panucci10 pisze:Jeśli faktycznie było 11km i Ty byłeś w tej grupie co pobiegła dodatkowy km to dlaczego ręce opadają skoro uzyskałes taki czas na 11km???
Kilkaset pierwszych osób pobiegło 11 km, w tym ja. A ręce opadają odnośnie organizacji zawodów, skandal i żenująca postawa organizatorów.
O tym, że biegniemy już drugie (nieplanowane) okrążenie wokół stadionu dowiedziałem się właśnie na drugim kółku i miałem poważne chwile zwątpienia, czy biec dalej w zakładanym tempie, bo przecież już nie zawalczę o życiówkę, bo atest szlag trafił, a do tego mam biec prawie kilometr więcej. Motywacja siadła, ale starałem się utrzymywać tempo, które było trochę szarpane ze względu na wiatr - wg garmina od 4:08 do 3:49. Biorąc pod uwagę, że mój garmin dodaje średnio 10m na 1km, to realnie średnie tempo na prawie 11-kilometrowej trasie wyszło
3:59. Z formą nie jest więc źle, ale zawody organizacyjnie i
sportowo były porażką.
Tak na marginesie, to dziwacznie wygląda tabela wyników, gdzie przemieszani są zawodniczy, którzy przebiegli 11 i 10 km. Oczywiście o kolejności decyduje czas, więc dzieją się niezłe jaja (zawodnicy dużo wolniejsi są przed szybszymi).