Strasb - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Dopóki nie wprowadzisz systematycznych treningów siły biegowej do planu tygodniowego dopóty nie masz co marzyć o poprawie szybkości przelotowej tempa progowego.
2. Nie pilnuj zegarka w tempie progowym, pilnuj rytmu i oddechu. Ma być mocno ale komfortowo, lepiej wolniej niż za szybko. Pilnowanie zegarków, garminów i innego technicznego badziewia zabija wolność biegania.

Odchodząc od biegania Kiedyś gringo Cejrowski po obserwacji indian stwierdził że oni są szczęśliwi bowiem "nie mają zegarków".
PKO
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ooo widzę strasb, ze wzięłaś się za akcenty ;) Ładne tempo :taktak:
A swoją drogą faktycznie,czasem przydaj się zostawić zegarek w domu...Tak jak ludzie pierwotni :bum: :hahaha:
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zegarek jest dobry do łapania międzyczasów. Zasada jest prosta, łap międzyczasy ale nie patrz na tarczę w czasie biegu.
Po biegu gdy będziesz siedziała w ciepłym foteliku z gorącą herbatą w dłoniach odtwórz archiwum w zegarku i zobacz czy dzisiaj byłaś na fali czy nie. Porównaj samopoczucie z treningu z międzyczasem. Trening idzie w dobrą stronę czy należałoby coś zmienić?
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tempo sprawdzałam po pierwszej setce bo jestem nieco odzwyczajona od szybkszego biegania, czas na 500m łapałam celem właśnie analizy później, poza tym leciałam szukając luzu - sporo się w tym temacie nauczyłam ostatniej jesieni, dzięki! :taktak: Oddech był 2/2, kontrolowałam, szczególnie jak mi się zdawało, że może za szybko lecę. Dużo bardziej odpowiada mi latanie interwałów na odmierzonym "zewnątrzenie" odcinku + łapanie międzyczasów (i w tym celu chcę ożywić garmina) niż tak jak kiedyś bieganie wg tempa chwilowego wyświetlonego na garminie.

Siłę robię częściowo na podjazdach na rowerze, coś bardziej biegowo specyficznego też będzie, dopiero od paru dni to moje bieganie jakoś zaczyna wyglądać, dopracowuję jesienny rozkład jazdy.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Strasb pisze:wczoraj po powrocie z pracy bylam pewna, ze mnie chorobsko rozklada. Widac aspiryna dziala cuda. Garminy wciaz niezywe, czas biegu wedlug cywilnego szwajcarskiego zegarka.
Ty łykasz Aspirynę a ja Polopirynę :jatylko:
Mój cywilny szwajcarski zegarek zdechł, za to garmin ma się wyśmienicie :hahaha:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Strasb, szwajcarska dokładność widoczna nawet w rozpisaniu treningowych tysiączków :) Btw, ja bym jednak stawiała na wzrost formy :)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Strasb pisze:Niedziela - byłam jak zombie po poprawianiu artykułu do późna w nocy,
No no... :tonieja: Naukowiec pełną gębą :taktak:

...17 lat później... Czy to prawda, że Pani Profesor biega nieprzerwanie już od 20 lat? :hahaha: :bum:
Strasb pisze:W południe byłam już w połowie przebrana w ciuchy biegowe, ale odpuściłam.
No raczej. Lepiej odpuścić bieganie i... poświęcić tę godzinkę na core stability :bum: :spoczko:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:buty SKORA FORM
Czyżbyś miała pisać recenzję na nasz ulubiony portal biegowy?
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ano. :hejhej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To może byś też napisała coś więcej o tej konferencji w formie artykułu?
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmm, no spróbujmy.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak sobie pomyślałem o Twojej kolekcji do biegania. Może wrzucisz fotkę całego asortymentu? :jatylko:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Tak sobie pomyślałem o Twojej kolekcji do biegania. Może wrzucisz fotkę całego asortymentu? :jatylko:
To nie jest możliwe, gdyż albowiem Strasb nie ma tak szerokokątnego obiektywu, aby objąć całą kolekcję :spoczko: :oczko:
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:46
Życiówka w maratonie: 3:10:02

Nieprzeczytany post

Zawsze można założyć wszystko na raz na siebie :D . Fajnie, że masz kim biegać .
Obrazek
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
Gife pisze:Tak sobie pomyślałem o Twojej kolekcji do biegania. Może wrzucisz fotkę całego asortymentu? :jatylko:
To nie jest możliwe, gdyż albowiem Strasb nie ma tak szerokokątnego obiektywu, aby objąć całą kolekcję :spoczko: :oczko:
Każda noga inny but, oczywiście w spódniczce :spoko: a najlepiej zrobić z nich pociąg :hej:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ