Mar_jas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czyli dobrze mi się wydawało, że ostatnio jakoś tak... zmizerniałeś... :P jestem ciekaw co to Ci wpadło do głowy z tym weekendowym nietypowym startem ;) a trening zrobiłeś bardzo fajny, w sumie po co się zastanawiasz jak się organizm zachowa przy biegu ciągłym w tym tempie, skoro zrobiłeś to na 10km w Krynicy to już chyba wiesz? ;P
PKO
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:czyli dobrze mi się wydawało, że ostatnio jakoś tak... zmizerniałeś... :P
Nawet się wczoraj ucieszyłem ...tylko no właśnie...zmizerniałem, będe się starał teraz nadbudowac trochę mięśnie, szczególnie w górnej części ciała, a te moje poniżej 80kg to już raczej pozostanie w sferze marzeń, bo oprócz dobrej wagi startowj trzeba tez jakś przyzwoicie wyglądać :hej:
Wapel pisze:jestem ciekaw co to Ci wpadło do głowy z tym weekendowym nietypowym startem ;) a trening zrobiłeś bardzo fajny, w sumie po co się zastanawiasz jak się organizm zachowa przy biegu ciągłym w tym tempie, skoro zrobiłeś to na 10km w Krynicy to już chyba wiesz? ;P
Trening i zawody to zupełnie inna bajka, u mnie ta dysproporcja zawsze była bardzo duża, jak biegałem w zeszłym roku pierwszy raz 40 minut na dyche to w treningu nie byłem w stanie zrobić nawet 45minut....natomiast wydaje mi się ze wraz z wyższymi prędkościami ta różnica będzie się zmniejszać.... poza tym dłuższe ciągłe to już pod połówke i maraton raczej , do 10km starczy te 3x3km...
I zawsze to Wam powtarzałem, nie jest szuka się wychlastać na treningu..to na zawodach trzeba pokazać co tak naprawdę się potrafi :usmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:nie jest szuka się wychlastać na treningu..to na zawodach trzeba pokazać co tak naprawdę się potrafi :usmiech:
Marcin to Ty pisałeś? :orany:
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

82kg to juz ładnie jak na wzrost 185cm!!! A nie myślisz czasem że to nie przez te interwały tylko przez bardziej urozmaicony ostatnimi czasy trening? Długie biegi do chudegi i sam chudy, duzo wiecej roweru niz przed pomysłem o tri, wiecej treningu szybkiego, wiecej krosu wiecej wszystkiego :)?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:
mar_jas pisze:nie jest szuka się wychlastać na treningu..to na zawodach trzeba pokazać co tak naprawdę się potrafi :usmiech:
Marcin to Ty pisałeś? :orany:
Hmmm, a co? :hej:

Komentarze
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:82kg to juz ładnie jak na wzrost 185cm!!! A nie myślisz czasem że to nie przez te interwały tylko przez bardziej urozmaicony ostatnimi czasy trening? Długie biegi do chudegi i sam chudy, duzo wiecej roweru niz przed pomysłem o tri, wiecej treningu szybkiego, wiecej krosu wiecej wszystkiego :)?
Biegi długie i w miare wolne na mnie nie działają...zimą i wczesną wiosną tak biegałem to jeszcze przytyłem, potem przez czerwiec i lipipec tez był więcej siły biegowej i wybiegań...zero zmian w wadze..... dopiero teraz, po startach w sierpniu jak doszły interwały to się ruszyło w dół..i dokładnie to samo było rok temu przed maratonem..... maraton w Warszawie biegłem mając niecałe 84kg...

Komentarze
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobrze że mam Cię na Facebooku, przynajmniej wiem co za nietypowy start planujesz, mogę sprzedawać informacje :hej:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mppietia pisze:Dobrze że mam Cię na Facebooku, przynajmniej wiem co za nietypowy start planujesz, mogę sprzedawać informacje :hej:
idź, sprawdź czy Cię na stadionie nie ma :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

:oczko:

Komentarze
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mppietia pisze:Dobrze że mam Cię na Facebooku, przynajmniej wiem co za nietypowy start planujesz, mogę sprzedawać informacje :hej:
:hahaha: dobre, ja tez wiem co planuje, ale nie zadzieram z Nim bo w ostatnim tygodniu juz robił czystke ze znajomymi na fejsie :hej:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:
:hahaha: dobre, ja tez wiem co planuje, ale nie zadzieram z Nim bo w ostatnim tygodniu juz robił czystke ze znajomymi na fejsie :hej:
Kurde, masz rację! I co ja najlepszego narobiłem :hahaha:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mar_jas, ty już lepiej nie chudnij, bo szczypior się z Ciebie zrobi ;)
i nie śmiej się ze mnie :hahaha: ; Agnieszka Mazur - czyli LadyE-Bis - całkiem podobna i w podobnym wieku ...
swoją drogą ciekawe co o mnie myślała, jak ją po drodze odpytywałam o kijki i inne przedbiegowe dylematy prawdziwej Lady :bum:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marcin spróbuj następnym razem progi biegać tak jak Daniels zaleca.Czyli na każde 5 minut P 1 minuta odpoczynku.
Za długie przerwy robiłeś.Na 3km powinny być 2 minutowe....wtdy ostatni powtórzenie nie byłoby aż tak łatwe. :oczko:
I kombinuj.np.7-8x1200m na minutowej.Łatwiejszy niż 2-3km,ale więcej powtórzeń i zawsze to jakaś odmiana.
A później 2x5km P na 4 minutowej przerwie.To już nie takie hop siup. :spoczko:
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm..nie zwróciłem uwagi na długość przerw...tyle mi zajmowal przemarsz jednego kółka stadionu...zmęczeniowo mogłem zaczynać kolejne powtórzenie spokojnie po 200m...a tak nast razem zrobię :)

A trening wykonuję na stadionie bo nie mam zegarka a telefon pokazuje pierdoły przy szybszych biegach...więc pewnie bede to męczył zawsze tam..chyba ze w końcu pomierzę moje trasy biegowe :usmiech:

Komentarze
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję Panie Flinstonie :oczko: ale Ty uważaj, żeby Ci kiedyś taki maruder/ka szóstkowy w tyłek na kopnął :bum:

Co do wagi i interwałów, to muszę się z Tobą zgodzić, przynajmniej u siebie to zauważyłam, że póki biegałam ot tak, to waga stała. Czyli jesteśmy myth busters - biegane samo w sobie nie odchudza :hej:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Angua pisze:ale Ty uważaj, żeby Ci kiedyś taki maruder/ka szóstkowy w tyłek na kopnął :bum:
To oddam....na starcie przeważnie robie sie agresywny...ale już nie kopem tylko się komus może ciemno zrobić przed oczami :bum: :hahaha:

Każdy biega swoim tempem, nie przeszkadzaja mi ludzie biegnący 6:00/km....pod warunkiem ze stoja w odpowiednim miejscu na starcie a nie w drugiej linii....a juz najgorsze sa te 70-letnie dziadki...Ci ludzie powinni tez mysleć o swoim bezpieczeństwie...na starcie nie trudno kogos popchnąć czy przydepnąc przy takim ścisku..o upadek nie trudno, co z reszta miało w Krynicy miejsce, a wywrotki, szczególnie w takim wieku róznie się kończą więc mnie to irytuje i dziwi.....
Sam ustawiam się wręcz troche bardziej z tyłu dzieki czemu lece poczatek z ciut wolniejszymi, którzy i tak zawsze przeszarzują...i własnie lecą w idealnym dla mnie tempie...a potem juz jest na tyle miejsca ze można spokojnie wyprzedzać :hejhej:

Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ