No, bo już chciałem zapytać, czy w ogóle jesteś z czegoś zadowolony?jabbur pisze:Nie no, popełniłem kilka rzeczy, z których jestem normalnie dumny (np. wycena biegacza, śledztwo nt. powiązań Półmaratonu Praskiego z TłoczSięWarszawo czy obliczanie VO2MAX za pomocą taboretu). A tu nie czułem iskry bożej
Jabbur - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
dziecimajak pisze:No, bo już chciałem zapytać, czy w ogóle jesteś z czegoś zadowolony?jabbur pisze:Nie no, popełniłem kilka rzeczy, z których jestem normalnie dumny (np. wycena biegacza, śledztwo nt. powiązań Półmaratonu Praskiego z TłoczSięWarszawo czy obliczanie VO2MAX za pomocą taboretu). A tu nie czułem iskry bożej
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Jestem i w wolnej chwili zaglądam także tamjabbur pisze:
Na marginesie: Założyłem na FB coś na kształt strony bloga, by wrzucać więcej ciekawostek i krótszych newsów. Będzie mi miło, jak wpadniecie i - kto wie? - zalajkujecie.
Też na instagramie czy fecebooku widzę podany w ostatnim wpisie schemat fot, wrzucanych przez biegowych kolegów...
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No ba, w internecie nic nie giniewypass pisze:Jestem i w wolnej chwili zaglądam także tamjabbur pisze:
Na marginesie: Założyłem na FB coś na kształt strony bloga, by wrzucać więcej ciekawostek i krótszych newsów. Będzie mi miło, jak wpadniecie i - kto wie? - zalajkujecie.
Też na instagramie czy fecebooku widzę podany w ostatnim wpisie schemat fot, wrzucanych przez biegowych kolegów...
-
- Zaprawiony W Bojach
Też wpadłem, wysłałem nawet zaproszenie do Ciebie :uuusmiech:
A teraz jeśli masz chwilkę to mam dla Ciebie temat do rozkminienia
OWM według mnie przygotował bardzo fajna zniżkę na 2015r ale...
Edycja 2014 kosztowała do pierwszego terminu 80, według mnie niedrogo i z naprawdę wypasionym pakietem startowym
A teraz wyciąg z regulaminu na 2015r.
Ja ma szczęście posiadam dość sporo rzeczy do biegania, ale z chęcią dorzuciłbym w moim przypadku te 10zł (bo tyle wychodzi moja zniżka) żeby mieć pamiątkę i super ciuch do biegania.
Jakub działaj, bo mi to śmierdzi... obstawiam w ciemno, że dodatkowa koszulka techniczna będzie płatna...
A może warto założyć temat tu na forum i niech użytkownik OWM2015 sam się wypowie?
Bo na razie cisza o tym w sieci, chyba, że sam dramatyzuję?
Edycja 2014 kosztowała do pierwszego terminu 80, według mnie niedrogo i z naprawdę wypasionym pakietem startowym
A teraz wyciąg z regulaminu na 2015r.
Kod: Zaznacz cały
Opłata startowa jest przeznaczona na pokrycie kosztów organizacyjnych Maratonu i nie jest równoznaczna z zakupem pakietu startowego.
Jakub działaj, bo mi to śmierdzi... obstawiam w ciemno, że dodatkowa koszulka techniczna będzie płatna...
A może warto założyć temat tu na forum i niech użytkownik OWM2015 sam się wypowie?
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Czyli jak korzystasz ze zniżki to koszulki nie dostaniesz...czy na zasadzie Warszawskiego...dostaniesz okolicznościową bawełnianą, a techniczną sobie dokupisz za drugie tyle ?
Ciekawe...bardzo ciekawe...z tym wątkiem to dobry pomysł...
Ciekawe...bardzo ciekawe...z tym wątkiem to dobry pomysł...
-
- Zaprawiony W Bojach
Łuki to jest właśnie ten ''ćwiek'' w regulaminie o którym Ci wcześniej wspominałem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ha! będzie się działo :uuusmiech:jabbur pisze:Dzięki. Chętnie najgłośnie
A tak poważnie to dzięki, że mnie właściwie zrozumiałeś :uuusmiech:
Informuj na bieżąco
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Dopiszę tylko, żeby uważać bo się można wygłupić.
Generalnie - większość bajerów z koszulkami na pierwszym miejscu, nie jest sprzedawana.
To są materiały reklamowe, przekazywane za darmo przez konkretną firmę. W takich wypadkach, nie ma konieczności użycia kasy fiskalnej.
Stąd też taki rumor się podnosił, gdy na półmaratonie z Bardzo Mało Wody, organizator powiedział, że koszulki to nie on... formalnie miał rację. Formalnie koszulki wydawał bmw albo skandia albo reebok. W regulaminie nie było ani słowa na temat tego co się otrzymuje za swoją kasę. PZU też wywalił koszulki z opłat startowych. Dlaczego? bo musiałby je kupic a potem sprzedać. A tak, nie.
W dodatku obłsugę tego zapewnia agencja reklamowa i tam się oszczędza VAT, który inaczej należałoby oddać do US
Generalnie - większość bajerów z koszulkami na pierwszym miejscu, nie jest sprzedawana.
To są materiały reklamowe, przekazywane za darmo przez konkretną firmę. W takich wypadkach, nie ma konieczności użycia kasy fiskalnej.
Stąd też taki rumor się podnosił, gdy na półmaratonie z Bardzo Mało Wody, organizator powiedział, że koszulki to nie on... formalnie miał rację. Formalnie koszulki wydawał bmw albo skandia albo reebok. W regulaminie nie było ani słowa na temat tego co się otrzymuje za swoją kasę. PZU też wywalił koszulki z opłat startowych. Dlaczego? bo musiałby je kupic a potem sprzedać. A tak, nie.
W dodatku obłsugę tego zapewnia agencja reklamowa i tam się oszczędza VAT, który inaczej należałoby oddać do US
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
O! I to jest ta czarna magia, której nie posiadłem! Dziękimałymiś pisze:Dopiszę tylko, żeby uważać bo się można wygłupić.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mam chyba odpowiedź:majak pisze:Też wpadłem, wysłałem nawet zaproszenie do Ciebie :uuusmiech:
A teraz wyciąg z regulaminu na 2015r.Ja ma szczęście posiadam dość sporo rzeczy do biegania, ale z chęcią dorzuciłbym w moim przypadku te 10zł (bo tyle wychodzi moja zniżka) żeby mieć pamiątkę i super ciuch do biegania.Kod: Zaznacz cały
Opłata startowa jest przeznaczona na pokrycie kosztów organizacyjnych Maratonu i nie jest równoznaczna z zakupem pakietu startowego.
"Wszyscy, którzy opłacą wpisowe otrzymają dodatkowo profesjonalny pakiet startowy od renomowanego dostawcy sprzętu sportowego, a także zaproszenie na Pasta Party!" - tu źródło
Czyli i owszem. Org. nie zapewnia koszulki, co by za wszystko zapłacił sponsor.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt: