Mar_jas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

bmejsi pisze:Ja podejrzewam, że powodem stojącej w miejscu wagi jest to, że oprócz intensywnego biegania z rowerowaniem także jesz. Tak na poważnie, to mam tak samo. Ostatnio robię więcej, a waga stoi jak zaczarowana. Nawet baterie wymieniłem i nic. :)
Wiem o tym...juz kiedyś to pisałem, moim życiem rządzi lodówka...i dobrze mi z tym, uważam że jestem amatorem i jakies przyjmnosci mi sie życiu należą :hej: ...niestety ma to swoje określone konsekwencje, obciążam bardziej stawy, szczególnie moje tytanowe kolana, no i o nowe zyciówce na dyche czy piątkę też mogę zapomnieć :oczko:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
PKO
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:Wiem o tym...juz kiedyś to pisałem, moim życiem rządzi lodówka...i dobrze mi z tym, uważam że jestem amatorem i jakies przyjmnosci mi sie życiu należą :hej: ..
mam tak samo i robie też tak samo i uważam tez identycznie :hej: słodycze coca-cola i podjadanie to jest to :hahaha:
mar_jas pisze:no i o nowe zyciówce na dyche czy piątkę też mogę zapomnieć :oczko:
z tym to nie przesadzaj! juz pisałem Ci dawno temu że łatwiej Ci jest zrobić super życiówki na tych krótszych dystansach niż dłuższych!
A wracajac do wagi, to nie uważasz że jak tyle ostatnio robisz i sie ruszasz itd to masa mięśniowa czasem tez nie wzrosła a tłuszczyk zmalał ?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze: A wracajac do wagi, to nie uważasz że jak tyle ostatnio robisz i sie ruszasz itd to masa mięśniowa czasem tez nie wzrosła a tłuszczyk zmalał ?
też o tym myślałem, tym bardziej że mam raczej budowę taką mięśniową a nie tłuszczową, poza tym generalnie jednak w pasie lekki spadek cm jest, sporo roweru, ćwiczenia siłowe co drugi dzień to moze powodować przyrost mięśni...i to nie jest dobra wiadomość dla mnie bo tego jest gorzej się pozbyć :hej: Ostatnie dwa tygodnie przed CW jednak zamknę lodówkę na kłódkę i powalcze o te 3-4kg, bo przy takiej odległości do przebycia może to mieć duże znaczenie....zobaczymy co z tego wyjdzie.

Komentarze
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na pewno przy ćwiczeniach siłowych zmienia się skład ciała na korzyść mięśni.Jak zacząłem robić siłke(co prawda nie na dużych ciężarach,ale jednak ciało "pamięta" te mięśnie z przed lat)to waga poszła do góry,ale w pasie miałem tyle samo!
Teraz przy większych objętościach wróciłem do wagi kwietniowej(najniższej)ale poziom tłuszczu spadł znacznie.Mam 71 cm w pasie.Żona mówi,że na dziecięcym spodnie będzie mi kupować. :hahaha:
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Marcin fajna relacja z niedzielnej wyprawy ale ja przede wszystkim dziękuję za kilka fotek.... przyjemnie popatrzeć na rodzinne tereny ;)

ps. ja już miśka kiedyś na swoim szlaku spotkałem mimo, że żadnej tablicy ostrzegawczej nie było ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Relacja super, bez dwóch zdań. Do tego stopnia, że czytając ją zachęciłeś mnie, żeby któregoś dnia w te wakacje samemu ruszyć się z miejsca, wsiąść w pociąg i trochę pospacerować po pobliskich górkach w ramach animacji własnego wolnego czasu :taktak:
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zazdroszcze widoków i przyjemności obcowania z przyrodą.Super foty.CW dla Ciebie to bułka z masłem.
Lecisz te 80 km ma się rozumieć? :oczko: :hej:
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Zazdroszcze widoków i przyjemności obcowania z przyrodą.Super foty.CW dla Ciebie to bułka z masłem.
Lecisz te 80 km ma się rozumieć? :oczko: :hej:
Jeśli będzie chłodno, albo będą zapowiadali opady to zacznę wolniej....i być może się skuszę....ale jak bedzie taka latara jak wczoraj to raczej podziękuję :oczko:

Komentarze
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

Wyprawa robi wrażenie, a widoczków zazdroszczę bardzo :taktak:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Masakra! Ty chyba lubisz sie tak katować :bum: ! Po prawie 80km na rowerze na drugi dzień latasz po górach prawie 37km? Toż to samobójstwo :)! Ja pierdziu, szacun! Jesteś przygotowany nawet na te 80km w słońcu i duchocie!
Ps. A kiedyś pisałeś że połowki IM byś nie zrobił :) A pyknął byś ją spokojnie :)!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtek, rower pozwala się troche badziej skatować bez ryzykowania przeciążeń i kontuzji, które wystepuja podczas biegania...na razie trudno stwierdzić czy sa z tego konkretne korzysci...i powiem Ci ze 36km po górach przeleciało żę nawet nie zauwazyłem, jakby nie spalone ramiona i kark to w poniedziałek nie byłbym nic zmęczony :usmiech: ....a co do połówki..to moze i bym ukończyl...ale wiesz...mnie nie intersują półśrodki :bum:
:oczko:

Komentarze
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze: rower pozwala się troche badziej skatować bez ryzykowania przeciążeń i kontuzji, które wystepuja podczas biegania..
tu masz zdecydowaną racyje :)! Ja sie bede tego trzymał jak najdłużej, no chyba że wpadnie mi jakiś nowy szalony pomysł do głowy odnośnie... :bum:
mar_jas pisze:.i powiem Ci ze 36km po górach przeleciało żę nawet nie zauwazyłem, jakby nie spalone ramiona i kark to w poniedziałek nie byłbym nic zmęczony :usmiech:
heh, jesteś mocny jak kuń :) Tylko żebyś zauważył mete na tym CW :)
mar_jas pisze:co do połówki..to moze i bym ukończyl...ale wiesz...mnie nie intersują półśrodki :bum:
wiem, wiem :) Ty od razu celować bedziesz pewnikiem w 4:20-4:30 :) ...ale bardziej chodziło mi o to że kiedyś nie byłeś pewny czy to byś ukończył! Ale zacząłeś coś tam pływać, coś tam rowerować i okazało sie po krótce że nie taki diabeł straszny jak go malują :)
Ps. Kiedy ten chudzielec jest?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ależ Ty spalasz tych kalorii. U mnie po 10km ledwie 700kcal schodzi.
Do Chudego przygotowany jesteś, będzie git. A na Skrzyczne chyba kiedyś weszłam za czasów licealnych, albo tak mi się przynajmniej zdaje, że w tych okolicach łaziłam :) no bo w Żywcu to byłam na pewno - a tak mi się z J. Żywieckim skojarzyło :spoko:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mi dziś po 9km po 5:25 wyszło 466kcal
i było dość trudne biegowo 9km.
to jak ja mam schuść
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może jednak ten zegarek coś źle pokazuje? :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ