Najlepiej stanąć we właściwej strefie. Na 1:30 czy 1:45 jest spoko- tak byle kto nie stanie . Dobrym rozwiązaniem jest duży worek na śmieci. Zakładasz, jest ciepło i wywalasz
Poprawiłeś sie o 6 min BRAWO!
Taktyka i bieganie z głową to podstawa Tylko jak powiedzieć to głowie jak nogi rwą do przodu ? Wykorzystasz doświadczenie w następnym biegu.
Dużo za szybko otworzyłeś, ok 4,40 by wystarczyło na początek, jednak to błąd i start do poprawki. Ja bym poszukał na twoim miejscu innej połówki w kwietniu i pobiegł jeszcze raz, jesteś w gazie ewidentnie i szkoda nie wykorzystać, no chyba, że maraton - z tego treningu możesz go spokojnie pobiec na 3,30-3,35 i powinno być dobrze ale wiem, że nie chcesz. Popatrz za połówką, jak będziesz coś tam delikatnie biegał to forma Cię nie opuści i można to poprawić. Połówki i maratony biega się taktycznie, trzeba spokojnie otworzyć i mieć margines do przyspieszenia, wtedy na końcówce mamy ten "runnes haj" czyli nieoczekiwany przyrost mocy i biegniemy szybciej niżbyśmy oczekiwali i miast tracić dużo zyskujemy. U mnie na ostatniej piątce to były 2 minuty zysku - jakby mi ktoś powiedział o takim rozwoju wypadków przed startem wziąłbym go za szaleńca mimo tego, że to był czwarty albo może i piąty taki stan u mnie przy maratonach i połówkach. Warto bo wtedy samo niesie.
No właśnie zły jestem na siebie, że tak szybko zacząłem. Człowiekowi się wydaje, że po dobrze przebiegniętej niedawnej dyszce pobiegnie tak samo połówkę. A to jest drugie tyle i ja o tym ewidentnie zapomniałem. Nie wiem czy w kwietniu będzie czas na jakiś start. Ja pracuję również często w weekendy i nie zawsze mogę mieć wolne. Tak czy tak będę się chciał poprawić w Radomiu 23 czerwca.
gratuluje życiówki ! znam to uczucie niezadowolenia z siebie nawet z tego samego dnia co Ty miałem podobnie heh dobrze że to jest pierwszy nasz start i szybko możemy sie postarać o coś lepszego i podbudować sie psychicznie ! bede Ci uciekał ! pamietaj o tym! więc goń ile sił w nogach! W sumie na dyche to ja Ciebie musze gonić
normalnie impreza za imprezą na tym forum
wszystkiego najlepszego z okazji zacnych urodzin; wiosny, wiosny wreszcie i kolejnych, coraz lepszych startów