Ano właśnie, pomiar był jaki był i trzeba się z nim zgodzić - dodatkowo chyba nie ma atestu więc mogło być też niedomierzone o te 20m albo o 50m za dużo. Tak czy siak gratuluje dobrego biegu.Rolli pisze:Ale z oficjalnymi listami sie nie kluci. Oficjalnie to oficjalnie. (chyba ze faktycznie, jakis duzy blad)
Skoor - sala tortur
Moderator: infernal
- div
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
36:20 1:19:45 2:53:10
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ja tam nie rozpaczam i biore pomiar organizatora na klate, ale lekki niedosyt przez to jest 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Jak nie pijesz piwa, to nie masz po co przyjeżdżać!!! Tu piwo nawet z kranu leci!Skoor pisze:Bede jezdzil na piwo do trenera jak mnie najdzie. Mysle, ze mnie ugosciNo chyba, ze zaczne biegac ponizej 16min

- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
Super wynik, gratulacje! Takie mentalne nastawienie się na ciężki bieg bardzo pomaga, też uskuteczniam, nie ma co się oszukiwać że bieg będzie łatwy i przyjemny
. Fajna walka o miejsce, nawet jeśli przegrana to i tak daje sporo adrenaliny i satysfakcji, szczególnie gdy prestiż zawodów nie jest przesadnie wysoki.
Co do tych 2s, to oczywiście pierdoła, ale zegarem na mecie też nie zawsze można się sugerować, nawet chyba ostatnio w Berlinie na maratonie czas na zegarze był o ładnych kilka sekund niższy niż oficjalny. Przy pomiarze ręcznym podejrzewam synchronizacja między stoperem sędziego a zegarem też była ręczna ("Panie Staszku, odpalamy zegar, trzy, czte-i-ry") i stąd mogła wynikać różnica.

Co do tych 2s, to oczywiście pierdoła, ale zegarem na mecie też nie zawsze można się sugerować, nawet chyba ostatnio w Berlinie na maratonie czas na zegarze był o ładnych kilka sekund niższy niż oficjalny. Przy pomiarze ręcznym podejrzewam synchronizacja między stoperem sędziego a zegarem też była ręczna ("Panie Staszku, odpalamy zegar, trzy, czte-i-ry") i stąd mogła wynikać różnica.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Gratuluję wyniku i życiówki.
A ręczny pomiar czasu, na sporym jednak biegu (widziałem filmik), to zalatuje skansenem.
A ręczny pomiar czasu, na sporym jednak biegu (widziałem filmik), to zalatuje skansenem.

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Pije, ale bezalkoholoweRolli pisze:Jak nie pijesz piwa, to nie masz po co przyjeżdżać!!! Tu piwo nawet z kranu leci!Skoor pisze:Bede jezdzil na piwo do trenera jak mnie najdzie. Mysle, ze mnie ugosciNo chyba, ze zaczne biegac ponizej 16min

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
2 lata temu miałem okazję biec w półmaratonie, gdzie wyniki (i zegar na mecie również) nie zgadzały się o ok. 2 minuty wszystkim startującym (włącznie ze zwycięzcami, którzy od razu zwrócili na to uwagę). Wyglądało to tak, jakby ktoś zresetował zegar i aparaturę po 2 minutach od startu biegu (był tylko pomiar brutto, bez międzyczasów). Organizator powiesił na www swoją listę z wynikami, a firma mierząca czas swoją - no i były sobie dwie listy wyników :DRolli pisze:sosik pisze:Sub 17 raczej nie, ale sub 18 na pewno![]()
![]()
sub18
Ale z oficjalnymi listami sie nie kluci. Oficjalnie to oficjalnie. (chyba ze faktycznie, jakis duzy blad)
biegam ultra i w górach 

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
O ile myślimy o tym samym półmaratonie to międzyczasów tam nie mogło być, czasu netto też nie, bo nie było czujników na starcie.marek84 pisze: 2 lata temu miałem okazję biec w półmaratonie, gdzie wyniki (i zegar na mecie również) nie zgadzały się o ok. 2 minuty wszystkim startującym (włącznie ze zwycięzcami, którzy od razu zwrócili na to uwagę). Wyglądało to tak, jakby ktoś zresetował zegar i aparaturę po 2 minutach od startu biegu (był tylko pomiar brutto, bez międzyczasów). Organizator powiesił na www swoją listę z wynikami, a firma mierząca czas swoją - no i były sobie dwie listy wyników :D
W sumie nie bardzo wiadomo było gdzie dokładnie była linia startu

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
Ładny wynik, gratulacje.
A o tym myślałeś, może się da na to zapisać?
http://domtel-sport.pl/zgloszenia/regulaminy/49.pdf
A o tym myślałeś, może się da na to zapisać?
http://domtel-sport.pl/zgloszenia/regulaminy/49.pdf
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Dla dzieci i mlodziezy niestety 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
No dokładnie. Ale nawet jeśli był tylko czas brutto, to przestrzelenie się o 2 minuty jest sztukąkojer pisze:O ile myślimy o tym samym półmaratonie to międzyczasów tam nie mogło być, czasu netto też nie, bo nie było czujników na starcie.marek84 pisze: 2 lata temu miałem okazję biec w półmaratonie, gdzie wyniki (i zegar na mecie również) nie zgadzały się o ok. 2 minuty wszystkim startującym (włącznie ze zwycięzcami, którzy od razu zwrócili na to uwagę). Wyglądało to tak, jakby ktoś zresetował zegar i aparaturę po 2 minutach od startu biegu (był tylko pomiar brutto, bez międzyczasów). Organizator powiesił na www swoją listę z wynikami, a firma mierząca czas swoją - no i były sobie dwie listy wyników :D
W sumie nie bardzo wiadomo było gdzie dokładnie była linia startu. Ale i tak fajny bieg był

biegam ultra i w górach 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Nie! Tez dla ciebie, ale meldunek tylko dla kulbowiczow.Skoor pisze:Dla dzieci i mlodziezy niestety
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Hmmm... i tak mam komunie mlodej wtedy :/
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Zreszta przez ta komunie wypada mi jeden start z GP z czego jestem bardzo niezadowolony...
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Ja mam Młodego tydzień po Tobie. Jakby nie to, to bym Ci pozającował na 30 km 

Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43