Sikor - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zero8 pisze: 17 kwie 2025, 08:52 Z tych co wymieniłeś miałem Mizuno Neo Vista i naprawdę buty z efektem wow. Super odbicie, mocno dają do przodu i wygodne. Ale niestety mają jedną wadę i je sprzedałem. Nie pasują na wąską stopę. Przez taką skarpetkową cholewką noga mi latała w bucie na boki. Bieg do przodu super, ale zakręty to tragedia. A przy zmęczeniu po 25-30km, to już bardzo zwalniałem, bo było niestabilnie.
Szit, tos mnie zmartwil :ech:
Mam dluugie i smukle/plaskie stopy (w srodstopiu) i lubie mocno buy w tej czesci zwiazac.
Pieta mi moze literlanie latac gora dol, ale srodstopie musi trzymac mocno.
W novablastach 5 biegłem niedawno maraton ok 4.50min/km i złego słowa nie powiem. Nawet przy 4.30 bym je jeszcze założył. Wygodne, takie trochę miękkie kapcie, całkiem dynamiczne jak się zakręci nogą. Tylko sznurówki wiązałem na 3x, bo jakieś śliskie i się rozwiązują
Ok, dzieki za dobre wiesci. Bede im sie przygladal. Jak znajde w dobrej cenie, to chyba warto kupic tak czy owak, bo bardzo moje lubie.
Jestem tylko ciekaw jak ta pianke "czuc" pod noga, tzn. czy sie ubija po np. 2h biegu.
Mam nadzieje, ze trzyma lepiej niz wersja 3, bo ona w tej materii niedomaga niestety.
New Balance but biegowy
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 17 kwie 2025, 16:36
Siedlak1975 pisze: 16 kwie 2025, 16:27 Od dwóch lat jestem fanem sauconów. Polecam modele SPEED z plastikową płytką czyli treningowo startowe lub PRO z karbonem jeśli jednak zdecydujesz się kilka euro więcej wydać. Kilka osób na forum biega w sauconach. @sultangurde @wigi @keiw
Polecam
Dzieki, naprawde, ale mam Speed-y (chyba wersja 2 albo 3) i nie jestem nimi zachwycony.
Z dwoch wzgledow:
- nie widze ich na maraton, do polowki ok, ale wole krotsze biegi w nich (za malo pianki z przodu)
- sa zbyt obszerne jak na moje stopy dlugie, plaskie stopy: po zwiazaniu praktycznie lewa i prawa czesc cholewki sie stykaja, z przodu dlatego sie mocno marszcza i robia sie srednio wygodne.
Jak lubie marke, mialem kilka modeli, tak aktualnie jakos do mnie przemawiaja ze swoja oferta :ojnie:
No to masz speed 3 czyli buty które używam do regeneracyjnych człapań. SPEED 2 to najlepsze buty (łącznie z boston8) treningowo startowe w jakich do tej pory biegałem. S2 na maraton w okolicy tempa 5:00 idealne. Ja w nich biegam wszystko do tempa 4:00 S2 i S3 to całkowicie inne buty. Super przykład jak lepsze jest wrogiem dobrego
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Speed 3 jest na stopę jak migdał: na normalną jest w pięcie i śródstopiu za luźny, a w palcach ścisk. Dodatkowo coś spieprzyli z płytką, bo nie niesie tak, jak w dwójkach.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
zero8
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

5-tki trzymają całkiem spoko, biegałem po mokrym bruku i nie było strachu, że mi się nogi rozjadą. A czy po 3 godzinach biegu pianka jest ubita, to nie wiem. Miałem nogi już ubite i nie zwracałem uwagi na buty.
19:16//43:18//1:32:32//3:24:44
Awatar użytkownika
rocha
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A pewnie, pewnie! Dobry trening siłowy nigdy nie jest zły!
Mam podobnie, choć u mnie to ćwiczenia takie trochę jak na OSF wojskowym. Niemniej czuć.
A przy okazji, oddali, po remoncie "moj" basen do użytku. Jeszcze nie byłem, ponoć jest ok. Może się jakoś uda, gdzieś na zawodach spotkać?

Ale teraz - bike, bike, bike.
ODPOWIEDZ