Dodam jeszcze dlaczego biegam: bo to łatwy sposób na osiągnięcie sukcesu. Przebiegnięcie kolejnego dnia 4-6km to sukces. Spadająca waga na wadze, to sukces. Krótszy czas przebiegnięcia danego odcinka, to sukces itd... Osiąganie sukcesów sprawia przyjemność.
No i dla Kardio.
Na pytanie ortopedy, gdy poszedłem profilaktycznie, aby mi zajrzał na kolana: "Czy chcę startować w Maratonie i dlatego biegam?", Odpowiedziałem, że może kiedyś "dla sportu", znaczy się "dla odhaczenia" że i mi się to udało, że "zaliczyłem", to może. Ale nie to jakiś twardy cel do osiągnięcia. Cel był i jest taki, aby poprawić swoją wydolność, bo jej brak, zaczął mi czasami przeszkadzać. No i ponoć się dłużej żyje będąc aktywnym fizycznie.
Na razie z celów cząstkowych mam taki aby zejść z wagą i móc bezpiecznie przebiegać co dzień np. po 6, a może 10km.
2017-10-03
Z rana zrobiłem sobie drugą próbę Interwałów, to znaczy po rozgrzewce (jakiś niecały 1km truchtem, rozciągnięciu mięśni), zrobiłem sobie 100m odcinki z przerwą 1min. Takich odcinków zaliczyłem 8 szt. Nie wiem jaką miałem prędkość, ale maksymalnym tempem, to dużo więcej na razie nie wycisnę, bo po 60m, była już odcinka, może dlatego, że to rano i naczczo.. Planuję tak na razie co drugi trening (co jakieś 4 dni) i spróbuję wieczorem/po południu, aby nie było naczczo. Naoglądałem się filmów na YT, że zwykły trening aerobowy to się spala tłuszcz tylko podczas treningu, a po Interwałach, to jeszcze parenaście godzin dłużej lub nawet więcej, co jest fajne i dlatego taka próba.

Następnego dnia, czułem lekko mięsień po wewnętrznej stronie uda.
2017-10-04 pod wieczór
Z pewno dozą niepewności czy wewnętrzna część uda się nie odezwie, więc lajtowym tempem, do krzyżówki i z powrotem: 4.5km. Nie odezwała się więc jest Git.
2017-10-09
Powtórka interwału z przed tygodnia 100m/1min x8, tym razem bez bólów w udzie, czy kolanach.
2017-10-11: 4.7km lajtowym tempem nad ranem (6:25min/km)
2017-10-13 6.1km j.w. (6:44min/km)
2017-10-15 pierwsza DYSZKA w życiu w tempie 7.04min/km za tydzień znowu powtórzymy (Niedziela)
2017-10-17 4.8km lajtowym tempem (6.35min/km)
2017-10-19 5.15km (6.48min/km)