Nie patrz przez pryzmat tego czy ktoś ostatnio nabiegał okolice 33:40 (i nie wylądował w karetce

Patrz przez pryzmat metod treningowych - twoich praktycznie nikt nie stosuje, a twój model jest wzorcowy.
Moderator: infernal
Może na główną stronę wyląduję...za kilka latbezuszny pisze:Chyba chodziło o oddzielny watek w dziale Trening.
Tak jak wtedy, gdy Adam Klein trenował Maćka do maratonu albo gdy Yacool prowadził projekt sub9 z jednym zawodnikiem. Bo jest to w pewnym sensie teraz wyjątkowo ciekawy projekt i przyznam szczerze, że śledzę kolejne wpisy z dużą ciekawością, pewnie inni użytkownicy podobnie.
Taki pryzmat jest nieosiągalny for meMatiR pisze:Tak ! Dokładnie tak jak napisał Bezuszny. Dokładnie o takie coś mi chodzi.
Nie patrz przez pryzmat tego czy ktoś ostatnio nabiegał okolice 33:40 (i nie wylądował w karetce).
Patrz przez pryzmat metod treningowych - twoich praktycznie nikt nie stosuje, a twój model jest wzorcowy.
Trochę popłynęliSkoor pisze:Ohoho, jakie plany
Od zera, do za kilka lat szybkiego może biegiera. Pisane przez "rz". Też dobra nazwa.sultangurde pisze:Wątek byłby ciekawy. Może się nazywać: Antyszuracze, czyli nauka szybkiego biegania.
Obawiam się jednak, że na tym forum na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które mają doświadczenie klubowe w treningu/bieganiu klubowym biegów krótkich/średnich. Ja byłbym zadowolony, jakby się udało choć trochę opisać tą metodologię dla ludu, najlepiej na zasadzie kontrastu do "klasycznego" biegania.
Czyli co robimy inaczej, dlaczego nie jest tak ważna objętość treningowa, dlaczego tyle czasu poświęca się na przygotowanie ogólne do biegania, wyjaśnienie jak się biega na stadionie, dlaczego tak trudno się rozpędzić amatorowi, jak patrzymy na obciążenia poszczególnych jednostek treningowych, czym się różni przebieżka na 90% na 100 metrów vs 100 metrów na 105% mocy itd. Generalnie jestem za
Pod średni dystans, jak długo tak okres powinien trwać, czy faktycznie warto od tego zacząć i potem trenować pod 5-10k wydłużając dystanse etc. Tak jak powyżej. Głównie, byłby to wątek Rolliego który musiałby tam grać pierwsze skrzypce. Pisać, odpisywać etc.bezuszny pisze:Pomarzyć nie wolno?Lubię sobie poczytać na ciekawe tematy, a o treningu pod średni dystans informacji jak na lekarstwo. Myślę, że przydałoby się rozpropagować trochę info na ten temat, bo potem wychodzimy na debili, gdy Rolli tłumaczy, że to interwały vo2max, tempo na 2 km, itp. itd.
Mylisz sie. To sa normalne treningi trenerów klubowych.MatiR pisze: Patrz przez pryzmat metod treningowych - twoich praktycznie nikt nie stosuje, a twój model jest wzorcowy.
Skoor pisze:Ohoho, jakie plany