No wiesz, nazwisko i imię zobowiązuje. Nawet jeśli jest miłośnikiem piwa, to musi chcąc nie chcąc promować Jacka Danielsa. Swoją drogą, też chciałbym się nazywać jakoś w tym tonie. Np. Kasztelan Niepasteryzowany. Albo Lech Mocny (chociaż nie przepadam).rushatek pisze:LDeska napisał(a):
..o piwie Daniels nie pisze :D
martwi mnie tylko że na piwie się nie zna, a wszak to jeden z głównych bodźców okołotreningowych ( bo jak tu o czymś tak nudnym i monotonnym jak bieganie rozmawiać godzinami bez takiego bodźca?? tzn ja mogę ale moi znajomi niekoniecznie )
Rushatek75 - komentarze
Moderator: infernal
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
- Życiówka w maratonie: brak
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:41
- Życiówka w maratonie: 4:18
Leszek pisząc o zmianach w długości przerw miałem na myśli zmianę długości przerwy pomiedzy interwałami różnej długości np.LDeska pisze:...
Co do interwałów to z tego co ja wiem (opieram się na książce Danielsa) to:
1) przerw nie wolno ruszać - ich długość definiuje że to jest interwał...
przerwa dla 1km 4min
a dla 0.6km 3min (wartości przypadkowe, ale oddają mój sposób rozumowania).
- cafe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:58
Gdzieś tam czytałam, że wazelina pomaga na takie dolegliwości.rushatek pisze:(...)niestety nowe gatki jednak mają wadę i lekko obcierają tu i ówdzie.. szczególnie "ówdzie" - powalczymy, bo poza tym drobnym szczegółem wybitnie mi pasują).
Na BBL to dużo osób się pojawia ?rushatek pisze: (...) BBL na sobotę
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
BBL - tłumów nie ma, wszyscy mieszczą się na bieżni
i dodatkowo dla wszystkich jest wystarczająco dużo słońca ![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
wazelinę testowałem w dłuższych biegach.. a na 10-15 km to mi się nie bardzo chce![:bleble:](./images/smilies/bleble.gif)
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
wazelinę testowałem w dłuższych biegach.. a na 10-15 km to mi się nie bardzo chce
![:bleble:](./images/smilies/bleble.gif)
- cafe
- Zaprawiony W Bojach
Jak sobie pomyślę o przejechaniu miasta w te okolice ... to już wiem dlaczego nie ma tam tłumówrushatek pisze:BBL - tłumów nie ma, wszyscy mieszczą się na bieżnii dodatkowo dla wszystkich jest wystarczająco dużo słońca
![]()
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
pomyśl, że nie wszyscy jadą tam z naszej części miasta ![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- cafe
- Zaprawiony W Bojach
Nie uważam się za pępek światarushatek pisze:pomyśl, że nie wszyscy jadą tam z naszej części miasta
![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![smutek :-(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
będę się upierał, że niekoniecznie bo ursynów, mokotów, okęcie to w zasadzie nie musi..
ale tak naprawdę to widzę, że się zastanawiasz czy się nie skusić i szukasz wymówek dla swego "lenistwa"![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![hej :hejhej:](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
![:bleble:](./images/smilies/bleble.gif)
ale tak naprawdę to widzę, że się zastanawiasz czy się nie skusić i szukasz wymówek dla swego "lenistwa"
- cafe
- Zaprawiony W Bojach
to mnie rozszyfrowałeś ...rushatek pisze: ale tak naprawdę to widzę, że się zastanawiasz czy się nie skusić i szukasz wymówek dla swego "lenistwa"
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Wg mojego garmina, to trasie zabrakło ok. 150metrów do 10km. Te 1:30 jest pewnie do urwania przy dobrej pogodzie, twardej nawierzchni i na łatwiejszym profilu.
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
tego nie wiem na pewno, u mnie zabrakło więcej, ale taki już urok mego FR60 (foot pod nie jest najdokładniej skalibrowany) - nauczyłem się brać poprawkę. co więcej na biegach z atestem też brakuje mi metrów - może to kwestia tego że pomiar nie zawsze robiony jest po najkrótszej linii.. może inne względy.. what ever.. najważniejsze, że rok temu na tym samym biegu (chyba troszeczkę inna trasa) było ~51'xx", a w garwolinie o ponad. 2' szybciejSylw3g pisze:Wg mojego garmina, to trasie zabrakło ok. 150metrów do 10km.
pomarzyć dobra rzeczSylw3g pisze:Te 1:30 jest pewnie do urwania przy dobrej pogodzie, twardej nawierzchni i na łatwiejszym profilu.
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![:bum:](./images/smilies/bum.gif)
profil zdecydowanie bardziej wymagający, pogoda w połowie czerwca - wielka niewiadoma - a tu było niemal idealnie (gdyby ująć ze 2C to naprawdę byłby miód) - stosunkowo chłodno, w cieniu, bez wiatru nooo super.
poza tym, ja w ciągu miesiąca poprawiłem wynik o ponad 2' (przy czym podejrzewam, że w ZOO trasa była faktycznie krótsza
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Ee tam, opowiadasz
Tam Ci będzie łatwiej biec niż tutaj - adrenalina brania udziału w większej imprezie ![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Rushaty - gratulacje!!! Naprawdę fajnie obserwować twój systematyczny progres. Też sądze, że na mniej terenowej trasie mogłoby być lepiej.
A co to za historia z tymi wkładkami - masażysta wyczuwa, że powinieneś wkładki nosić, czy jak?
Rozglądałem się za wkładkami, jak jeszcze nie wiedziałem, że jestem zmutowany i koszt badań + wkładek do celów sportowych (wytrzymalsze niż normalnie) to jakieś 350 zł. Badanie 80 zł a same wkładki od 200 do 300 w zależności od zastosowania i rozmiaru nogi. Wkładki robione pod konkretne buty, choć można je przekładać do podobnych.
Wcale mi sie to nie podoba, bo jak znam życie to do każdych butów trzeba by dołożyć 300 zł.
A co to za historia z tymi wkładkami - masażysta wyczuwa, że powinieneś wkładki nosić, czy jak?
Rozglądałem się za wkładkami, jak jeszcze nie wiedziałem, że jestem zmutowany i koszt badań + wkładek do celów sportowych (wytrzymalsze niż normalnie) to jakieś 350 zł. Badanie 80 zł a same wkładki od 200 do 300 w zależności od zastosowania i rozmiaru nogi. Wkładki robione pod konkretne buty, choć można je przekładać do podobnych.
Wcale mi sie to nie podoba, bo jak znam życie to do każdych butów trzeba by dołożyć 300 zł.
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
moje zdziwienie na stole było równie niepomierne.. echhh powiedziałem mu że mnie już ze 2 miesiące łuk stopy nasuwa, ale to nic takiego i chodzić mogę (biegać czasem szybciej też) - wzięło się toto od super mocno zawiązanych butów, bo wcześniej mi pięta latała i rozcierałem zapiętki niszcząc buty w 3 tygodnie (albo 2oo km - jak kto woli) - nie było mnie stać na takie bieganierobbur pisze: A co to za historia z tymi wkładkami - masażysta wyczuwa, że powinieneś wkładki nosić, czy jak?
gdy doszedłem skąd może się brać ból to zanabyłem inne "kapcie". poczekam do września i zobaczę czy mi się poprawia (jeśli wcześniej nie "pęknę")
myślałem o tym badaniu mniej więcej 2 minuty, bo też zadałem pytanie o różne rodzaje butów i różny sposób ich użytkowania i jak usłyszałem że do "cywilnych" jedna wkładka w zasadzie (czyli niekoniecznierobbur pisze:Rozglądałem się (..) i koszt badań + wkładek do celów sportowych (..)
jedyną rzeczą, którą masażysta wyczuł i której w zasadzie nie jestem w stanie zweryfikować to początkowe stadium zapalenia mięśnia czworogłowego lewej nogi. faktycznie zawsze ta noga bardziej dostawała w "du..ę", ale też bardziej dawała
w czasach gdy kopałem mocno amatorsko szmaciankę to zawsze lewą nogą, prawa służyła do wsiadania do tramwaju
no iszukam info czym się takie zapalenie mięśni może objawiać u zwykłego zjadacza kajzerki z masłem.. znaczy chciałbym wiedzieć, że to co czuję to zwykłe zmęczenie czy może po następnym biegu nogę mi urwie...
jest jeszcze jedna opcja - za mało biegam hehehe i stąd te skurcze nieprzygotowanych nóg. Bo co to jest 32km tygodniowo? noo nic to nie jest, tylko świeżość jest a nie kondycja
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
ad vocemrushatek pisze:Bo co to jest 32km tygodniowo? noo nic to nie jest, tylko świeżość jest a nie kondycja
ponieważ plany szybkościowe na ten rok już uważam za osiągnięte