Kachita - komentarze.

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mirage ładniejsze-wiadomo dlaczego :oczko: :oczko:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale Kinvary niebieskie też są. :hej:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Kachita, a Mirage też mierzyłaś?
Mierzyłam, również bardzo wygodne i elastyczne, tego wsparcia w ogóle nie czuć. Jeśli chodzi o cenę, to 40 funtów to to nie jest ;), ale pan ma jakieś 10% taniej niż pokazują na ceneo. Mierzyłam chyba 5.5 i wydawało mi się nieco za duże, ale nie dramatycznie za duże, tylko odrobinę. Więc podejrzewam, że 5 będzie w sam raz.
strasb pisze:Poza tym kwestą pozostaje, czy pronujesz w amortyzowanych butach, czy na boso też?
A nie wiem, muszę przy kolejnej wizycie poprosić pana, żeby zerknął, co się dzieje z moimi kostkami, jak biegnę po korytarzyku w skarpetkach. :hej:
Księżna pisze:Ale mi prawa noga ucieka do środka i chyba muszę buty dobrze dobrać...
Hm... z kolei lewa noga tak mi nie ucieka... Może kupię dwa różne buty :bum:
Mi lewa mocniej pronuje, ale to prawdopodobnie wynika z tego, że prawą nogę mam odrobinę krótszą od lewej :ojoj:

I takie pytanie mam, po części retoryczne, a po części nie bardzo ;) - czy rozbieganie zakwasów to dobry pomysł? Czy też potraktować je jako świetną wymówkę od biegania? :bum:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rzadko miewam zakwasy, ale ostatnio dolozylam grzybki i z tego co widze nic tak nie rozbija zakwasow jak ruch ;)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze: Mierzyłam, również bardzo wygodne i elastyczne, tego wsparcia w ogóle nie czuć. Jeśli chodzi o cenę, to 40 funtów to to nie jest ;), ale pan ma jakieś 10% taniej niż pokazują na ceneo. Mierzyłam chyba 5.5 i wydawało mi się nieco za duże, ale nie dramatycznie za duże, tylko odrobinę. Więc podejrzewam, że 5 będzie w sam raz.
5.5 (UK) to u Saucony 24cm, 5 to 23.5cm, więc chyba masz dobrze podejrzenia. :oczko: Ja zwróciłam uwagę tylko, że Kinvary mają dość niski "toebox" i jak próbowałam upchnąć wkładkę ortopedyczną, to drapałam w siatkę pazurem palucha. Ale w sumie to nie są buty do upychania wkładek ortopedycznych.
kachita pisze:A nie wiem, muszę przy kolejnej wizycie poprosić pana, żeby zerknął, co się dzieje z moimi kostkami, jak biegnę po korytarzyku w skarpetkach. :hej:
Najlepiej byłoby to jeszcze na filmiku na bieżni zobaczyć.

kachita pisze: Mi lewa mocniej pronuje, ale to prawdopodobnie wynika z tego, że prawą nogę mam odrobinę krótszą od lewej :ojoj:
Cóż, geometrii nie oszukasz, ja też mam jedną nożkę bardziej i stąd różnica w stopniu supinacji/pronacji pomiędzy nimi.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:rzadko miewam zakwasy, ale ostatnio dolozylam grzybki i z tego co widze nic tak nie rozbija zakwasow jak ruch ;)
Ja zauważyłam, że te grzybowe zakwasy szczęśliwie nie kolidują za bardzo z bieganiem.

A jak zdrówko ogólnie u Ciebie, LadyE?
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wydało się - trzaskam z pięty jak ta lala :ojoj: Ta w fioletowej czapce to mła.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kachita, nie jesteś sama, jak na zdjęciu widać. Nie od początku zasuwa się cały czas na śródstopiu, też miałam w Oberonach wątpliwości: co to ja teraz robię? Na bieżni na boso pięknie na przód, ale w poduszkowcach jednak pięta się rwała pierwsza. Elastyczne i lekkie buty nauczą Cię dobrze czuć, co się dzieje, później będzie kontrolować sytuację niezależnie od obuwia. :taktak:
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kachita, na bóle mięśniowe polecam maść końską chłodzącą na noc-ja rano wstaję jak nowo narodzona po wycisku :hej:
A'propos tramwaju, to prawda że we Wrocku jak w trakcie jazdy się przesiądziesz do innego wagonu, to musisz skasować nowy bilet? Czy to mit? :oczko:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Wydało się - trzaskam z pięty jak ta lala :ojoj: Ta w fioletowej czapce to mła.
A osobnik na tym zdjęciu co robi: supinuje, pronuje, piętuje, sródstopuje czy troluje ? :bum:

Obrazek
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Elastyczne i lekkie buty nauczą Cię dobrze czuć, co się dzieje, później będzie kontrolować sytuację niezależnie od obuwia.
Mam taką nadzieję :) Zresztą zauważyłam też, że jak jestem czymś rozproszona, to inaczej trzymam ciało i krok się wydłuża, ale jak się skupię i myślę o tym, że mam lądować pod środkiem ciężkości, na ugiętej nodze, sylwetka lekko pochylona do przodu, itd., to jakoś tam mi to idzie. Na BBL, jak można się domyślić, raczej ciężko być skupionym ;)
Kanas78 pisze:A'propos tramwaju, to prawda że we Wrocku jak w trakcie jazdy się przesiądziesz do innego wagonu, to musisz skasować nowy bilet? Czy to mit?
A nie wiem, mam miesięczny ;) No i teraz mamy też bilety czasowe.
zoltar7 pisze:A osobnik na tym zdjęciu co robi: supinuje, pronuje, piętuje, sródstopuje czy troluje ?
Ktoś go trzyma za głowę i nim potrząsa, aż mu się nóżki majtają? :bum: Nothing personal, po prostu nie mogłam się powstrzymać ;)

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

kachita pisze: Ktoś go trzyma za głowę i nim potrząsa, aż mu się nóżki majtają? :bum: Nothing personal, po prostu nie mogłam się powstrzymać ;)
spoko, ostatecznie mogłaś wymyślić coś znacznie gorszego, mogłaś napisać, że ten ktoś właśnie kona na szubienicy :ble:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

żeby to stwierdzić osobnik musiałby wylądować a z powietrza nic się nie da stwierdzić.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A osobnik na tym zdjęciu co robi: supinuje, pronuje, piętuje, sródstopuje czy troluje ?
Lewituje :-)
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polecam szwajcarskiej firmy Herbamedicus- chłodzącą.
W większości aptek do kupienia, cena od 14 do 18 zeta, w zależności od apteki, ale starcza na długo.
Obrazek Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ