LadyE pisze:
zoltar7 pisze:ps. biorę się właśnie za ciasteczka owsiane... wg przepisu LadyE... tym razem nie będzie jabłek, bo ostatnie wczoraj zeżarłem...
dlugo wytrzymaly
Zoltar dodalbys cos i tym razem jak pojdzie cos nie tak znow bede mogla sie wyprzec ze to nie byl moj przepis
Właśnie jadziem z tym koksem... sie pieką
Oj tam, oj tam... ja wszystko odmierzam na oko (a w cukiernictwie tak nie wolno)... a się na tym w ogóle nie znam, więc zawsze da się zwalić wszystko na twórcę a nie na tworzywo... eee...
ps. zastanawia mnie tylko czy faktycznie tam się daje 500g płatków owsianych na 100g mąki... czy nie za dużo tych płatków??
Edit:
muszę to jeszcze przemyśleć, jednak zadziwiające jest to, że te kupki płatków owsianych zachowują jednak integralność... ale moim zdaniem trzeba dopracować proporcje mąki do płatków, bo nie są chrupiące... chrup... chrup... są, że tak powiem... "zbyt wytrawne", ale za to bardzo sycące, już po trzecim miałem dosyć! (Uwaga: zdjęcie archiwalne!)
Poza tym te ze zdjęcia za krótko były w piecu... druga partia była dłużej i jest bardziej chrupiąca (nawet się zdziwiłem), włala:
ale ja bym jednak wolał aby wyglądały tak
i były bardziej ciastkowe niż owsiane: