Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A wiesz, że póki co jeszcze nie rozgryzłem, jak napisać apkę jednocześnie liczącą czasy interwałów/progów, a dodatkowo pilnującą zakresu tętna czy tempa :hahaha: Na pewno jest to możliwe, ale trochę tworzenia Suuntowego kodu jest potrzebne :D
Będę obserwował tempo na bieżąco - VDOT 40 daje 5:06 tempo, ale może spróbowałbym po 5:00 (VDOT 41) i zobaczymy, jak to w zakresie tętna zagra. Tak czy siak, Ty się nie zmęczysz dziś :)
PKO
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariuszbugajniak pisze:
Krzychu M pisze:jak za szybko zaczniesz to po zawodach
:bum: :bum: :bum:

widze, na 3,06 się szykuje grupa :taktak: dobrze wiedzieć
Orlen w planach?
Masz taki potencjał,że jak dobrze to rozergasz taktycznie(i będziesz odpowiednio trenował,a nie biegał) to na wiosennym maratonie złamiesz trójkę.I to z zapasem! :oczko:
Grim80 pisze: A wiesz, że póki co jeszcze nie rozgryzłem, jak napisać apkę jednocześnie liczącą czasy interwałów/progów, a dodatkowo pilnującą zakresu tętna czy tempa :hahaha: Na pewno jest to możliwe, ale trochę tworzenia Suuntowego kodu jest potrzebne :D
Będę obserwował tempo na bieżąco - VDOT 40 daje 5:06 tempo, ale może spróbowałbym po 5:00 (VDOT 41) i zobaczymy, jak to w zakresie tętna zagra. Tak czy siak, Ty się nie zmęczysz dziś :)
Też nie powinieneś byś specjalnie zmęczony po progach,to nie interwały!
Jak biegasz z pulsometrem to powinieneś jak Sosik trzymać się tętna.Nie da się i na tempo i na tętno. :nienie:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można spróbować - u mnie progi między 179 a 188 bpm powinny być, a na Twoim sprzęcie podejrzymy prędkość :)
Wiem, że u Danielsa to ładnie wygląda: "komfortowy bieg, średni wysiłek", ale chyba jeszcze nie jestem w fazie, gdzie 3x 2km z 90% tętna byłoby komfortem :hejhej:
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Grześ - jedna uwaga - pierwszy odcinek zawsze jest najłatwiejszy i wtedy tętno może nie wejść w zakładany zakres.
Jeżeli zaś Ty będziesz na siłę próbował w niego wejść to możesz się zajechać.

Ja na progach ustalam alert na tempo - zakres -10''/km +10''/km od zakładanego. Np zakładam progi w tempie 4'10'' / km to zakres mam 4'20''-4'00''. W czasie biegu kontroluję tętno - czy nie rośnie za szybko i wtedy koryguję tempo.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Racja, na pierwszym kilometrze jakichkolwiek akcentów zawsze trudno trafić w sedno :) Przelecę go na tempo, a dwa kolejne już na tętno :)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Racja, na pierwszym kilometrze jakichkolwiek akcentów zawsze trudno trafić w sedno :) Przelecę go na tempo, a dwa kolejne już na tętno :)
Jak zwykle kombinujesz! :hahaha:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No nie umiem inaczej :hahaha: Jakby mnie wysłać do psychoanalityka, to pewnie kazałby mi biegać w byle jakich kapciach, bez żadnych zegarków, na czuja i sercem tylko :hej:
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

zobaczymy co i jak, ale coś na wiosne na pewno będzie, pewnie orlen, trasa mi pasuje
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za wspólny trening :)
Z tą rozmową przy 190 to nie przesadzaj, bo wtedy to już głównie słuchałem i odpowiadałem raczej monosylabami :hej:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Dzięki za wspólny trening :)
Z tą rozmową przy 190 to nie przesadzaj, bo wtedy to już głównie słuchałem i odpowiadałem raczej monosylabami :hej:
Ja też dziękuję!
Ale 185-187 to miałeś prawie cały czas i gdybyś mi co chwila nie podawał swojego aktualnego tętna to w życiu bym nie uwierzył w takie wartości!Może maksymalne jest u Ciebie jeszcze wyższe? :niewiem:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skawina-finisz to był prawie wyrzyg i tam było 205, więc myślę, że ciężko byłoby mi o większe :)
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziwny z Ciebie biegacz :hej: z treningu pod 10km biegniesz maraton, a z treningu pod maraton chcesz biegać dyche :hej: , oczywście wiem o co chodzi ale śmiesznie to wygląda :)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:Dziwny z Ciebie biegacz :hej: z treningu pod 10km biegniesz maraton, a z treningu pod maraton chcesz biegać dyche :hej: , oczywście wiem o co chodzi ale śmiesznie to wygląda :)
MW był takim dodatkiem na który zdecydowałem się po złamaniu 40-stki.To była chęć wyżycia się na zawodach,bo na razie szlaban na wyjazdy.
A teraz priorytetem jest maraton....życiówki na dyche i tak mogę nie wybiegać z przyczyn niezależnych ode mnie.Wystarczy jak będzie lód.Cele na ten rok tak naprawdę osiągnięte,a łatwiej mi będzie w listopadzie/grudniu biegać z planem pod maraton niż szybkie rytmy(kontuzjogenne) na tartanie.
Teraz biegając wolno mniejsza szansa na przetrenowanie,a i fajnie się biega nie patrząc cały na czasy i tempa. :taktak:
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Krzychu, a czemu nie spróbujesz 3:00 na CM złamać? Tylko dopiero na jesień?
Jesteś na wyższym poziomie ode mnie, a ja realistycznie liczę na złamanie 3:00 na CM

Tutaj Daniels A moja wersja -> LINK
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Krzychu to biegacz totalny - trenuje po prostu do wszystkiego :hahaha: A tak poważnie to uważam, ze w naszym wieku (tak Krzychu - powoli witam w klubie M40) trening do maratonu na bazie Planu A Danielsa może być dobry do wszystkiego, wystarczy tylko pomieszać w objętościach i w środkach i będzie git zarówno do HM jak i do 10km - jako metoda biegania na dłuższą metę i przygotowująca do rozmaitych startów bez ograniczeń czy specjalizacji , do krótszych biegów wyrzucamy treningi TM, skracamy te największe treningi łączone, skracamy nieco longi i spokojnie robiąc to na mniejszej objętości można dołożyć bez obaw więcej przebieżek/rytmów. To bardzo uniwersalny trening, ma spore ilości szybkiego biegania, jest rozwojowy, ważne by go robić od dołu (czyli od swoich możliwości) a nie od góry czyli do zakładanego wyniku bo wtedy zajezdnia pewna. Myślę, ze daje podstawę do biegania każdego rodzaju zawodów dla biegaczy na średnim poziomie a zwłaszcza tych na małym stażu, którzy idą w górę i próbują w sezonie biegać różne rzeczy z powodzeniem.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ