Rewolucje w bieganiu
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Mity, mity...
Za to sa tacy, ktorzy traktuja IM jako "wyzwanie": kupic super sprzet, zaliczyc IM, pochwalic sie kumplom i sprzet sprzedac.
Ale oni juz do tri potem nie wracaja. Znajduja sobie jakis nastepny "projekt"

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Oj nie mity :P siedząc w teamie tri (jako jedynie nie tri) to widzę jak te rowery co sezon są mielone :D. Wiadomo nie wszyscy ale jest grono co mieli co sezon .
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Widocznie w PL ludzie maja wiecej kasy, albo mniej rozsadku, bo w DE takiego przerobu nie ma (wyjatkow nie licze).
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
No tak bym nie powiedział, bo w moim otoczeniu jest wydawane duuuuuzo Euronow na Tri-Hobby.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja bym jednak nie szedł w tym kierunku panowie, jeden osobnik na forum który w autorytatywny sposób mówiący innym jak żyć (i to w prawie każdym wątku) wystarczy 
Cos do dla mnie jest absurdalne (wywalić 50k na rower TT) dla niektórych to jest 1/3 wypłaty. Moja styczność z "kolarzami" jest raczej taka że jak ktoś ma rower za 15k+ to nie jest to losowy frajer z ulicy a raczej pasjonata, ten typ który w kwietniu ma już nałupane 200h treningów na Stravie.
Są znacznie bardziej niedorzeczne (finansowo) hobby, są ludzie którzy kupują zegarek za 500k po to żeby sobie siedział na watch winderze przez 362 dni w roku i są szczęśliwi
Inna sprawa że jak ktoś zachowuje sobie koła i groupset to wymiana samej ramy co sezon niekoniecznie musi być bardzo droga przy odsprzedaży poprzedniej.

Cos do dla mnie jest absurdalne (wywalić 50k na rower TT) dla niektórych to jest 1/3 wypłaty. Moja styczność z "kolarzami" jest raczej taka że jak ktoś ma rower za 15k+ to nie jest to losowy frajer z ulicy a raczej pasjonata, ten typ który w kwietniu ma już nałupane 200h treningów na Stravie.
Są znacznie bardziej niedorzeczne (finansowo) hobby, są ludzie którzy kupują zegarek za 500k po to żeby sobie siedział na watch winderze przez 362 dni w roku i są szczęśliwi

-
- Zaprawiony W Bojach
Wiadoma sprawa. Stać Ciebie to kupuj. Tylko bardzo często to ludzie którzy kupują rok w rok nową lżejszą szybszą maszynę a waty potem takie same :DAmadeusz pisze: ↑14 kwie 2025, 21:03 Ja bym jednak nie szedł w tym kierunku panowie, jeden osobnik na forum który w autorytatywny sposób mówiący innym jak żyć (i to w prawie każdym wątku) wystarczy
Są znacznie bardziej niedorzeczne (finansowo) hobby, są ludzie którzy kupują zegarek za 500k po to żeby sobie siedział na watch winderze przez 362 dni w roku i są szczęśliwiInna sprawa że jak ktoś zachowuje sobie koła i groupset to wymiana samej ramy co sezon niekoniecznie musi być bardzo droga przy odsprzedaży poprzedniej.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Z autami jest gorzej: Auto coraz szybsze, a kierownik coraz wolniejszy/cięższy. 

Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Rozmawiamy o corocznej wymianie rowerow, nie o ogolnym wydawaniu sporej kasy na sprzet w tri.
To drugie potwierdzam jak najbardziej: nowe kola, buty, kaski, pianki etc. itd.
Co innego czeste wymiany rowerow, to inna bajka z 2 wzgledow:
- finansowego: sensowny rower to 6-7kEUR w gore, przy czym to srednio-nizsza polka raczej

- sensownosci tak czestej wymiany: z rowerem trzeba sie poznac, dopasowac go pod siebie, to jest proces i szereg zmian wprowadzanych najczesciej po zawodach, bo tam wszystko wychodzi najalepiej, na treningach tylko czesciowo.
Podsumowujac, ludzie ktorzy wiedza co robia nie wymieniaja rowerow tak czesto, nawet jezeli ich na to stac.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Jako ze mnie cytujesz... ja pisałem o 3-4 latach i nie tylko o rowerach, lecz o sprzęcie.Sikor pisze: ↑15 kwie 2025, 12:17Rozmawiamy o corocznej wymianie rowerow, nie o ogolnym wydawaniu sporej kasy na sprzet w tri.
To drugie potwierdzam jak najbardziej: nowe kola, buty, kaski, pianki etc. itd.
Co innego czeste wymiany rowerow, to inna bajka z 2 wzgledow:
- finansowego: sensowny rower to 6-7kEUR w gore, przy czym to srednio-nizsza polka raczej
- sensownosci tak czestej wymiany: z rowerem trzeba sie poznac, dopasowac go pod siebie, to jest proces i szereg zmian wprowadzanych najczesciej po zawodach, bo tam wszystko wychodzi najalepiej, na treningach tylko czesciowo.
Podsumowujac, ludzie ktorzy wiedza co robia nie wymieniaja rowerow tak czesto, nawet jezeli ich na to stac.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przesledz prosze jeszcze raz co napisales wczesniej i na co odpisywales ostatnio.
O tych 3-4 latach wspominales wczesniej i od tego czasu rozmowa poszla w nieco innym kierunku.
De facto skomentowales rozmowe o wymianie rowerow co rok.
Stad moj komentarz. Juz chyba wszystko jasne(?)