concordia- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hm, a OWB1 nie powinien być w granicach 70-75% HRmax? Coś mi się kojarzy, że powyżej 75% już jest drugi zakres...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
New Balance but biegowy
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Hm, a OWB1 nie powinien być w granicach 70-75% HRmax? Coś mi się kojarzy, że powyżej 75% już jest drugi zakres...
Właśnie to samo miałem napisać :)

Patrycja a jak z siostrą wszystko w porządku?
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

są różne źródła podające różne wartości :)
ja się trzymam wersji - OWB1 = 75-82%; OWB2 = 82-88%; WB = 88-92%

znalazłem gdzieś keidyś żródło mówiące, że OWB1 = 50-60% :bum: masakra, żeby w tym zakresie ćwiczyć musiałbym się chyba czołgać ;)
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, 11:53 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Skorzystalam z rady Piecha, zeby lekko porozciagac przedzial owb1, dlatego ze moje tetno jeszcze jest dosc wysokie, i wytrzymalosc wciaz wzrasta. Dlatego tak lekko je nagielam... No zobaczymy. Wczoraj jak biegalam na biezni do ledwo do 150 moglam dobiec a bylam zmeczona :uuusmiech:

Z siostra lepiej, dostala jakies leki, no szkoda jej, ze sie tak przejmuje szkola i wszystkim innym dookola, nerwy sobie dziewczyna psuje.
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:znalazłem gdzieś keidyś żródło mówiące, że OWB1 = 50-60% :bum: masakra ;)
dobre :bum:
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pati, dobrze ze z siostra OK, ale niedobrze, ze się tak przejmuje..wyciagnij ja na bieganie, marszobiegi, czy cokolwiek, niech się odstresuje..Musi mieć dystans do życia - moja dewiza: nie fakty decydują o naszym życiu, ale nasz stosunek do nich..Weź się za nią, jest mloda , niech się cieszy każdym dniem, zamiast uzerać z własnymi myślami..:) Szkoła to nie status quo, praca też nie (wielu twierdzi, ze małżeństwo też ;) )
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podejrzałem Twój ostatni wpis u Grzecha.... 5:54 to chyba trochę za szybko, tak mi się wydaje.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Podejrzałem Twój ostatni wpis u Grzecha.... 5:54 to chyba trochę za szybko, tak mi się wydaje.
Piechu, ale to było ledwo co na tetnie 149, czyli na dolnej granicy owb1... Trening był na bieżni.

Paweł gdybyś Ty wiedział ile ja już z nią dyskusji pprzeprowadziłam... Ona ma stwierdzoną nerwicę, dopiero co wyszła z depresji i wróciła ze szpitala.
Powód? Obniżona samoocena. Teksty typu "Nie pójdę do szkoły, bo jestem brzydka"- kosmos.
Na szczęście jest już lepiej...
Ile razy ja ją próbowałam namówic na bieganie- nie i koniec. Ewentualnie na bieżni. Ale chodzila ze mna na rower a ja biegalam, wiec gdy stopnieje snieg to znow jej to zaproponuje.
Najlepiej gdyby znalazla pasje, ktorej moglaby sie oddac... Tak jak ja bieganiu.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Piechu - na biezni różnie bywa z tętnem. Jak robiłem tego Coopera w zeszły piątek, poleciałem średnio 4:45 a tętno było zadziwiająco niskie (sam nie wiem, czemu).
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

concordia pisze:Piechu, ale to było ledwo co na tetnie 149, czyli na dolnej granicy owb1... Trening był na bieżni.
Bieżni nie lubimy ;) To primo a secundo... zresztą nie bedę się powtarzał o moim nastawieniu do biegania na tętno :hej:

Powiedz mi czy Twój rekord na 5km jest miarodajny?
Jesli tak to wg tego powinnaś biegać 1 zakres około 6:30
grim80 pisze:Piechu - na biezni różnie bywa z tętnem.
wiem wiem, dlatego wyżej napisałem, że nie lubię bieżni ;)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Powiedz mi czy Twój rekord na 5km jest miarodajny?
Jesli tak to wg tego powinnaś biegać 1 zakres około 6:30
Rekord też jest zrobiony na bieżni, w tamtym tygodniu, no nie było to na maksa, bo na bieżni ciężko wyciągną maksa, przynajmniej dla mnie... Pierwszy km wtedy biegłam powyżej 6min/km żeby się rozgrzac, a pozniej stopniowo przyspieszalam; mysle, ze moglabym z siebie wycisnac wiecej.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No dobra. Rozumiem, że robisz plan na 2:00 i tak jak autor podaje to plan dla tych, którzy biegają 10km w 55:00 (a powiedzmy, że spokojnie to mogłabyś pobiec) A jeśli tak to własnie tempo 6:30 wg tego planu jest wskazane.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:No dobra. Rozumiem, że robisz plan na 2:00 i tak jak autor podaje to plan dla tych, którzy biegają 10km w 55:00 (a powiedzmy, że spokojnie to mogłabyś pobiec) A jeśli tak to własnie tempo 6:30 wg tego planu jest wskazane.
widać po endo, że Patrycja dzisiaj wzięła sobie do serca Twoje słowa :oczko:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fiu fiu, no tempo wzorowe :) Tylko coś mi ten dystans nie pasuje ;)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oj tam, czepiasz się :bleble: , musisz koleżance dawać bardziej precyzyjne :oczko:
ODPOWIEDZ