B&B - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zoltar co za oko ;)
ja patrzac na zdjecie nei zgadlabym co to za buty :bleble: w terenie juz sprawdzilam, sprawuja sie swietnie ale na sliskie alejki to nie byl doby pomysl :ojnie: jeszcze przed biegiem rozwalilam sobie kolano :ojoj:

a na rece zegarek jak to juz ktos tu na forum powiedzial dla barbie ;) tylko ze ja mam wersje dla kena ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

tylko mi powiedz jakie tam buty trzeba :PPPP
Prawdziwy twardziel nie potrzebuje obuwia, biegnij boso.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ufff jakie to szczescie ze nie uwazam sie za twardziela ;)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo mnie cieszy, że LadyE zainwestowała w nowy sprzęt... bo to oznacza, że zdecydowała się potraktować bieganie nieco bardziej poważnie, a co za tym idzie za 2-3 lata będziemy mieli kolejną amatorkę biegającą maraton poniżej 2h45min. :taktak: :taktak: :taktak:
(jest nadzieja, że do tego czasu kolano się wygoi :bum: ).
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Moje gratulacje za zajęcie 1 miejsca :taktak:
Ale bieg w krótkich gaciach zimą to lekkie przegięcie :hej: :hej:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Bardzo mnie cieszy, że LadyE zainwestowała w nowy sprzęt... bo to oznacza, że zdecydowała się potraktować bieganie nieco bardziej poważnie, a co za tym idzie za 2-3 lata będziemy mieli kolejną amatorkę biegającą maraton poniżej 2h45min. :taktak: :taktak: :taktak:
(jest nadzieja, że do tego czasu kolano się wygoi :bum: ).
:hahaha: ten post nalezaloby przeniesc tu:
viewtopic.php?f=1&t=32448
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LadyE. Biegaj sensownie, stosuj treningi specyficzne, powoli zwiększaj tygodniowy kilometraż, a może poszukaj też jakiegoś dobrego trenera-konsultanta :oczko: A sama się przekonasz, czy to sen czy jawa. Już w OWM masz szanse złamać 3:15, a to będzie dopiero trzeci twój maraton (3 czy 4 bo już nie pamiętam?).
DOM kiedyś gdzieś pisała, że dla niej największa barierę stanowiły 3h, jak się udało je złamać, to później już łatwo poszło... :spoczko:

Btw. LadyE a w Biegu Wedla byłaś która? Mi wychodzi, że ósma? :usmiech:
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Btw. LadyE a w Biegu Wedla byłaś która? Mi wychodzi, że ósma? :usmiech:
A mnie wychodzi, że niektóre zawodniczki przed LadyE musiały skrócić trasę (o jedno okrążenie). Wyglądała raczej na jakieś 6 miejsce, zresztą w wynikach przed nią są osoby, które... no, hm, nie powinny być przed nią. I raczej nie zrobiły takiego postępu :>

Kanas, ale co Ci się w krótkich nie podoba? Na krótki szybki bieg są idealne ;-)
Wcześniej była rozgrzewka:
Obrazek
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

haha a to mnie sie pytali czy nie jest mi zimno ;)

hmm no rzeczywiscie wyniki sa dziwne. po pierwszym okrazeniu bylam 4. na trzecim kilometrze mialam problemy z noga. zeszlam na chwile na bok i wtedy wyprzedzila mnie jedna lub dwie dziewczyny. stawiajmy ze ta druga zakapturzona postac to tez byla kobieta. pozniej juz na pewno zadna mnie nie mijala wiec musialam byc max 6 ...
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze: Wyglądała raczej na jakieś 6 miejsce, zresztą w wynikach przed nią są osoby, które... no, hm, nie powinny być przed nią. I raczej nie zrobiły takiego postępu
Ale LadyE nie zasługuje na lepsze miejsce niż 8 :oczko:
bo nie wiem czy Ty B&B zdajesz sobie sprawę ale tygodniowy średni "przebieg" LadyE to 28km (w dwóch ostatnich latach).
To jest klasyczne rekreacyjne bieganie, nie żadne tam trenowanie :nowiesz: , tak więc nie jest sprawiedliwe, aby zajmować punktowane 6 miejsce tylko i wyłącznie jadąc na wrodzonych predyspozycjach do biegania... zwanych szumnie talentem :ble:
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Było trochę pomyłek z tymi okrążeniami. Jedno dziewczę wbiegło na metę myśląc, że jest pierwsze, ale prawda była inna - ogrowie ją zawrócili na kolejne kółko. To raczej zwykłe pomyłki niż chęć oszukania, jednak na tylu lapach może się we łbie pomieszać przy takim wysiłku.

Lady, straszne susy robisz, dużo tracisz na tym energii :hejhej: Ta Emilia Z. ma podobną cechę, ale jeszcze bardziej radykalną :bum:

Nie żebym był jakimś specem, ale lubię sobie obserwować takie rzeczy :lalala: No i ofkroz to nic nie znaczy, ot takie moje spostrzeżenie.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze: Lady, straszne susy robisz, dużo tracisz na tym energii :hejhej: Ta Emilia Z. ma podobną cechę, ale jeszcze bardziej radykalną :bum:
Nie żebym był jakimś specem, ale lubię sobie obserwować takie rzeczy :lalala: No i ofkroz to nic nie znaczy, ot takie moje spostrzeżenie.
Nie zupełnie nic nie znaczy. LadyE musisz popracować nad techniką, należy spróbować biegać na śródstopie, skrócić krok i zwiększyć kadencję. Musisz znaleźć jakiegoś trenera-konsultanta :hej:
Oj LadyE, aż strach pomyśleć co ty możesz jeszcze osiągnąć, jak poważnie się weźmiesz za robotę :bum:
ps. Jeśli nie masz na podorędziu jakiegoś fachmana, to możesz spróbować na Skrze. Nigdy nie byłem na Skrze na BBL ale podobno ćwiczy tam ludzi, były płotkarz, podobno ma pojęcie o co z tym bieganiem chodzi. Musisz tam wpaść parę razy i poprosić aby ci pomógł poprawić technikę.
Beauty&Beast pisze: Wcześniej była rozgrzewka:
To ty masz w tym kapturku dziurę... bo włosy ci z tyłu kapturka wychodzą :orany:
Panie czego to ludzie nie wymyślą :ojoj: :usmiech:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Lady, straszne susy robisz, dużo tracisz na tym energii :hejhej: Ta Emilia Z. ma podobną cechę, ale jeszcze bardziej radykalną :bum:

wszelkie uwagi sa jak najbardziej na miejscu (choc jednak nie do konca bo to watek BB :PP ) no chyba ze ktos mi chce znowu wypomniec tusze :PPPPP

z tego co wiem zajecia na skrze odbywaja sie w soboty a w soboty sa zazwyczaj zawody :PPP i podobno tam sie duzo rozciagaja. nie lubie rozciagania :PPP
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Przyznam się szczerze, że jak zoltar wkleił zdjęcie to pomyślałem, że pije właśnie do tuszy a nie do kapturka ahahahaha :D
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:wrrwrr:
ale na tamtym zdjeciu tez jest ogonek :PPP
ODPOWIEDZ