Strasb - Komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
1. Dopóki nie wprowadzisz systematycznych treningów siły biegowej do planu tygodniowego dopóty nie masz co marzyć o poprawie szybkości przelotowej tempa progowego.
2. Nie pilnuj zegarka w tempie progowym, pilnuj rytmu i oddechu. Ma być mocno ale komfortowo, lepiej wolniej niż za szybko. Pilnowanie zegarków, garminów i innego technicznego badziewia zabija wolność biegania.
Odchodząc od biegania Kiedyś gringo Cejrowski po obserwacji indian stwierdził że oni są szczęśliwi bowiem "nie mają zegarków".
2. Nie pilnuj zegarka w tempie progowym, pilnuj rytmu i oddechu. Ma być mocno ale komfortowo, lepiej wolniej niż za szybko. Pilnowanie zegarków, garminów i innego technicznego badziewia zabija wolność biegania.
Odchodząc od biegania Kiedyś gringo Cejrowski po obserwacji indian stwierdził że oni są szczęśliwi bowiem "nie mają zegarków".
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ooo widzę strasb, ze wzięłaś się za akcenty
Ładne tempo 
A swoją drogą faktycznie,czasem przydaj się zostawić zegarek w domu...Tak jak ludzie pierwotni

A swoją drogą faktycznie,czasem przydaj się zostawić zegarek w domu...Tak jak ludzie pierwotni

-
- Zaprawiony W Bojach
Zegarek jest dobry do łapania międzyczasów. Zasada jest prosta, łap międzyczasy ale nie patrz na tarczę w czasie biegu.
Po biegu gdy będziesz siedziała w ciepłym foteliku z gorącą herbatą w dłoniach odtwórz archiwum w zegarku i zobacz czy dzisiaj byłaś na fali czy nie. Porównaj samopoczucie z treningu z międzyczasem. Trening idzie w dobrą stronę czy należałoby coś zmienić?
Po biegu gdy będziesz siedziała w ciepłym foteliku z gorącą herbatą w dłoniach odtwórz archiwum w zegarku i zobacz czy dzisiaj byłaś na fali czy nie. Porównaj samopoczucie z treningu z międzyczasem. Trening idzie w dobrą stronę czy należałoby coś zmienić?
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Tempo sprawdzałam po pierwszej setce bo jestem nieco odzwyczajona od szybkszego biegania, czas na 500m łapałam celem właśnie analizy później, poza tym leciałam szukając luzu - sporo się w tym temacie nauczyłam ostatniej jesieni, dzięki!
Oddech był 2/2, kontrolowałam, szczególnie jak mi się zdawało, że może za szybko lecę. Dużo bardziej odpowiada mi latanie interwałów na odmierzonym "zewnątrzenie" odcinku + łapanie międzyczasów (i w tym celu chcę ożywić garmina) niż tak jak kiedyś bieganie wg tempa chwilowego wyświetlonego na garminie.
Siłę robię częściowo na podjazdach na rowerze, coś bardziej biegowo specyficznego też będzie, dopiero od paru dni to moje bieganie jakoś zaczyna wyglądać, dopracowuję jesienny rozkład jazdy.

Siłę robię częściowo na podjazdach na rowerze, coś bardziej biegowo specyficznego też będzie, dopiero od paru dni to moje bieganie jakoś zaczyna wyglądać, dopracowuję jesienny rozkład jazdy.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Ty łykasz Aspirynę a ja PolopirynęStrasb pisze:wczoraj po powrocie z pracy bylam pewna, ze mnie chorobsko rozklada. Widac aspiryna dziala cuda. Garminy wciaz niezywe, czas biegu wedlug cywilnego szwajcarskiego zegarka.

Mój cywilny szwajcarski zegarek zdechł, za to garmin ma się wyśmienicie

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
No no...Strasb pisze:Niedziela - byłam jak zombie po poprawianiu artykułu do późna w nocy,

...17 lat później... Czy to prawda, że Pani Profesor biega nieprzerwanie już od 20 lat?

No raczej. Lepiej odpuścić bieganie i... poświęcić tę godzinkę na core stabilityStrasb pisze:W południe byłam już w połowie przebrana w ciuchy biegowe, ale odpuściłam.

- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Czyżbyś miała pisać recenzję na nasz ulubiony portal biegowy?strasb pisze:buty SKORA FORM
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Ano. 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To może byś też napisała coś więcej o tej konferencji w formie artykułu?
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Hmm, no spróbujmy.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Tak sobie pomyślałem o Twojej kolekcji do biegania. Może wrzucisz fotkę całego asortymentu? 

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
To nie jest możliwe, gdyż albowiem Strasb nie ma tak szerokokątnego obiektywu, aby objąć całą kolekcjęGife pisze:Tak sobie pomyślałem o Twojej kolekcji do biegania. Może wrzucisz fotkę całego asortymentu?

- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Każda noga inny but, oczywiście w spódniczcezoltar7 pisze:To nie jest możliwe, gdyż albowiem Strasb nie ma tak szerokokątnego obiektywu, aby objąć całą kolekcjęGife pisze:Tak sobie pomyślałem o Twojej kolekcji do biegania. Może wrzucisz fotkę całego asortymentu?![]()

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect