Siedlak vs. Maraton 2:55

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotr.valczynski pisze:Czy wszyscy biegacze wplataja akcesoria do biegania w prezenty urodzinowe i gwiazdkowe? :hahaha:

Moj FR625 tez dostalem od zony, oczywiscie wyszukany i w koszyku na wspolnym ebay-u :) Gdy go dostalem oczywsicie pytanie: Kochanie skad wiedzialas ze taki wlasnie chcialem? :spoczko:
Nie wszyscy :)
Niektórzy robią zupełnie inaczej - tj. na prezenty kupują sobie jakieś symboliczne wręcz słodycze czy tam "piwa świata", a droższe nawet gadżety kupują sobie normalnie w trakcie roku -> dopóki nie ma tutaj tzw. przesadyzmu, to wg mnie nic w tym dziwnego. Urodziny mam w lutym, świeta są w grudniu - jakby mi się garmin zepsuł w marcu to mam do końca roku z atrapą biegać?
Czym się (poza symboliką) różni dzień urodzin czy takie czy inne święta że akurat w tym dniu trzeba prezent drogi? Trochę tak, jak kupowanie kwiatów do domu tylko w dzień kobiet czy walentynki czy co tam kto obchodzi.

Pamięć się liczy i życie codzienne :)
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
piotr.valczynski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48.50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie wszyscy :)
Niektórzy robią zupełnie inaczej - tj. na prezenty kupują sobie jakieś symboliczne wręcz słodycze czy tam "piwa świata", a droższe nawet gadżety kupują sobie normalnie w trakcie roku -> dopóki nie ma tutaj tzw. przesadyzmu, to wg mnie nic w tym dziwnego. Urodziny mam w lutym, świeta są w grudniu - jakby mi się garmin zepsuł w marcu to mam do końca roku z atrapą biegać?
Czym się (poza symboliką) różni dzień urodzin czy takie czy inne święta że akurat w tym dniu trzeba prezent drogi? Trochę tak, jak kupowanie kwiatów do domu tylko w dzień kobiet czy walentynki czy co tam kto obchodzi.
No to ja jestem chyba po srodku :)

Niektore potrzeby/zachcianki wrzucamy jako prezenty na okazje. Ale z drugiej strony lubimy sobie sprawiac przyjemnosci malymi rzeczami bez okazji. Jesli kupic przyslowiowe kwiaty lub inna rzecz ktora wiem ze potrzebuje moja zona to lubie zrobic jej niespodzianke i kupic za nim mi powie ze musi to kupic...
[url=viewtopic.php?f=27&t=60079]blog[/url] / [url=viewtopic.php?f=28&t=60080&p=983984#p983984]komentarze[/url]
[url=https://www.strava.com/athletes/40348640]strava[/url]

5 km - 21:01
10 km - 48:50
HM - 1:46:24
M - Future
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze: Na dotsport.pl są Mizuno Shadow 2 za 357zł. Wszystkie rozmiary. Może cię to zainteresuje :oczko:
Fajne buty na maraton.
Nie, nie bardzo. Drop 8mm stanowczo za duzy dla mnie.
Poza tym ciezkie w porownaniu do np. Kinvary :smutek:
mpruchni
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja to niematematyczny człowiek jestem i bym chciał, żeby, jak się naraz z dwoma zegarkami biegnie, oba naraz uruchamia i naraz zatrzymuje, to ten, który pokaże dłuższy dystans, to żeby pokazał szybsze średnie tempo, a ten, który wyliczy krótszy dystans, to żeby mu wyszło wolniejsze średnie tempo. Ot... zachciałki humanów :ojnie:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak na humanistę, to tak napisałeś, że za ch.. nie wiem o co ci biega :bum:
mpruchni pisze:Ja to niematematyczny człowiek jestem i bym chciał, żeby, jak się naraz z dwoma zegarkami biegnie, oba naraz uruchamia i naraz zatrzymuje, to ten, który pokaże dłuższy dystans, to żeby pokazał szybsze średnie tempo, a ten, który wyliczy krótszy dystans, to żeby mu wyszło wolniejsze średnie tempo. Ot... zachciałki humanów :ojnie:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
mpruchni
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Jak na humanistę, to tak napisałeś, że za ch.. nie wiem o co ci biega :bum:
mpruchni pisze:Ja to niematematyczny człowiek jestem i bym chciał, żeby, jak się naraz z dwoma zegarkami biegnie, oba naraz uruchamia i naraz zatrzymuje, to ten, który pokaże dłuższy dystans, to żeby pokazał szybsze średnie tempo, a ten, który wyliczy krótszy dystans, to żeby mu wyszło wolniejsze średnie tempo. Ot... zachciałki humanów
Czyli humanistą też nie jestem :ojnie:

Tytuł działu "komentarze do blogów". Znaczy: popatrzyłem na to, co kolega napisał dzisiaj w blogu i to, co tam zobaczyłem, skomentowałem. A pisze tam o bieganiu z dwoma zegarkami naraz, a dalej jaki dystans pokazał jeden, a jaki drugi i jakie średnie tempo. Coś jeszcze wytłumaczyć?
Awatar użytkownika
piotr.valczynski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48.50

Nieprzeczytany post

mpruchni napisał(a):
Ja to niematematyczny człowiek jestem i bym chciał, żeby, jak się naraz z dwoma zegarkami biegnie, oba naraz uruchamia i naraz zatrzymuje, to ten, który pokaże dłuższy dystans, to żeby pokazał szybsze średnie tempo, a ten, który wyliczy krótszy dystans, to żeby mu wyszło wolniejsze średnie tempo. Ot... zachciałki humanów :ojnie:
+1 dla @keiw

Przeczytalem kilka razy i wciaz nie wiem o co autorowi chodzilo... :niewiem: :niewiem:
[url=viewtopic.php?f=27&t=60079]blog[/url] / [url=viewtopic.php?f=28&t=60080&p=983984#p983984]komentarze[/url]
[url=https://www.strava.com/athletes/40348640]strava[/url]

5 km - 21:01
10 km - 48:50
HM - 1:46:24
M - Future
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawać już środę! :D
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Troszkę się cykam przed tą środą :hej:

Zapisałem się na test wydolnościowy na AWF. Kierownik kazał w 10 dniu roztrenowania po zawodach na 10km czyli 4 grudzień.
Poniżej link do cennika. Może ktoś jest zainteresowany. Ja będę robił ten zestaw za 150. Wyznaczenie progu mleczanowego i stref treningowych

http://pbcz.awf.katowice.pl/cennik/
mpruchni
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piotr.valczynski pisze:
+1 dla @keiw

Przeczytalem kilka razy i wciaz nie wiem o co autorowi chodzilo... :niewiem: :niewiem:
Cytuję: "Biegłem z dwoma zegarkami. Nowym Garminem i starym TT. Dwa pasy na klacie.
Dystans: Garmin 18,03km, TT 18,02km
Średnie tempo: Garmin 4:40, TT 4:39"

Żartowałem. Tak naprawdę to nie miało nic wspólnego z byciem humanistą czy kimkolwiek innym.
Hmmm... Siedlak, jak długo biegałeś? :zero:
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mpruchni pisze:
piotr.valczynski pisze:
+1 dla @keiw

Cytuję: "Biegłem z dwoma zegarkami. Nowym Garminem i starym TT. Dwa pasy na klacie.
Dystans: Garmin 18,03km, TT 18,02km
Średnie tempo: Garmin 4:40, TT 4:39"

Żartowałem. Tak naprawdę to nie miało nic wspólnego z byciem humanistą czy kimkolwiek innym.
Hmmm... Siedlak, jak długo biegałeś? :zero:
Mały błąd. Garmin zmierzył 18,02km a TT 18,03km. Tylko 10m różnicy.
Czas biegu Garmin 1:24:03 a TT muszę sprawdzić w domu ale +/- 1 może 2 s ??
Najpierw włączyłem Garmina potem TT
Najpierw wyłączyłem Garmina potem TT
W czym problem?
mpruchni
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Problem w niczym. Chodziło o coś całkiem nieistotnego i może trochę mniej nieistotnego, jak się porównuje zegarki.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

25km w 4:17 na średnim 149.(80,5%) Dziwna rzecz. Garmin podaje że zrobiłem dokładnie 25,02 dokładnie w 1h47min co daje średnie tempo 4:16 i jeszcze zapas 15s. Jak wyliczył 4:17 to nie wiem. Nie ważne.
Przypilnowałem sobie kiedy weszło 21,1 które zrobiłem dokładnie w 1:30:30 czyli w 4:17 fajnie szło to ostatnie 4 km szły pomiedzy 4:10 - 4:15.
Puls do końca stabilnie. Wszystko pod kontrolą ale fest weszło w giry :bum:
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Gratuluję życiówki, nawet przy niedokładnościach GPS jest zrobiona, a najważniejsze to udany trening pod cel.
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no toż to są treningi na sub3h jak nic XD
Jak ja łamałem trójkę to szczytem na treningu było 12-14km TM, gdzie ostatnie 2km to umieralnia.
Tu wlazło LEKKO (80% HRmax :)) 25km w TM na sub3!
Ja bym z takich rzeczy atakował na płaskim 2:55 jak nic, na cięższej trasie leciałbym na sub3 :)
3:05 nawet na cięższej trasce z tego to i tak lekko wyskoczy :D
ODPOWIEDZ