ASICS Pulse vs Stratus

Sacrus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jestem początkowym biegaczem i przygotowuje się do maratonu. Ważę 68 kg przy wzroście 174cm.
Zwykle po dłuższym bieganiu przez około 2 dni utrzymuje mi się ból po zewnętrznej stronie lewej nogi na granicy pięty, dlatego zdecydowałem się zainwestować w bezpieczniejsze buty :)
Mam do Was 2 pytania:
1) Jakie są różnice pomiędzy Asics Pulse12 a ASICS Stratus (https://www.decathlon.pl/p/buty-do-bieg ... p-X8599638) Co byście bardziej polecali?
2) Czy są jakieś różnice pomiędzy Asics Pulse 12, 11, 10? Czy opłaca się inwestować w starsze modele?
PKO
Awatar użytkownika
Jaseq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 03:35:28

Nieprzeczytany post

Sacrus pisze: 2) Czy są jakieś różnice pomiędzy Asics Pulse 12, 11, 10? Czy opłaca się inwestować w starsze modele?
To model buta na dany rok.
Moim zdaniem jak najbardziej opłaca się kupować starsze modele (rzecz oczywista: tylko nowe, nieużywane). Sam tak robię :ble:
A buty mogę z czystym sumieniem polecić (wzrost 186, waga 84).
Biegam, pływam, roweruję.
Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sacrus pisze:Jestem początkowym biegaczem i przygotowuje się do maratonu. Ważę 68 kg przy wzroście 174cm.
Zwykle po dłuższym bieganiu przez około 2 dni utrzymuje mi się ból po zewnętrznej stronie lewej nogi na granicy pięty, dlatego zdecydowałem się zainwestować w bezpieczniejsze buty :)
Same buty nie są rozwiązaniem, lepiej przygotować odpowiednio nogi (i nie tylko) do wysiłku. Inaczej za chwilę problem wróci. Maraton nie ucieknie, lepiej przygotować się w ogóle do biegania, a do maratonu już będąc na wyższym poziomie. Klepanie kilometrów, przy złym wzorcu ruchu prędzej czy później się odezwie i buty nawet najlepsze tego nie rozwiążą.
mally
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:37
Życiówka w maratonie: 3:13:59

Nieprzeczytany post

przemekEm pisze:
Sacrus pisze:Jestem początkowym biegaczem i przygotowuje się do maratonu. Ważę 68 kg przy wzroście 174cm.
Same buty nie są rozwiązaniem, lepiej przygotować odpowiednio nogi (i nie tylko) do wysiłku. Inaczej za chwilę problem wróci. Maraton nie ucieknie, lepiej przygotować się w ogóle do biegania, a do maratonu już będąc na wyższym poziomie. Klepanie kilometrów, przy złym wzorcu ruchu prędzej czy później się odezwie i buty nawet najlepsze tego nie rozwiążą.
Wszystko zależy w czym się zaczyna. Ja zaczynałem w halówkach, więc u mnie akurat zmiana butów zdecydowanie była rozwiązaniem problemu. ;)
Jasne, opłaca się inwestować w starsze buty, oczywiście jeżeli mówimy o butach nieużywanych. A lepsze będą, moim zdaniem, te które będą wygodniejsze. ;)
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ