Zejdziesz spokojnie do 36 minut nawet złamiesz 35....tylko nie od razu,cierpliwości

Moderator: infernal
A porównywałeś swoje obliczenia z tym, co wychodzi w arkuszu kalkulacyjnym dla Danielsa? Tam punkty liczone są bodaj tylko na podstawie tempa, czasu, dystansu. Pewnego razu, może dziśHael pisze:Kwiat,
jest w rozdziale 10 o treningu uzupełniającym - aktywności, w których używamy nóg - 2/3 punktów za biegi, pozostałe 1/2.
Sam system Danielsa stosuję mocno uproszczony, dla biegów przyjmuję:
E: 0,35
P: 0,7
I: 1
R: 1,5
za każdą minutę, niezależnie od %vVO2max. Dla jazdy na rowerze przyjąłem mnożnik 0,67 dla powyższych wartości, dla pływania i ćwiczeń wzmacniających 0,5. Punkty wyliczam mniej więcej, nie chodzi o to, aby zgadzało się co do minuty i punktu, tylko, żeby mieć odniesienie do tygodniowych obciążeń.
Skipy, wieloskoki, podskoki, wymachy, grzybki i tym podobne. W pełnej wersji to następujące ćwiczenia:Hael, a co dokładnie kryje się pod pojęciem "ćwiczenia sprawnościowe na nogi", bo przyznam, że mam jedynie mgliste wyobrażenie o tym, co to może być dokładnie?
Jasne i tak miałem to wrzucić:Druga kwestia, to ten zestaw ćwiczeń, który na Ciebie działa - mógłbyś się nim pochwalić, bo chętnie spróbowałbym i ja, choć wygląda na to, że jestem mniej sztywny niż Ty - pocieszające
Pewnie ten z 11-go? Bo akurat w tym jednym nie zmieniłem stanu prywatności. Już powinno być ok.Btw. "Nie masz uprawnień" - wyskakuje taki komunikat, gdy chce podejrzeć Twój bieg na GC.
Wszystkie rękawiczki zweryfikuje zima.Hael pisze:He, he, znowu mamy coś wspólnego:-))
Naprawdę polecam wypróbowanie tych rękawiczek, jak je kupiłem bo firma zacna i były bardzo tanie, ale raczej jako dodatkowy ocieplacz, bo są cieniutkie i dobrze przylegają. A tu jestem w szoku, że są o wiele cieplejsze od rękawiczek biegowych z deca.
PS. Widzę, że kilometrów trzaskasz nieźle od 1 fazy:-) Masz zdrowie