Buty na asfalt, koło 200 zł, Decathlon

jagielonps
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

@weuek
cześć powiedz mi czy w tych altrach faktycznie w środku jest tyle miejsce na palce, czy to tylko złudzenie optyczne
pytam się ponieważ muszę kupić nowe buty i po "analizie" miedzy innymi zastanawiam się właśnie nad altra tylko odpychało mnie ten szeroki przód, ogólnie mam stopę grecką, może rzymską jak by się uparł ;) ale dość wąską
w sumie mogę kupić i zrobić zwrot ale przed tym pytam się
ps. patrze wszystkie buty jakie mam to wszystkie w spzic
a dodam że biegam do 5km (stadion, bieznia elektryczna) przeplatając dniami na sprinty (interwały) (wszędzie)
PKO
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście. I różnica jest ko-lo-sal-na. Szpice przez lata jadły mi palce (przewlekłe bąble miałem), a po ich całkowitym zaprzestaniu (nawet do pracy, na ślub-wszędzie) problem zniknął na dobre.

Altry są w trzech szerokościach (original, standard i slim), ale w każdej paluch jest niezgięty do środka (nie sprzyja tworzeniu się haluksa), a zewnętrzne palce (zwłaszcza te rzymskie) nie ocierają się o cholewkę przy każdym lądowaniu, jak to miało miejsce u mnie.

Najwazniejsze: Altry to nie są buty na szeroką stopę, jak sądzi wielu doradzaczy, w tym pawelbiega, reklamobiorca sklepu biegacza.

Do szybszego patatajowania to kup jakieś najwęższe, np bezobcasową Riverę 3 albo 4 (slim twardsza, stara pianka) albo niskobcasowego Flow 2 (standard, miększa, nowsza pianka), to nie doświadczysz wielkiego szoku optycznego, no i 'ziomy' cię bardzo nie 'wyszydzą'. ;-)

Riverę czasem wybierają ci, którzy, po latach/dekadach w strefie zgniotu, boją się miejsca w bucie, np forumowy @Amadeusz .
Nie trenuję, jeno biegam.

https://runalyze.com/athlete/weuek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ