Może kiedyś....
Moderator: infernal
To może za szybko albo za dużo? Albo jedno i drugie, cowypass pisze:Ja robię interwał po 1 minucie i jest dość ciężko...po całym kilometrze....![]()
Może kiedyś....
I tych, co nie mieli dziesięcioletniej przerwy w uprawianiu sporturene87 pisze:
chcesz powiedziec - dla tych co biegaja juz po 5 lat rano w poludnie i wieczorem :P
Zdecydowanie za szybko. Rób je wg tempa z tabelek, a nie w trupa. Daniels pisze nawet, że nie trzeba robić interwałów szybciej niż w założonym tempie, bo bardziej się zmęczymy, a efekt i tak będzie taki sam jak przy wolniejszych - przekroczenie progu i wysiłek na beztlenie.Kwiat pisze:To może za szybko albo za dużo? Albo jedno i drugie, cowypass pisze:Ja robię interwał po 1 minucie i jest dość ciężko...po całym kilometrze....![]()
Może kiedyś....?
Czyli, to znaczy, że nie biegasz na średnich obrotach tylko podkręcasz śrubę mocniej, a mający jedynie wrażenie, że jedziesz na średnich obrotach. Inaczej nie ma mowy, żebyś przez minutę tak się zajeżdżał, jak to wynika z opisuwypass pisze:Tylko, że ja je robię bez założeń... mam biec wg endo na średnich obrotach i tak się przez tą minutę staram...potem bardzo powoli....
Dokładnie, trochę wolniej, ale dłużej, żebyś w tym beztlenie przynajmniej 2 minuty za odcinek spędził (wiem, wymądrzam się Danielsem).wypass pisze:Na następnym interwale zwolnię
Czyli lepiej 2 minuty z 1 minutą przerwy ?mclakiewicz pisze:Dokładnie, trochę wolniej, ale dłużej, żebyś w tym beztlenie przynajmniej 2 minuty za odcinek spędził (wiem, wymądrzam się Danielsem).wypass pisze:Na następnym interwale zwolnię
Nie do końca, te 2 minuty w beztlenie osiąga się po pewnym czasie biegu - Daniels mówi, że idealnie jest biec interwał trwający 5 minut, bo przez pierwsze 3 minuty dochodzisz do pułapu maksymalnego poboru tlenu, w którym spędzasz kolejne dwie minuty. Jakoś tak to szło. Oczywiście im krótsza przerwa pomiędzy kolejnymi interwałami, tym szybciej osiągasz poziom, o który chodzi w tym typie treningu.wypass pisze:Czyli lepiej 2 minuty z 1 minutą przerwy ?mclakiewicz pisze:Dokładnie, trochę wolniej, ale dłużej, żebyś w tym beztlenie przynajmniej 2 minuty za odcinek spędził (wiem, wymądrzam się Danielsem).wypass pisze:Na następnym interwale zwolnię
Znów będzie je oglądałProvitamina pisze:Kiedyś oglądałeś moje plecy, teraz będzie rewanż i nawet znam jego przebieg
hotmas pisze:Znów będzie je oglądałProvitamina pisze:Kiedyś oglądałeś moje plecy, teraz będzie rewanż i nawet znam jego przebieg