za miesiąc będą wyprzedaże? :hej:

Swoją drogą zgodzę się z Tobą. Lepiej kupić Asics GEL Stratus 2 za 156zł czy Asics Gel GT-2140 lub Mizuno Cyclone poniżej 200zł. Te Kalenji to jeden z elementarnych modeli także cudów nie można wymagać.
Obrazek
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja w Kalenji 75 przebiegłem półmaraton w Pile (po bieganiu przez cały sezon właśnie w tych bucikach) i nie narzekam generalnie. Są nadal w bardzo dobrym stanie.
Niemniej, tak czy siak po sezonie zimowym będę starał się upolować coś lepszego na wyprzedaży - jeśli się nie uda, to pewnie skuszę się na Jomy.
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Solitudo pisze: 2. Czy w Bielsku-Białej, Tychach
W Tychach jest bardzo dobrze zaopatrzony w buty New Balance sklepik naprzeciwko hotelu "Tychy".

http://www.newbalance.pl/sklepy.aspx?st ... asto=Tychy

Ale jeśli chodzi o porady to nie polecam, skądinąd bardzo sympatyczni sprzedający straszne głupoty wmawiają. Trzeba po prostu wybrać model wcześniej, a tam go kupić - da się sporo utargować.
Solitudo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam, wczoraj kupiłem sobie butki JOMA Carrera VI za 159 zeta.
Narazie biegałem w nich raz i biega się... zupełnie inaczej niż do tej pory w moich starych 10-cio letnich adidasach z CCC :bum:

Dziękuję wszystkim za odp i za rady. Temat można zamknąć.

Pozdrawiam
Slaw_m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o sklepy, to polecam Intersport w Bytomiu CH Plejada i ewentualnie Intersport w Katowicach w CH Silesia, tam można wykonać test stopy i uzyskać porady, ale zawsze można poszukać podobnych butów w innych sklepach, może akurat będą jakies promocje. Jest jeszcze Decathlon w Gliwicach i Sosnowcu tma też ejst sporu sprzętu.

Jeśli chodzi o buty Reeboka to biegam teraz w Reebok Premier Road Plus V(zapłaciłem 189 zł na wyprzedazy) i jestem zadowolony, wprawdzie buty mam od niecałego miesiąca i zrobiłem narazie 150 km tylko, ale narazie wszystko jest ok i buty są bardzo wygodne. Wiec moge polecic ten model akurat.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
artur511
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam Asics gel-virage 2. kosztują 199zł w sklepiebiegacza. Jestem z nich bardzo zadowolony. Nie widzę przepłacania większej kwoty, za systemy, które nie pozwalają stopie pracować i ją ogłupiają.
NEVER back down!
DuGi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Swoją drogą zgodzę się z Tobą. Lepiej kupić Asics GEL Stratus 2 za 156zł czy Asics Gel GT-2140 lub Mizuno Cyclone poniżej 200zł. .
mozesz napisac gdzie w takich cenach mozna znalezc stratusy? ja znalazlem najtaniej za 240zl....

pozdrawiam
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DuGi pisze:
Swoją drogą zgodzę się z Tobą. Lepiej kupić Asics GEL Stratus 2 za 156zł czy Asics Gel GT-2140 lub Mizuno Cyclone poniżej 200zł. .
mozesz napisac gdzie w takich cenach mozna znalezc stratusy? ja znalazlem najtaniej za 240zl....

pozdrawiam
Tylko na wyprzedaży w Decathlonie.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ