Strasb - Komentarze
Moderator: infernal
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
O, faktycznie się może kojarzyć, mnie jakoś nie przyszły do głowy takie dramatyczne konotacje jak klepałam w klawiaturę. 

- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz, te 2.5h to raz wchodzenie, raz asekurowanie kogoś + ewentualnie przerwy na podpatrywanie lepszych od siebie.
- beata
- Ekspert/Trener
No właśnie, 2.5h na ściance to nie to samo, co 2.5h bieganiastrasb pisze:Wiesz, te 2.5h to raz wchodzenie, raz asekurowanie kogoś + ewentualnie przerwy na podpatrywanie lepszych od siebie.

Ja też się boję. Ostatnio nawet na ściance, na której bywam regularnie od trzech lat usłyszałam, że krążą o mnie już legendy - że "na bulderach wymiatam a na pionach wymiękam"

No i pojechałabym w jakieś ciepłe skały, wiem, że i we Francji jest parę fajnych rejonów ... tylko nie bardzo jest teraz z kim jechać, kurcze.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Co prawda my z zapałem nowicjuszy często wspinanamy się bez zbytnich przerw na pogawędki, jedynie na zmianę asekurującego, ale zdecydowanie to co innego niż bieg ciągły.
Jestem obecnie w punkcie, gdzie dla dalszego rozwoju nic by mi nie pomogło tak, jak porządny upadek. Pan małżonek poleciał kilka razy i już bardzo ładnie śmiga po suficie, a mnie łapie kryzys nawet na drogach, które już kiedyś przeszłam. W sumie przy mojej naturalnej strachliwości to ten sport nie wydaje się najlepszym wyborem dla mnie. Ale tyle pięknych miejsc można tu wokół odwiedzić jak się jeno nieco cieplej zrobi. Całkiem możliwe, że będziemy gdzieś na południu Francji w skałach na długi weekend majowy. Teraz jeszcze za zimno nawet na to, moja sieć informatorów donosi, że w Żabolandzie równo wszędzie ziiiimno i duje.
Jestem obecnie w punkcie, gdzie dla dalszego rozwoju nic by mi nie pomogło tak, jak porządny upadek. Pan małżonek poleciał kilka razy i już bardzo ładnie śmiga po suficie, a mnie łapie kryzys nawet na drogach, które już kiedyś przeszłam. W sumie przy mojej naturalnej strachliwości to ten sport nie wydaje się najlepszym wyborem dla mnie. Ale tyle pięknych miejsc można tu wokół odwiedzić jak się jeno nieco cieplej zrobi. Całkiem możliwe, że będziemy gdzieś na południu Francji w skałach na długi weekend majowy. Teraz jeszcze za zimno nawet na to, moja sieć informatorów donosi, że w Żabolandzie równo wszędzie ziiiimno i duje.
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
Strasb, widac prygotowania do sezonu ida pelna para
super, zadroscze formy i zapalu 

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Oj ten zapał to średni ostatnio, sporo mnie kosztuje wykulanie się na treningi w ziąb i ciemność.
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
powiedziala ta, co nabiegala 3 treningi na butach, 1 na nartach i zaliczyla 5 sesji na sciance w mijajacym tygodniustrasb pisze:Oj ten zapał to średni ostatnio

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Mam problem z zebraniem się na treningi na butach, w tym tygodniu biegałam 2x z panem małżonkiem, więc było łatwo. Na ściance ciepło, przyjemnie i nie wieje, łatwiej się jakoś wybrać niż na szuranie. A na nartach jakoś mi zimno tak nie przeszkadza jak przy zwykłym bieganiu, może wydaje się ono bardziej na miejscu. 

- concordia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1h 3min
Już niedługo będzie cudnie ciepło i wkońcu będzie łatwiej wynurzyć nos za drzwistrasb pisze:Oj ten zapał to średni ostatnio, sporo mnie kosztuje wykulanie się na treningi w ziąb i ciemność.

Piękne podsumowanie tygodnia, masz fajnie urozmaicone treningi

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
To pewnie będę tęsknić do nart wtedy - kobiecie ciężko dogodzić.concordia pisze:Już niedługo będzie cudnie ciepło i wkońcu będzie łatwiej wynurzyć nos za drzwistrasb pisze:Oj ten zapał to średni ostatnio, sporo mnie kosztuje wykulanie się na treningi w ziąb i ciemność.![]()

- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
Cześć Strasb
; chętnie czytam o Twoim wspinaniu, tylko nijak mi to komentować, bo znam się na tym jak ...
; ale co ja tu widzę: udało Ci się oderwać od ścianki i pobiegać trochę - i to nie na nartach 

- strasb
- Zaprawiony W Bojach

Muszę czasem coś pobiegać na butach, bo mnie z forum wykluczą. A tak serio, to powinno być coraz więcej tego biegania, wiosenne plany startowe poczynione, nawet jakieś plany treningowe podrukowałam. I coraz dłużej jasno wieczorami, żeby jeszcze tylko cieplej było - bo mnie alternatywa zacisznego ciepła na ściance coś wydelikaciła.

- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
w koncu sprawdzilam w googlach co to takiego te bouldery... no szacun dla ciebie, szacun