mgrzeg w biegu - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję życiówki

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
PKO
wolnykaszub
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:28

Nieprzeczytany post

Również gratuluję! Dołączam się do pytania banamy, jakie dalsze plany?
mgrzeg
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:09
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Panowie, bardzo dziękuję za gratulacje :) Sami dobrze wiecie, jakie to przyjemne uczucie :)
P.S. pewnie mnie wyprzedziłeś po trasie
Zerknąłem na nasze międzyczasy brutto i wychodzi na to, że gdzieś między 5 a 10 kilometrem musieliśmy się minąć - prawdopodobnie w okolicach pl. Wilsona, bo tam mijałem drugi balonik.
Jakie dalsze plany?
Wyczuwam podprogowo lekkie popychanie do dalszego przesuwania swoich granic ;) W sumie racja - żre, to powinno się iść za ciosem, a nie czekać nie wiadomo na co.
Na początek tydzień-dwa spokojnego biegania, nauczony doświadczeniem poprzednich startów nie chcę wracać od razu do intensywniejszych jednostek. Zanim wejdę ponownie w 100k/tydzień chciałbym połatać parę dziur - tych świeżych (palec), ale też i ciągnących się jakiś czas (tyłek, pachwina, ramię, rączki i reszta, które wszystkie nie do końca rozumieją o co mi chodzi z tym bieganiem). Mam spore braki siłowe - musiałem odstawić większość ćwiczeń, bo po nich było tylko gorzej. Podobnie rower - dopiero dziś do niego wróciłem, teraz już nie czuję presji kolejnych startów i mogę trochę zaryzykować.
Mam pewien mentalny problem z barierą tempa @4:00 (co najlepiej obrazuje moja życiówka na 5km - 20:02) - kolega jakiś czas temu mi to sugerował i z początku nie bardzo wiedziałem o co mu chodzi, ale teraz widzę, że po prostu większość treningów i startów podporządkowuję pod to tempo. Powyżej - wolno, poniżej - szybko. Pilnować, żeby nie było '3' z przodu - unikać i dozwolone tylko na specyficznym treningu, a gdzie indziej to proszenie się o kłopoty i należy jak najszybciej wracać do bezpiecznej '4'.
Ostatnie starty podbudowały nieco moją pewność siebie i wydaje mi się, że mogę powoli spróbować stawić czoła tej granicy. Tak więc chciałbym nad tym popracować - głównie na parkrunie ursynowskim, ale też może jakichś dychach (GPW - biegi.waw.pl, Bieg Raszyński), czy mniej, lub bardziej oficjalnych piątkach (Bieg Konstytucji, Bieg Ursynowa). O niczym konkretnym jeszcze nie myślę, ale możliwości trochę jest i pewnie coś wybiorę. Nie będę jednak traktował tego jako cel w sam sobie, a raczej środek - sprawdzian i najważniejsze dla mnie jest powrócić do pełnego treningu.
Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulacje, do 90 minut już blisko.
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:41:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratulacje.

Zerknąłem na filmik i powiem krótko, więcej wiary w siebie masz spory zapas.
Za dwa tygodnie to 40 minut atakuj, a 5 to nie 20 tylko 19 minut.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
Łukasz Biega
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:15
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

Gratulacje, tak jak pisze Slawcio atakuj 40 i 19 minut!!!
Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulacje, ale 5k to atakuj na jakimś biegu większym, a nie na Parkrunie. Jak na moje oko, spokojnie 30-60" zetniesz samą lepszą trasą. Np. Bieg Ursynowa, czy Bieg SGH.
banama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38

Nieprzeczytany post

banama pisze: 24 cze 2024, 10:58 No i co, zdziwiony? :oczko: Dalej podtrzymuję swoją opinię. Powinieneś się ustawiać za zającem na sub20. Gratulacje, bo podobno nie był łatwy warun.
Pisałem o tym zanim to było modne :hahaha:
Gratulacje!
1500 - 5:10 | 3000 - 11:14 | 5k - 19:05 | 10k: 39:38 | HM - 1:28:05

Blog: viewtopic.php?f=27&t=65140
Komentarze: viewtopic.php?f=27&t=65141
RysK0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Brawo, widać złapałeś wiatr w żagle
Opowiadam - https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=66232
Porozmawiajmy - https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=66233
Strava - https://www.strava.com/athletes/starszak_biega
mgrzeg
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Slawcio pisze: Zerknąłem na filmik i powiem krótko, więcej wiary w siebie masz spory zapas.
Za dwa tygodnie to 40 minut atakuj, a 5 to nie 20 tylko 19 minut.
Łukasz Biega pisze: Gratulacje, tak jak pisze Slawcio atakuj 40 i 19 minut!!!
Chłopaki, dzięki za wiarę, ale nie przesadzajmy z tym szaleństwem. U mnie to wszystko działa bardzo powoli i nie zrobię kroku 'B', dopóki nie zrobiłem 'A'.
@Slawcio - już to pisałem na Twoim blogu po Półmaratonie Warszawskim, więc nie będę się powtarzał, ale nieustająco dzięki za inspirację - teraz zbieram efekty wdrożonych jakiś czas temu zmian.
@banama - pamiętam, że już od dawna wierzyłeś bardziej ode mnie w moje możliwości, ale dojrzewanie u mnie trwa dosyć długo. I ciągle jeszcze nie pobiegłem tych 19:xx :)
@przemekEm - zanim pobiegnę jakąś inną (atestowaną) piątkę, chciałbym spróbować na Parkrunie - na spokojnie, na znanym terenie - chodzi o przełamanie się i przekonanie, że jest to wykonalne. Mam nadzieję, że się uda i potem będzie mi po prostu łatwiej. Pamiętaj, że zapisałem się już na Bieg Konstytucji i oczywiście rozważam Bieg Ursynowa na początku czerwca.
@RysK0 - po biegu sprawdzałem Twój wynik w połówce i cieszyłem się, że udało mi się skończyć przed Tobą ;)
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:41:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mgrzeg pisze: 13 kwie 2026, 18:46 Chłopaki, dzięki za wiarę, ale nie przesadzajmy z tym szaleństwem.
Zrobiłeś podczas dych drugą piątkę w 20:07 a ty chcesz łamać 20 minut?
Jeszcze raz, więcej wiary w siebie, jak spuchniesz to zwolnisz troszkę, wielkie halo.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
mgrzeg
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że będzie dobrze i pobiegnę poniżej 20 minut. Jednak ostatnio, gdy byłem w takiej formie, to dychę (bez atestu) pobiegłem w 41:09, a piątkę na parkrunie w 20:02. Niestety kontuzja uniemożliwiła mi wtedy kolejne próby i tak zostało przez 5 lat - do dziś. Dla mnie kluczowe będą pierwsze 3km - jeśli uda mi się pobiec je w okolicach 11:50-55, to powinienem to dowieźć, przy czym pierwsze 1.5km ciężko mi będzie zrobić poniżej 6 minut, ale spróbuję i tu zawalczyć. Dzięki za popychanie! :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ