Zdrowia życzę
Moderator: infernal
U nas bardzo duzo infekcji: w szkolach (mam dwoch uczniow w domu), przedszkolach (zona), wiec ma kto przynosic.Siedlak1975 pisze: ↑28 wrz 2022, 20:37 P.S. nie przypominam sobie takiego roku żeby we wrześniu było tyle infekcji. Mnóstwo znajomych i znajomych znajomych ma infekcje. Covid????
No wreszcieAha, z pozytywnych informacji to kupiłem sobie na urodziny Forerunnera 255.
Trochę poczekasz. Kupiłem na urodziny które mam 26Xkkkrzysiek pisze: ↑03 paź 2022, 20:31 Zrecenzuj. Bo gadżeciarstwo trochę zaczyna się u mnie odzywać i potrzebuję głosu rozsądku, że FR955 nie jest niezbędny, a właśnie FR255 to idealny zegarek dla biegacza. Albo głosu, że bez sensu zmieniać 945 na coś innego tak długo, jak długo bateria dobrze działa.
Źle robisz. Świadomie lub nieświadomie pozbędziesz się w ten sposób potężnego narzędzia jakim jest HRV Status. A w naszym wieku jest to bardzo przydatne. Gdybys miał tą opcję wcześniej, to już ze 2-3 dni przed wystąpieniem objawów wiedziałbyś, że będziesz chory i mógłbyś odpowiednio wcześniej reagować.Używam zegarka tylko na trening.
Jak HRV idzie do góry i tygodniowa średnia wskoczy powyżej poziomu bazowego to tez źle. Oznacza to przetrenowanie lub mocne zmęczenie bliskie przetrenowaniu a wtedy o infekcję nie trudno.
To zdecydowanie nie dla mnie ale może Krystkowi się przydakeiw pisze: ↑04 paź 2022, 10:42 U mnie o przetrenowaniu nie mogło być mowy. Od 2 miesięcy truchtam, czasami tylko jakiś akcent.
Kilka lat wstecz kupiłem sobie apkę HRV4 Ttaining i w niej codziennie ran omierzyłem HRV pasem H10.
Niestety wtedy również chyba po roku zaniechałem, bo nie mogłem z tego wyciągnąć żadnych wniosków.
Myślę, że nie u każdego ma to jasne przełożenie. Fakt, że moja sytuacja zdrowotna jest z lekka złożona, co może zaburzać całokształt.
Trzeba też pamiętać, że wypicie nawet jednego piwa, będzie te dane również zaburzać - o tym wspomniałeś i to miałem też na myśli we wcześniejszym wpisie.![]()
No ale tam będzie aż 8 pętli, więc często będziesz kogoś dublował, więc może przynajmniej nie będziesz się nudził.Siedlak1975 pisze: ↑10 paź 2022, 10:29 W Kędzierzynie biegnie bardzo mało osób i to będzie najprawdopodobniej bieg solo.
I może ma szansę na pudło w kategoriiwigi pisze: ↑10 paź 2022, 20:00No ale tam będzie aż 8 pętli, więc często będziesz kogoś dublował, więc może przynajmniej nie będziesz się nudził.Siedlak1975 pisze: ↑10 paź 2022, 10:29 W Kędzierzynie biegnie bardzo mało osób i to będzie najprawdopodobniej bieg solo.![]()
Tak i na WRDKrunner pisze: ↑10 paź 2022, 20:50I może ma szansę na pudło w kategoriiwigi pisze: ↑10 paź 2022, 20:00No ale tam będzie aż 8 pętli, więc często będziesz kogoś dublował, więc może przynajmniej nie będziesz się nudził.Siedlak1975 pisze: ↑10 paź 2022, 10:29 W Kędzierzynie biegnie bardzo mało osób i to będzie najprawdopodobniej bieg solo.![]()
![]()