My Fitness połączyłem z GC...i już mi się znudziło dodawanie kalorii

Moderator: infernal
Oto zresztą list jaki otrzymałem od MARCO na pytanie dlaczego ich strategia jest akurat taka a nie inna (jak mówiłem, ich charakteryzuje się tym, że tempo pierwszych kilometrów jest o 2,3 % wolniejsze niż planowane tempo średnie). Oto odpowiedź:
" Strategia MARCO zaczynała także z poziomu około 5% i była wtedy szeroko na forach dyskutowana. Uznaliśmy, że 5% to jest za wysoko, co doprowadziło nas do wielu doświadczalnych korekt, które doprowadziły w końcu do tych 2,3%. Strategia Negative Split była wzięta oryginalnie z niemieckiej książki wydanej przez Runners World.
Jak dla mnie: na tyle mało i wolno, żeby się nie zajechać, ale na tyle dużo, żeby nie zapomnieć jak się biega, i na tyle szybko żeby nie zamulićsochers pisze: Wtorek - pewnie coś jak u Ciebie
Środa - luz albo jakaś truchtana piątka (z przebieżkami)
Czwartek - jakieś 8km z TM (4km BS + 4km TM albo 2km BS + 3x (1km TM + 1km BS)
Sobota - jakieś 3-4 km truchtania - ale bardziej żeby rozluźnić nogi po po trasie
Kondycyjnie zdecydowanie lepiej, chociaż końcówkę robiłem już bez spinki na wynik, zabawowo, czasem to też potrzebnesochers pisze:Na śmierć zapomniałem, że BUT był w weekend :/ na BiegamPoŁodzi relacji nie było jeszcze? Jak poszło? Lepiej niż Krynica?
No to czuj duch i maraton!sochers pisze:A Poznań? No mam nadzieję, że dam radę te 3:55