Szit, tos mnie zmartwilzero8 pisze: ↑17 kwie 2025, 08:52 Z tych co wymieniłeś miałem Mizuno Neo Vista i naprawdę buty z efektem wow. Super odbicie, mocno dają do przodu i wygodne. Ale niestety mają jedną wadę i je sprzedałem. Nie pasują na wąską stopę. Przez taką skarpetkową cholewką noga mi latała w bucie na boki. Bieg do przodu super, ale zakręty to tragedia. A przy zmęczeniu po 25-30km, to już bardzo zwalniałem, bo było niestabilnie.

Mam dluugie i smukle/plaskie stopy (w srodstopiu) i lubie mocno buy w tej czesci zwiazac.
Pieta mi moze literlanie latac gora dol, ale srodstopie musi trzymac mocno.
Ok, dzieki za dobre wiesci. Bede im sie przygladal. Jak znajde w dobrej cenie, to chyba warto kupic tak czy owak, bo bardzo moje lubie.W novablastach 5 biegłem niedawno maraton ok 4.50min/km i złego słowa nie powiem. Nawet przy 4.30 bym je jeszcze założył. Wygodne, takie trochę miękkie kapcie, całkiem dynamiczne jak się zakręci nogą. Tylko sznurówki wiązałem na 3x, bo jakieś śliskie i się rozwiązują
Jestem tylko ciekaw jak ta pianke "czuc" pod noga, tzn. czy sie ubija po np. 2h biegu.
Mam nadzieje, ze trzyma lepiej niz wersja 3, bo ona w tej materii niedomaga niestety.