mar_jas pisze:Jeśli to ma być zabawowo, to tak jak ja..czyli część lekkich treningów biegowych mozna zamienić na spokojne rozjeżdżenia, pływanie dodatkowo traktuję jako regenerację po bieganiu ( z resztą jest zalecane pływanie dla biegaczy

) więc przy dobrym planie suma sumarum może sie okazać że wyjdzie tego dokładnie tyle samo ...a tak jak pisałem u siebie, rower mniej obciąża stawy, ścięgna, może się okazać ze to dobry sposób na odciążenie organizmu przy zachowaniu takich samych obciążeń treningowych....

Znowu Marcin mnie uprzedził

wcześniej wstaje, w pracy nic nie robi tylko na kompie siedzi to i pisze cały czas na bieganiu.pl ...taki to pożyje
Z mojej strony dodam że myślałem tak jak Ty! Że gdzie ja wcisne pływanie i rower <który najwiecej czasu zabiera> jak ledwo ogarniałem samo bieganie! Ale jak widać da sie wszystko zrobić i tak ustawić do dnia że zrobi sie i samo pływanie i nawet długą zakładke
le0n71 pisze:Jak dojdę do wyniku poniżej trójki w maratonie, to biorę się za tri (to może nigdy nie nastąpić

)
najlepsi zawodnicy łotają maraton poniżej 3h po 180km jazdy na rowerze! tak że spokojnie dasz kiedyś rade
le0n71 pisze:A poważnie, to nie mam póki co roweru odpowiedniego, a z tego co pobieżnie patrzyłem, to sporo kosztuje porządny sprzęt do pedałowania. No i do pływania chyba jakaś pianka, tak? Brak funduszy na razie, ale wszystko przede mną

mar_jas pisze:Pianka na początek jest zbyteczna..to moje zdanie, potwierdzę z Poznaniu

a rower...hmmm Wojtek na góralu pojechał nawet połówke IM....ja jestem mniej szalony i ograniczam sie do 1/4IM do czasu az kupie jakiś normalniejszy rower

ehh ten Marcin

...rower nie jest nie wiadomo jak konieczny! jeśli masz crossa to wystarczy zmienić opony na cienkie i ewentualnie dołożyć lemondke i tyle! co do pianki to ja kupiłem za ok 80zł w decathlonie

najprostsza pianka jaka może być <krótka> a jeśli tak jak Marcin twierdzi że jest nie potrzebna to w sumie ma racje, ale do czasu! Na niektórych zawodach jest niestety wymagana i mogą osobe bez pianki nie dopuścić do zawodów <po to też ja kupiłem typowo na sztuke>

a rzeczy do biegania juz masz

!
Tak że na początek dla biegacza który ma juz jakiś rower koszty są stosunkowo nie wielkie bo opony to wydatek ok 100-180zł a okulary do pływania nawet i za 20-30zł i pianka ok 100zł ewentualnie jej brak

Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015