Jacek, komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Obstawiać i sobie nie żałować, kombinacji cyfr jest wiele.

Tak na marginesie, pamiętajcie że nie wszystko może zależeć ode mnie :oczko: .

Ciekawostki tylko z ostatnich 3 dni:

1. Półmaraton Piła
mach82 pisze:Informacja ze strony organizatora:
http://www.pila.halfmarathon.pl/
Chcemy oficjalnie potwierdzić, że w wyniku pomyłki trasa 27. Półmaratonu PHILIPS Piła była o dokładnie 225 metrów dłuższa, niż dystans półmaratonu. Ustaliliśmy to przy użyciu narzędzi pomiarowych, to ostateczna informacja w sprawie długości trasy niedzielnego biegu. Nie zmienia to w żadnym wypadku tego, że trasa została w tym roku prawidłowo zmierzona i tym samym uzyskała atest IAAF, PZLA, i AIMS. Odpowiedzialność za błąd w wyznaczaniu trasy ponosi firma zewnętrzna, która ją zabezpieczała. Jej pracownicy na al. Powstańców Wielkopolskich umieścili oznakowanie nawrotu o jedną nawrotkę za daleko w stosunku do wyznaczonej trasy, co spowodowało wydłużenie dystansu.

Wyniki 27. Półmaratonu PHILIPS Piła, w tym Mistrzostw Polski w Półmaratonie Mężczyzn i Kobiet są ważne i pozostają bez zmian. Jesteśmy świadomi, że wielu biegaczy, którzy planowali pobić w tym roku w Pile swoje rekordy życiowe nie zrobili tego z uwagi, że musieli przebiec 225 metrów więcej. Jest nam z tego powodu bardzo przykro i wszystkich zainteresowanych przepraszamy. Obiecujemy, że w przyszłości taka sytuacja nie będzie miała miejsca.
2. Półmaraton Praski
Z bloga szybkiebieganie.pl https://szybkiebieganie.pl/zawody/4-pol ... i-relacja/

"...Na pierwszym punkcie kontrolnym – 5 km – zameldowaliśmy się już we czterech – jeden z grupy odpadł. I tutaj uwaga co do pomiaru czasu:

Na prawdę nie rozumiem jaka jest trudność w tym, żeby poprawnie ustawić punkty kontrolne. Według GPS pierwsze 5 kilometrów przebiegłem w 16’41” czyli średnia 3’20”/km. Na punkcie kontrolnym czas 17’38” czyli średnia 3’32”/km. Przy tym tempie to jest różnica około 300 m! I może bym zwątpił w mój GPS, ale patrząc po międzyczasie czołówki, pierwsze 5 km przebiegli ze średnią 3’07”/km – no jakoś nie mogę w to uwierzyć. Ale zostawmy te żale i nie drążmy już tematu . Datasport ewidentnie NIE dał rady"

3. Półmaraton Łódzki http://biegologia.pl/polmaraton-w-lodzi ... egacze-sa/
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na praskim chyba tylko bramka z 5 km źle stała, następne i poprzednie już były CHYBA ok.
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie pierwsza 5 była za długa, ale 3 piątka 10-15 km za krótka, dziwnie szybkie tempo wyszło na trzeciej. Nie analizuje co prawda oficjalnych danych, a obrobione na chartee.pl, ale to nie powinno mieć znaczenia. Mi tempo między 10 a 15 km wyszło 4.17 jakoś nie mogę to uwierzyć.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
magicslim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@jacekww
Gdzie biegniesz w niedzielę "zaległą" połówkę?
ps. Z tym półmaratonem w Łodzi mega wtopa, współczuję. Ja zwlekałem z zapisaniem się na ten bieg i widać słusznie zrobiłem. Fajną dyszkę za to w Wilanowie pobiegłem wczoraj. Na przyszły sezon polecam jeśli chodzi o 5km i 10km, profil i trasa idealna na życiówka, oczywiście jest też atest.

"24.09 - 5 km atest"

Jeśli to piątka przy Warszawskim Maratonie, to moim zdaniem na taki dystans lepsze pod życiówki są mniejsze imprezy.

08.10 - HM atest
22.10 - 10 km atest

Gdzie to biegniesz? szczególnie HM.

"11.11 - ??? (szukam 10 km atest - aby zamknąć ankietę :oczko: )"

Polecam bieg Niepodległości w Warszawie.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie na życiówkę lepiej wybrać coś innego niż 5 km przy Maratonie Warszawskim. Chyba że nie przeszkadza strata kilku, czy też kilkunastu sekund na starcie. Jak na razie w Warszawie biegłem dwa razy i dwa razy były zatory po starcie.
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

magicslim pisze:@jacekww
Gdzie biegniesz w niedzielę "zaległą" połówkę?
ps. Z tym półmaratonem w Łodzi mega wtopa, współczuję. Ja zwlekałem z zapisaniem się na ten bieg i widać słusznie zrobiłem. Fajną dyszkę za to w Wilanowie pobiegłem wczoraj. Na przyszły sezon polecam jeśli chodzi o 5km i 10km, profil i trasa idealna na życiówka, oczywiście jest też atest.
Biegnę w Łowiczu, to w Łodzi to była żenada, mógłbym wymienić całą listę niedociągnięć ale uznajmy to już za pierdoły.
Natomiast zupełny brak na trasie ratowników medycznych to już karygodne, a to co widziałem na mecie zmroziło mnie. Jeden biegacz leżał tuż za linią mety, drugi pięć metrów dalej, obaj niemalże w swoich wymiocinach, bladzi i w bardzo złym stanie. Cały czas pomoc i opiekę uzyskiwali jedynie od kibiców i powiedzmy że w minimalny sposób angażowali się w to funkcjonariusze straży miejskiej trzymając telefony czyli domniemam że gdzieś dzwonili. Obaj tak spędzili dobre 30 minut na asfalcie do przyjazdu karetki (widziałem ją wcześniej na trasie więc uznajmy że była w akcji), dla jednego po jakiś 25 minutach znalazła się folia NRC, drugi się nie doczekał bo strażnik dopiero wysłał koleżankę po drugą do auta.

Organizator usunął z facebooka wydarzenie - a ja mam już opłacony start na 2018 rok :bum:
magicslim pisze: 22.10 - 10 km atest[/i]

Gdzie to biegniesz? szczególnie HM.
HM we Włocławku
10km w Sieradzu lub Kole

Do Warszawy mnie nie ciągnie ze względu na zbyt dużą liczbę uczestników.
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj córy cały wyścig: tata który, tata który to ten Mezo ?

Obrazek

ooo już przebiegł, przegapiłyście :bum:
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

01:30:33
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Kurilp
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:47:04

Nieprzeczytany post

Żeby Cie trochę zdopingowac do mocnej końcówki, to obstawię optymistycznie 1:27:42 :)

A tak naprawdę to życzę radości z biegu, biegnij tak, żebyś miał satysfakcję, a mniejsza o te cyferki. Udanego biegu!
Awatar użytkownika
adam99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40'20"
Życiówka w maratonie: 3:13:21

Nieprzeczytany post

1:28:45

Powodzenia :)
5km - 20:02; 10km - 40:20; HM - 1:26:37; M - 3:13:21

"Wyniki nie przychodzą wtedy kiedy ich oczekujemy ale wtedy kiedy jesteśmy na nie gotowi"

Mój Blog
Komentarze
Garmin

"Coco jambo i do przodu..."
magicslim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

1:29:33
Stiep
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:33
Życiówka w maratonie: 3:28:58

Nieprzeczytany post

1:29:48
Dasz radę. Powodzenia.

Wysłane z mojego SM-A320FL .
5km 19:38, 10km 40:33, PM 1:31:23, M 3:28:58
marion0
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:40
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

I jeszcze ja, 1:28:59. Powodzenia
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marion0 pisze:I jeszcze ja, 1:28:59. Powodzenia
Taki wynik był już podawany więc zgodnie z regulaminem dodaję 1 sekundę, czyli Twój typ to 1:29:00.
marion0
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:40
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

Ostatni akcent biegowy we środę? Nic po drodze aż do niedzieli ?
ODPOWIEDZ